VRT-personeel wil een sterke Openbare Omroep en voert actie op 5 december

Foto Capturepb / Shutterstock.com
Foto Capturepb / Shutterstock.com

Commentaar toevoegen

Reacties

Het schandalige is dat de top van VRT uit partijkaarten bestaat en lopen te graaien dat het een lieve lust is. Waar de VRT vroeger een gerespecteerde waarde was is het verworden tot een slechte organisatie die enkel dient voor de postjes van politiek bevriende partijleden die er een schandalig hoog loon krijgen om niets te doen. Hetzelfde gebeurd bij de Watergroep, Limburg.net, Proximus en tal van anderen. Bezuinigen doen ze op alles en vooral het lager personeel zolang de politieke vriendjes maar kunnen graaien. Zo krijgt Luc van den Brande slechts 13000 euro per jaar om niks te doen! De andere 12 politiekers die er zitten voor piet snot krijgen elk 6500 euro. Als ze niet eens opdagen krijgen ze standaard 3250 euro per persoon. Waarom is daar eigenlijk een raad van bestuur? De overheid is de baas dus die raad dient tot niks, zakkenvullerij tot en met. Ze hebben overigens hun zitpenningen en vaste vergoeding verhoogd....wie moet er nu besparen? De politieke vriendjes alvast niet. Dat Jambon bespaard op die kiekens maar dat doet Jambon niet, die kiekens kunnen gewoon doorgraaien of ze iets doen of niet. Het is gewoon een schandaal. Waarom bespaart men niet op de senaat? De partijen kregen compensatie en de NVA zat in de regering. Ze namen wel het geld aan maar van afschaffing geen sprake. Waarom schaffen ze de gouden-handdruk niet af indien niet verkozen? Niks van dat. Waarom krijgt de Colruyt subsidies voor zonnepanelen terwijl ze dat in een aparte holding hebben om belastingen te ontwijken en ze maken winst tot en met! Jambon en zijn kornuiten werken enkel voor politiekers en hun stinkend rijke vrienden....de bevolking kan hun gestolen worden, wij mogen het wel betalen. VRT zal verder afglijden zolang Luc en zijn vriendjes maar geld kunnen scheppen. De Duitsers hebben er een uitdrukking voor: Zum Kotzen!
Dat mag niet gebeuren: de VRT misbruiken om Niets Voor Anderen te helpen België te doen uiteenvallen. Iedereen in het verzet!
Ondertussen willen enkele moedigen een alternatieve bank oprichten. Zowat alle denkbare middenveldorganisaties hebben zich vanaf het eerste uur achter dit initiatief geschaard. Op dit moment staat de teller op 18.566.780€ bijeen gebracht door schamele 27.429 investeerders. We hebben nog slechts enkele uren de tijd om de 30 miljoen te halen. Het maakt mij intriest. Er staat 270.000.000.000€ op de spaarboekjes en daarvan is slechts 0,11% nodig om te bewijzen dat een alternatieve bank bestaansrecht zou kunnen krijgen. Links is zich stierlijk belachelijk aan het maken. De grote rechtse winnaars zitten er waarschijnlijk met heel veel leedvermaak naar te kijken. Het draagvlak om iets te doen tegen het vuile kapitalisme blijkt dus toch wel zeer miniem. Ik voel me als mede-investeerder in de steek gelaten door het linkse segment van onze samenleving (of het nu Groen, S.pa, PVDA is). Blijkbaar geloven heel weinig wereldverbeteraars in hun eigen ideologie. Solidariteit blijkt niet verder te strekken dan de eigen portefeuille. Dus neen, ik loop niet meer achter pancartes aan met holle slogans. Ik dacht dat de tijd rijp was om eindelijk de daad bij het woord te voegen. In veel landen is men bereid om letterlijk hun leven te geven om op te komen voor hun rechten. Heel wat linkse kiezers zitten toch nog niet in de armoede dat ze zelfs nog niet bereid zijn om eventueel 20€ te verliezen, laat staan hun leven? Als overmorgen blijkt dat we het niet gehaald hebben, dan stop ik alle donaties. Ik heb geen goesting meer om het OCMW van het middenveld te zijn. Verder wens ik aan diegene die eraan meedoen veel geluk met de volgende lottotrekking of krasbiljet. U hebt 99,99999...% kans dat u uw geld net zo goed in de vuilnisbak had kunnen kieperen.

Terwijl de overgrote meerderheid van de mensen verarmen, worden de grote vermogens jaar na jaar talrijker en groter.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

In oktober 2019 werd Chili na decennia van ongebreideld neoliberalisme wakker geschud.

Onder impuls van Donald Trump herhaalt extreemrechts wereldwijd dezelfde mantra: “China is de schuldige van dit coronaviru