Spoorwegpersoneel in actie voor stipte treinen

Commentaar toevoegen

Reacties

Hoe kan je nu een bedrijf "gezond" maken als je daarvoor 26 miljard nodig hebt, en je krijgt er maar 5 ?? Een bezuiniging van 16 miljard Eurootjes zal zeker NIET bijdragen aan een betere infrastructuur, het uitbouwen van bestaande en het aanleggen van nieuwe lijnen, laat staan dat er dan nog 0,01 eurootje over is om nieuwe treinen in te zetten!! Ik denk nu niet dat noch de NMBS, noch Infrabel erop gevlast zijn om de dienstverlening nog meer te bezoedelen. Er is bij het personeel al lang geen arbeids- vreugde meer omdat zoveel reizigers lopen te kankeren over te laat, verandering van perron, te lange of soms ook te korte wachttijden op een aansluitende trein, enz... Dus moet het mij maar van het hart : we sturen aan op een privatisering. Zie maar wat er bij De Post / Bpost gebeurd is... Maar privatisering is géén oplossing. De dienstverlening gaat er massaal op achteruit, het aantal werknemers zal nog drastisch omlaag donderen en de prijzen schieten de hoogte in. Diensten van 12 uur ?? Zijn die nu helemaal op hun hoofd gevallen? Als je concentratie steeds maximaal moet zijn dan is zelfs 8 uur al te veel. Vergelijk dit met de luchtvaartbegeleiders op de vliegvelden. Die moeten om de 2 u een pauze inlassen, zodat ze even hun stress van zich af kunnen zetten, om daarna weer met een frisse kop verder te werken.... Ik ben natuurlijk geen professor in God weet welke discipline, maar dat 12 uur stress en continu focussen NIET kan, daar heb je alleen gezond boerenverstand voor nodig!!! Luxemburg slaagt er wel in om 1,3 miljard voor het spoor uit te trekken voor een periode van 5 jaar. Wij, dierbaar België, moeten maar rondkomen met ampertjes 5 miljard over een periode van 12 (JA: TWAALF) jaar. Maar zijn wij niet een klein beetje groter dan Luxemburg?? En hebben wij geen grotere verkeersknopen, zoals in Brussel, Luik en Antwerpen, waar het nog ingewikkelder en moeilijker is om alles vlot te trekken, vooral tijdens de spits... Ik kan alleen maar besluiten dat onze politiekers VEEL liever geld in hun partij, en hun eigen zakken steken, dan te investeren in broodnodige investeringen voor betere spoorverbindingen, beter & goedkoper openbaar vervoer met bus en/of tram, betere wegeninfrastructuur, en ga zo maar door !!!

Werknemers die in quarantaine moeten, verliezen een aanzienlijk deel van hun loon. Dat brengt veel mensen in moeilijkheden en leidt tot onnodige risico's. Werknemers en vakbonden willen dan ook dat quarantaine niet langer leidt tot loonverlies. Bij koerierdienst UPS en brouwer AB InBev behaalden ze alvast een belangrijke overwinning.

In de strijd tegen het coronavirus is er een zware taak weggelegd voor de mensen in de gezondheidssector. Zij staan als het ware in de vuurlinie en geven dag in dag uit alles wat ze hebben om de crisis te bekampen. Spoedarts Natalie Eggermont noteert een aantal van haar ervaringen.

In de nacht van 17 op 18 mei 2018 werd op een snelweg in Henegouwen een kind gedood met een politiekogel in het hoofd. Haar naam was Mawda Shawri, twee jaar oud. Het proces hierover begint op 23 november 2020. Maar er blijven nog veel grijze zones. De strijd voor waarheid en gerechtigheid gaat door.

Christophe Convent, secretaris-generaal van de mediagroep DPG Media, doet in zijn essay Pleidooi voor een Politieke Renovatie (uitgegeven bij de rechtse denktank Itinera) voorstellen om de spelregels van onze democratie te herzien. Maar in plaats van de democratie te versterken, zullen zijn voorstellen haar alleen ondergraven, met als doel de vrije markt aan elke controle te onttrekken.

Donald Trump stelt zich graag voor als kampioen van de Amerikaanse werkende klasse, die het opneemt tegen het establishment en breekt met het interventionisme van de VS in de wereld. Niets is echter minder waar.

De kaartjes op de toog van het onthaal bieden een troosteloos beeld. De voorbije 1,5 week hebben we op onze dokterspraktijk 8 patiënten moeten loslaten. Woorden van troost en onze oprechte deelneming persoonlijk ondertekend door alle teamleden wachten op aflevering aan de getroffen families.
In volle pandemie hollen veel huishoudhulpen nog steeds van de ene job naar de andere. Daarbij zetten ze hun gezondheid en die van hun dierbaren op het spel. Het is dat of een deel van hun inkomen verliezen. Voor Laeticia en Erika, twee jonge huishoudhulpen moet de sector stilgelegd worden, met loonbehoud. “We verdienen respect, en niet alleen tijdens de pandemie.”

Joe Biden won de verkiezingen door een brede anti-Trump coalitie te vormen, gaande van de ondersteuning van enkele gematig

Bij parkeerbedrijf Interparking werd enkele weken terug bekend gemaakt dat in België 95 jobs moeten verdwijnen. Terwijl het bedrijf al jaren grote winsten boekt, wil de directie van de coronacrisis gebruik maken om mensen te ontslaan.

Vivaldi slaat zich op de borst: de aanpak van geweld tegen vrouwen zal een prioriteit worden. Nu de gezondheidscrisis opnieuw hevig oplaait, breekt meteen het moment van de waarheid aan. Want deze pandemie gaat samen met een verborgen crisis van geweld tegen vrouwen en kinderen.