Spoorwegpersoneel in actie voor stipte treinen

Commentaar toevoegen

Reacties

Hoe kan je nu een bedrijf "gezond" maken als je daarvoor 26 miljard nodig hebt, en je krijgt er maar 5 ?? Een bezuiniging van 16 miljard Eurootjes zal zeker NIET bijdragen aan een betere infrastructuur, het uitbouwen van bestaande en het aanleggen van nieuwe lijnen, laat staan dat er dan nog 0,01 eurootje over is om nieuwe treinen in te zetten!! Ik denk nu niet dat noch de NMBS, noch Infrabel erop gevlast zijn om de dienstverlening nog meer te bezoedelen. Er is bij het personeel al lang geen arbeids- vreugde meer omdat zoveel reizigers lopen te kankeren over te laat, verandering van perron, te lange of soms ook te korte wachttijden op een aansluitende trein, enz... Dus moet het mij maar van het hart : we sturen aan op een privatisering. Zie maar wat er bij De Post / Bpost gebeurd is... Maar privatisering is géén oplossing. De dienstverlening gaat er massaal op achteruit, het aantal werknemers zal nog drastisch omlaag donderen en de prijzen schieten de hoogte in. Diensten van 12 uur ?? Zijn die nu helemaal op hun hoofd gevallen? Als je concentratie steeds maximaal moet zijn dan is zelfs 8 uur al te veel. Vergelijk dit met de luchtvaartbegeleiders op de vliegvelden. Die moeten om de 2 u een pauze inlassen, zodat ze even hun stress van zich af kunnen zetten, om daarna weer met een frisse kop verder te werken.... Ik ben natuurlijk geen professor in God weet welke discipline, maar dat 12 uur stress en continu focussen NIET kan, daar heb je alleen gezond boerenverstand voor nodig!!! Luxemburg slaagt er wel in om 1,3 miljard voor het spoor uit te trekken voor een periode van 5 jaar. Wij, dierbaar België, moeten maar rondkomen met ampertjes 5 miljard over een periode van 12 (JA: TWAALF) jaar. Maar zijn wij niet een klein beetje groter dan Luxemburg?? En hebben wij geen grotere verkeersknopen, zoals in Brussel, Luik en Antwerpen, waar het nog ingewikkelder en moeilijker is om alles vlot te trekken, vooral tijdens de spits... Ik kan alleen maar besluiten dat onze politiekers VEEL liever geld in hun partij, en hun eigen zakken steken, dan te investeren in broodnodige investeringen voor betere spoorverbindingen, beter & goedkoper openbaar vervoer met bus en/of tram, betere wegeninfrastructuur, en ga zo maar door !!!

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Elke dag is op het nieuws te zien hoe Trump en zijn hofhouding een boeltje maken van de aanpak (of het gebrek eraan) van d

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.