Spoorwegpersoneel in actie voor stipte treinen

Commentaar toevoegen

Reacties

Hoe kan je nu een bedrijf "gezond" maken als je daarvoor 26 miljard nodig hebt, en je krijgt er maar 5 ?? Een bezuiniging van 16 miljard Eurootjes zal zeker NIET bijdragen aan een betere infrastructuur, het uitbouwen van bestaande en het aanleggen van nieuwe lijnen, laat staan dat er dan nog 0,01 eurootje over is om nieuwe treinen in te zetten!! Ik denk nu niet dat noch de NMBS, noch Infrabel erop gevlast zijn om de dienstverlening nog meer te bezoedelen. Er is bij het personeel al lang geen arbeids- vreugde meer omdat zoveel reizigers lopen te kankeren over te laat, verandering van perron, te lange of soms ook te korte wachttijden op een aansluitende trein, enz... Dus moet het mij maar van het hart : we sturen aan op een privatisering. Zie maar wat er bij De Post / Bpost gebeurd is... Maar privatisering is géén oplossing. De dienstverlening gaat er massaal op achteruit, het aantal werknemers zal nog drastisch omlaag donderen en de prijzen schieten de hoogte in. Diensten van 12 uur ?? Zijn die nu helemaal op hun hoofd gevallen? Als je concentratie steeds maximaal moet zijn dan is zelfs 8 uur al te veel. Vergelijk dit met de luchtvaartbegeleiders op de vliegvelden. Die moeten om de 2 u een pauze inlassen, zodat ze even hun stress van zich af kunnen zetten, om daarna weer met een frisse kop verder te werken.... Ik ben natuurlijk geen professor in God weet welke discipline, maar dat 12 uur stress en continu focussen NIET kan, daar heb je alleen gezond boerenverstand voor nodig!!! Luxemburg slaagt er wel in om 1,3 miljard voor het spoor uit te trekken voor een periode van 5 jaar. Wij, dierbaar België, moeten maar rondkomen met ampertjes 5 miljard over een periode van 12 (JA: TWAALF) jaar. Maar zijn wij niet een klein beetje groter dan Luxemburg?? En hebben wij geen grotere verkeersknopen, zoals in Brussel, Luik en Antwerpen, waar het nog ingewikkelder en moeilijker is om alles vlot te trekken, vooral tijdens de spits... Ik kan alleen maar besluiten dat onze politiekers VEEL liever geld in hun partij, en hun eigen zakken steken, dan te investeren in broodnodige investeringen voor betere spoorverbindingen, beter & goedkoper openbaar vervoer met bus en/of tram, betere wegeninfrastructuur, en ga zo maar door !!!

“Wie weet wat er echt schuilgaat achter de hoge muren van de gevangenissen in Sint-Gillis, Vorst en Berkendael? In december ging ik er naartoe en ik wil jullie graag vertellen wat ik daar geleerd heb.” Nabil Boukili, federaal volksvertegenwoordiger van de PVDA, brengt verslag uit over zijn bezoek aan drie Belgische gevangenissen.

14 juni kwamen er in Zwitserland 500.000 vrouwen en mannen op straat om gelijkheid tussen vrouwen en mannen te eisen. We blikken terug op de grootste sociale beweging in dit land sinds 1918.

In 2019 vierde het wereldwijd gekende kinderprogramma Sesamstraat zijn 50ste verjaardag. In de lage landen werd het een feestje in mineur. Net voor de zomer besliste de Nederlandse openbare omroep dat er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt worden.

De berichten over de stiptheidscijfers en het aantal treingebruikers ogen erg positief. De NMBS vervoerde 253 miljoen reizigers en de stiptheid verbeterde van 87,2% in 2018 naar 90,4% in 2019. Maar die cijfers verhullen veel. Want nog altijd rijden veel treinen met vertraging en is er een nijpend tekort aan investeringen.

“Liberalisme is vrijheid”, zo horen we vaak uit de mond van de verdedigers van deze stroming. Het voorbeeld van Chili laat echter zien, hoe een school van rechtse economen een dictatuur gebruikte om het neoliberalisme op te leggen.

Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol zijn alle werknemers van de productie al meer dan een week in staking. Ze pikken het niet dat de directie hun personeelsafgevaardigde Chris De Wachter heeft ontslagen. Ze pikken sowieso het gedrag van directeur Hugo Piot niet. Hij gedraagt zich als een echte Trump, zeggen ze.

Een historisch regeerakkoord tussen de sociaaldemocratische PSOE van Pedro Sánchez en Unidas Podemos (UP) van Pablo Iglesias leidde op 7 januari tot een nieuwe regering in Spanje, met de steun van Catalaanse en Baskische regionalisten. Na jaren van toenemende nationalistische spanningen kan het linkse Unidas Podemos de strijd tegen bezuinigingen weer op de agenda zetten.

Nadat ze eerste regeerde met extreemrechts zetten de conservatieven (ÖVP, Oostenrijkse Volkspartij) hun asociale beleid voort, nu met de groenen. Op het menu: lagere vennootschapsbelastingen, meer macht voor verhuurders versus huurders en een stevig migratiebeleid. Dit alles overgoten met een groen laagje vernis. Interview met journalist Benjamin Opratko.

Ralia is 50 jaar. Ze werkt al 26 jaar bij Sodexo, waar ze ook vakbondsafgevaardigde is. Bij de volgende sociale verkiezingen zal ze weer kandidaat zijn op de lijsten van het ACV. Een portret.

Tussen 11 mei en 24 mei 2020 kiezen 1,8 miljoen arbeiders en bedienden op hun bedrijf of kantoor hun afgevaardigden in ondernemingsraad en veiligheidscomité. De sociale verkiezingen vinden om de vier jaar plaats, volgend jaar in 7.000 bedrijven. Ze zijn een hoogtepunt voor de democratie.