Volksprotest doet Zelzaats gemeentebestuur plooien

Foto Solidair
Foto Solidair

Commentaar toevoegen

Reacties

ik vind het fantastisch dat de bevolking zijn plaats inneemt. De oude gewoonten van 500 jaar geleden dienen vervangen te worden of aangepast aan de huidige samenleving. De super conservatieve huidige regeringsleiders dienen terug naar school te gaan en zich te herscholen. Dat dient te gebeuren in elke democratie in elk modern land, gemeente, stad. Er is een nieuwe democratie nodig (einde van semi dictaturen). Ik wens jullie heel veel geluk, moed en volharding. Maak een nieuwe structurele organisatie, aangepast aan de huidige levensverwachtingen van de bevolking. Het is een hele ommekeer, dus niet gemakkelijk anders te gaan denken.
Duim op pvdavoor wat daar volbracht is
Onder de mom van "wij weten wat goed is voor de mensen" worden door enkelingen en partijbesturen zogezegde oplossingen in de strot geduwd van elke burger, zonder dat die voldoende weerwerk kan leveren. Volksraadplegingen worden angstvallig vermeden of worden onderworpen aan praktisch onhaalbare voorwaarden, zodat men zijn gang kan gaan. Eén jaar of 6 maanden voor de verkiezingen worden de asociale beslissingen door die besturen op zolder gestockeerd en men gaat ervan uit dat de meeste mensen de genomen onrealistische beslissingen al lang vergeten zijn - wat meestal ook het geval is. De pers wordt meegesleept door "hot news", primeurs en een hemel vol van luchtballonnen - tot op het been snijden in een dossier zit er niet meer in. Het is in elk geval hoopvol te zien dat "het volk" nog altijd iets kan betekenen wanneer het op erop aankomt. Solidariteit en communicatie is nu het machtigste wapen dat de burger nu nog heeft. Proficiat burgers van Zelzate

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri