VRT-personeel wil een sterke Openbare Omroep en voert actie op 5 december

Foto Capturepb / Shutterstock.com
Foto Capturepb / Shutterstock.com

Commentaar toevoegen

Reacties

Het schandalige is dat de top van VRT uit partijkaarten bestaat en lopen te graaien dat het een lieve lust is. Waar de VRT vroeger een gerespecteerde waarde was is het verworden tot een slechte organisatie die enkel dient voor de postjes van politiek bevriende partijleden die er een schandalig hoog loon krijgen om niets te doen. Hetzelfde gebeurd bij de Watergroep, Limburg.net, Proximus en tal van anderen. Bezuinigen doen ze op alles en vooral het lager personeel zolang de politieke vriendjes maar kunnen graaien. Zo krijgt Luc van den Brande slechts 13000 euro per jaar om niks te doen! De andere 12 politiekers die er zitten voor piet snot krijgen elk 6500 euro. Als ze niet eens opdagen krijgen ze standaard 3250 euro per persoon. Waarom is daar eigenlijk een raad van bestuur? De overheid is de baas dus die raad dient tot niks, zakkenvullerij tot en met. Ze hebben overigens hun zitpenningen en vaste vergoeding verhoogd....wie moet er nu besparen? De politieke vriendjes alvast niet. Dat Jambon bespaard op die kiekens maar dat doet Jambon niet, die kiekens kunnen gewoon doorgraaien of ze iets doen of niet. Het is gewoon een schandaal. Waarom bespaart men niet op de senaat? De partijen kregen compensatie en de NVA zat in de regering. Ze namen wel het geld aan maar van afschaffing geen sprake. Waarom schaffen ze de gouden-handdruk niet af indien niet verkozen? Niks van dat. Waarom krijgt de Colruyt subsidies voor zonnepanelen terwijl ze dat in een aparte holding hebben om belastingen te ontwijken en ze maken winst tot en met! Jambon en zijn kornuiten werken enkel voor politiekers en hun stinkend rijke vrienden....de bevolking kan hun gestolen worden, wij mogen het wel betalen. VRT zal verder afglijden zolang Luc en zijn vriendjes maar geld kunnen scheppen. De Duitsers hebben er een uitdrukking voor: Zum Kotzen!
Dat mag niet gebeuren: de VRT misbruiken om Niets Voor Anderen te helpen België te doen uiteenvallen. Iedereen in het verzet!
Ondertussen willen enkele moedigen een alternatieve bank oprichten. Zowat alle denkbare middenveldorganisaties hebben zich vanaf het eerste uur achter dit initiatief geschaard. Op dit moment staat de teller op 18.566.780€ bijeen gebracht door schamele 27.429 investeerders. We hebben nog slechts enkele uren de tijd om de 30 miljoen te halen. Het maakt mij intriest. Er staat 270.000.000.000€ op de spaarboekjes en daarvan is slechts 0,11% nodig om te bewijzen dat een alternatieve bank bestaansrecht zou kunnen krijgen. Links is zich stierlijk belachelijk aan het maken. De grote rechtse winnaars zitten er waarschijnlijk met heel veel leedvermaak naar te kijken. Het draagvlak om iets te doen tegen het vuile kapitalisme blijkt dus toch wel zeer miniem. Ik voel me als mede-investeerder in de steek gelaten door het linkse segment van onze samenleving (of het nu Groen, S.pa, PVDA is). Blijkbaar geloven heel weinig wereldverbeteraars in hun eigen ideologie. Solidariteit blijkt niet verder te strekken dan de eigen portefeuille. Dus neen, ik loop niet meer achter pancartes aan met holle slogans. Ik dacht dat de tijd rijp was om eindelijk de daad bij het woord te voegen. In veel landen is men bereid om letterlijk hun leven te geven om op te komen voor hun rechten. Heel wat linkse kiezers zitten toch nog niet in de armoede dat ze zelfs nog niet bereid zijn om eventueel 20€ te verliezen, laat staan hun leven? Als overmorgen blijkt dat we het niet gehaald hebben, dan stop ik alle donaties. Ik heb geen goesting meer om het OCMW van het middenveld te zijn. Verder wens ik aan diegene die eraan meedoen veel geluk met de volgende lottotrekking of krasbiljet. U hebt 99,99999...% kans dat u uw geld net zo goed in de vuilnisbak had kunnen kieperen.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.