VRT-personeel wil een sterke Openbare Omroep en voert actie op 5 december

Foto Capturepb / Shutterstock.com
Foto Capturepb / Shutterstock.com

Commentaar toevoegen

Reacties

Het schandalige is dat de top van VRT uit partijkaarten bestaat en lopen te graaien dat het een lieve lust is. Waar de VRT vroeger een gerespecteerde waarde was is het verworden tot een slechte organisatie die enkel dient voor de postjes van politiek bevriende partijleden die er een schandalig hoog loon krijgen om niets te doen. Hetzelfde gebeurd bij de Watergroep, Limburg.net, Proximus en tal van anderen. Bezuinigen doen ze op alles en vooral het lager personeel zolang de politieke vriendjes maar kunnen graaien. Zo krijgt Luc van den Brande slechts 13000 euro per jaar om niks te doen! De andere 12 politiekers die er zitten voor piet snot krijgen elk 6500 euro. Als ze niet eens opdagen krijgen ze standaard 3250 euro per persoon. Waarom is daar eigenlijk een raad van bestuur? De overheid is de baas dus die raad dient tot niks, zakkenvullerij tot en met. Ze hebben overigens hun zitpenningen en vaste vergoeding verhoogd....wie moet er nu besparen? De politieke vriendjes alvast niet. Dat Jambon bespaard op die kiekens maar dat doet Jambon niet, die kiekens kunnen gewoon doorgraaien of ze iets doen of niet. Het is gewoon een schandaal. Waarom bespaart men niet op de senaat? De partijen kregen compensatie en de NVA zat in de regering. Ze namen wel het geld aan maar van afschaffing geen sprake. Waarom schaffen ze de gouden-handdruk niet af indien niet verkozen? Niks van dat. Waarom krijgt de Colruyt subsidies voor zonnepanelen terwijl ze dat in een aparte holding hebben om belastingen te ontwijken en ze maken winst tot en met! Jambon en zijn kornuiten werken enkel voor politiekers en hun stinkend rijke vrienden....de bevolking kan hun gestolen worden, wij mogen het wel betalen. VRT zal verder afglijden zolang Luc en zijn vriendjes maar geld kunnen scheppen. De Duitsers hebben er een uitdrukking voor: Zum Kotzen!
Dat mag niet gebeuren: de VRT misbruiken om Niets Voor Anderen te helpen België te doen uiteenvallen. Iedereen in het verzet!
Ondertussen willen enkele moedigen een alternatieve bank oprichten. Zowat alle denkbare middenveldorganisaties hebben zich vanaf het eerste uur achter dit initiatief geschaard. Op dit moment staat de teller op 18.566.780€ bijeen gebracht door schamele 27.429 investeerders. We hebben nog slechts enkele uren de tijd om de 30 miljoen te halen. Het maakt mij intriest. Er staat 270.000.000.000€ op de spaarboekjes en daarvan is slechts 0,11% nodig om te bewijzen dat een alternatieve bank bestaansrecht zou kunnen krijgen. Links is zich stierlijk belachelijk aan het maken. De grote rechtse winnaars zitten er waarschijnlijk met heel veel leedvermaak naar te kijken. Het draagvlak om iets te doen tegen het vuile kapitalisme blijkt dus toch wel zeer miniem. Ik voel me als mede-investeerder in de steek gelaten door het linkse segment van onze samenleving (of het nu Groen, S.pa, PVDA is). Blijkbaar geloven heel weinig wereldverbeteraars in hun eigen ideologie. Solidariteit blijkt niet verder te strekken dan de eigen portefeuille. Dus neen, ik loop niet meer achter pancartes aan met holle slogans. Ik dacht dat de tijd rijp was om eindelijk de daad bij het woord te voegen. In veel landen is men bereid om letterlijk hun leven te geven om op te komen voor hun rechten. Heel wat linkse kiezers zitten toch nog niet in de armoede dat ze zelfs nog niet bereid zijn om eventueel 20€ te verliezen, laat staan hun leven? Als overmorgen blijkt dat we het niet gehaald hebben, dan stop ik alle donaties. Ik heb geen goesting meer om het OCMW van het middenveld te zijn. Verder wens ik aan diegene die eraan meedoen veel geluk met de volgende lottotrekking of krasbiljet. U hebt 99,99999...% kans dat u uw geld net zo goed in de vuilnisbak had kunnen kieperen.

Overal in de Europese Unie vallen de nationale regeringen de meest solidaire pensioenstelsels aan. Een gecoördineerde aanval vanuit de Europese instellingen. Een rondje langs Spanje, Frankrijk en Duitsland.

De twee grote spoorbonden ACOD en ACV leggen zich niet neer bij de minimale dienstverlening die werd opgelegd door de vorige regering Michel – De Wever. Ze trekken naar het Grondwettelijk Hof. Op 4 maart vindt de eerste zitting plaats. De inzet is groot. Niet alleen voor het spoorwegpersoneel, ook voor de treingebruikers en de hele werkende bevolking.

Het was veel meer dan een boekvoorstelling, zondagmiddag in de Roma. Het was een feest. Zo’n 1300 mensen trotseerden de stormwind om leven en engagement van dokter Dirk Van Duppen te vieren. “Verdriet en blij zijn gaan samen”, zei Lieve Seuntjens, al veertig jaar lang soulmate van Dirk. Zo werd het zondag een feest van hoop, liefde en strijdvaardigheid.

Het cordon sanitaire tegen de extreemrechtse neonationalisten van AfD is doorbroken in de Duitse deelstaat Thüringen. De liberaal Thomas Kemmerich wist de linkse minister-president af te zetten met de steun van de christendemocratische CDU en de AfD. Even later werd hij zelf gedwongen af te treden.

“Zo verliep de tijd die me toegemeten was", een boek dat nooit voorzien was. De plotse en bikkelharde confrontatie met een ongeneeslijke kanker dwong dokter Dirk Van Duppen terug te blikken en te reflecteren op zijn leven. Het boek wordt alom geprezen, overal weerklinkt oprechte waardering voor het levenswerk waarover Dirk met zoveel liefde vertelt. Het succes is een meer dan verdiend applaus voor een leven dat geheel gewijd is aan de strijd tegen onrecht.

Ons land heeft in principe alles in huis om een koploper te zijn in een roodgroene klimaattransitie. Toch slaagt ons land er niet in die rol waar te maken. Hoe komt dat?

De nieuwe Europese Commissie stelde een groots klimaatplan voor, de European Green Deal. In de VS blijven Bernie Sanders en zijn aanhangers ook hun Green New Deal verdedigen. Mooi, aan twee kanten van de oceaan een groene deal. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Door een technisch probleem met een app liep de Democratische caucus in de Amerikaanse staat Iowa uit op een sisser. De resultaten zijn nog altijd niet volledig gekend. Maar het is ondertussen wel duidelijk dat Bernie Sanders een koploper is. Opnieuw schudt hij de Amerikaanse politieke wereld grondig door mekaar. Jongeren en werkende mensen kiezen massaal voor het authentiek linkse verhaal van Sanders.

De Spaanse hoofdstad Madrid was eind vorig jaar gaststad voor alweer een internationale klimaatconferentie. Ook deze keer kwam het niet veel verder dan wat holle verklaringen. Ondertussen gaat de handel in schone lucht onverminderd verder.

“Cultuur is het eerste wat we moeten redden,” zei Fidel Castro toen Cuba in het begin van de jaren 1990 een zware economische crisis doormaakte. Het socialistische eiland is beroemd vanwege zijn gezondheidszorg en zijn onderwijssysteem, maar over het cultuurbeleid weten we veel minder. We spraken met Abel Prieto, voormalig Cubaans minister van Cultuur.