VRT-personeel wil een sterke Openbare Omroep en voert actie op 5 december

Foto Capturepb / Shutterstock.com
Foto Capturepb / Shutterstock.com

Commentaar toevoegen

Reacties

Het schandalige is dat de top van VRT uit partijkaarten bestaat en lopen te graaien dat het een lieve lust is. Waar de VRT vroeger een gerespecteerde waarde was is het verworden tot een slechte organisatie die enkel dient voor de postjes van politiek bevriende partijleden die er een schandalig hoog loon krijgen om niets te doen. Hetzelfde gebeurd bij de Watergroep, Limburg.net, Proximus en tal van anderen. Bezuinigen doen ze op alles en vooral het lager personeel zolang de politieke vriendjes maar kunnen graaien. Zo krijgt Luc van den Brande slechts 13000 euro per jaar om niks te doen! De andere 12 politiekers die er zitten voor piet snot krijgen elk 6500 euro. Als ze niet eens opdagen krijgen ze standaard 3250 euro per persoon. Waarom is daar eigenlijk een raad van bestuur? De overheid is de baas dus die raad dient tot niks, zakkenvullerij tot en met. Ze hebben overigens hun zitpenningen en vaste vergoeding verhoogd....wie moet er nu besparen? De politieke vriendjes alvast niet. Dat Jambon bespaard op die kiekens maar dat doet Jambon niet, die kiekens kunnen gewoon doorgraaien of ze iets doen of niet. Het is gewoon een schandaal. Waarom bespaart men niet op de senaat? De partijen kregen compensatie en de NVA zat in de regering. Ze namen wel het geld aan maar van afschaffing geen sprake. Waarom schaffen ze de gouden-handdruk niet af indien niet verkozen? Niks van dat. Waarom krijgt de Colruyt subsidies voor zonnepanelen terwijl ze dat in een aparte holding hebben om belastingen te ontwijken en ze maken winst tot en met! Jambon en zijn kornuiten werken enkel voor politiekers en hun stinkend rijke vrienden....de bevolking kan hun gestolen worden, wij mogen het wel betalen. VRT zal verder afglijden zolang Luc en zijn vriendjes maar geld kunnen scheppen. De Duitsers hebben er een uitdrukking voor: Zum Kotzen!
Dat mag niet gebeuren: de VRT misbruiken om Niets Voor Anderen te helpen België te doen uiteenvallen. Iedereen in het verzet!
Ondertussen willen enkele moedigen een alternatieve bank oprichten. Zowat alle denkbare middenveldorganisaties hebben zich vanaf het eerste uur achter dit initiatief geschaard. Op dit moment staat de teller op 18.566.780€ bijeen gebracht door schamele 27.429 investeerders. We hebben nog slechts enkele uren de tijd om de 30 miljoen te halen. Het maakt mij intriest. Er staat 270.000.000.000€ op de spaarboekjes en daarvan is slechts 0,11% nodig om te bewijzen dat een alternatieve bank bestaansrecht zou kunnen krijgen. Links is zich stierlijk belachelijk aan het maken. De grote rechtse winnaars zitten er waarschijnlijk met heel veel leedvermaak naar te kijken. Het draagvlak om iets te doen tegen het vuile kapitalisme blijkt dus toch wel zeer miniem. Ik voel me als mede-investeerder in de steek gelaten door het linkse segment van onze samenleving (of het nu Groen, S.pa, PVDA is). Blijkbaar geloven heel weinig wereldverbeteraars in hun eigen ideologie. Solidariteit blijkt niet verder te strekken dan de eigen portefeuille. Dus neen, ik loop niet meer achter pancartes aan met holle slogans. Ik dacht dat de tijd rijp was om eindelijk de daad bij het woord te voegen. In veel landen is men bereid om letterlijk hun leven te geven om op te komen voor hun rechten. Heel wat linkse kiezers zitten toch nog niet in de armoede dat ze zelfs nog niet bereid zijn om eventueel 20€ te verliezen, laat staan hun leven? Als overmorgen blijkt dat we het niet gehaald hebben, dan stop ik alle donaties. Ik heb geen goesting meer om het OCMW van het middenveld te zijn. Verder wens ik aan diegene die eraan meedoen veel geluk met de volgende lottotrekking of krasbiljet. U hebt 99,99999...% kans dat u uw geld net zo goed in de vuilnisbak had kunnen kieperen.

Nu Spanje een zeer zorgwekkende gezondheidssituatie kent, heeft de regio Madrid onder leiding van de conservatieve rechtse

November 2020 zullen de Amerikanen niet enkel hun toekomstige president kiezen, maar ook hun lokale vertegenwoordigers.

Ook de gevangenissen werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Zoals in alle gemeenschapsstructuren is het risico op besmetting groot. De zopas besliste versoepelingen vormen een gevaar voor het personeel en de gedetineerden. Daarom hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend.

Op 27 september stemt de Zwitserse bevolking in een referendum over de aankoop van zo'n 40 nieuwe gevechtsvliegtuigen. "Nutteloos, duur en te vervuilend", aldus de tegenstanders van deze verspilling. Die zouden wel eens kunnen mobiliseren om dit project af te voeren. Ook in België, waar volgens een peiling van 2018 zes op tien mensen tegen de aankoop van F-35 jachtvliegtuigen zijn, is een democratisch debat waarbij de bevolking wordt betrokken noodzakelijk.

Te midden van de coronapandemie werd hij voorzitter van een van de grote vakbonden in ons land. Met een ongeziene economische crisis voor de deur wacht hem een zware taak. Enkele dagen voor de nationale actiedag in gemeenschappelijk vakbondsfront – de eerste na de lockdown – spraken we met Thierry Bodson.

De Liberty Group dook op uit het niets en werd in een paar jaar tijd een industriële reus. Overal in de wereld kocht hij fabrieken op. Die zijn nu in de handen van één man: Sanjeev Gupta. Duistere rekeningen en gebroken beloften: vertegenwoordigers van de werknemers luiden de alarmbel. Ze maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de vestigingen.

Als het van het voorbereidend advies van het Europees Hof van Justitie afhangt, komt er binnenkort een zeer liberaal arres

De mensen in de zorg zitten erdoor. De voorbije zomer hadden ze nauwelijks de tijd om op adem te komen na die uitputtende eerste coronagolf. En tot vandaag blijft het wurgende personeelstekort bestaan. De woede is groot.
De mensen met een essentieel beroep, die onze samenleving doen draaien, verdienen tot een derde minder dan het gemiddelde loon. Na het applaus is het tijd om na te denken over de lonen van de vrouwen en mannen die tijdens de crisis in de frontlinie stonden.

“Een samenleving die groeit in rijkdom zonder de armoede te laten afnemen, moet verrot zijn tot in haar diepste kern.” PVDA-voorzitter Peter Mertens noteert dit citaat van Karl Marx in zijn jongste boek Ze zijn ons vergeten. Twee recente rapporten van Oxfam tonen aan hoe actueel deze uitspraak nog steeds is. De coronacrisis maakt de gapende kloof tussen arm en rijk nog veel dieper.