Sociale inspectie ontmantelen? Geen vrij spel voor sociale dumping, reageert PVDA

Foto Astrid Westvang / Flickr
Foto Astrid Westvang / Flickr
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Het is niet waar dat er nu geen inspectie meer is, integendeel. Betaling van lonen en arbeidsduur werd niet nagekeken door sociale inspectie, maar door Toezicht Sociale Wetten. Die dienst blijft. Zij kijken ook sociale dumping na bij buitenlandse ondernemingen. In plaats van verschillende inspecties, wordt er eentje afgeschaft en worden de andere versterkt met deze inspecteurs. Ervaring gaat dus niet verloren. Veel efficiënter, maar het rouwproces bij de betrokkenen is begrijpelijk.
De andere inspectiediensten worden "versterkt" ? Als je, na de aanwervingsstop van deze regering, bij de sociale inspectiediensten (bvb RVA) slechts 60% van het voorziene aantal inspecteurs in dienst hebt, kan je moeilijk spreken van "versterken". Lijkt mij meer een kwestie van "putten vullen". Maar de fraudeurs zal je niet horen klagen natuurlijk ...

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Elke dag is op het nieuws te zien hoe Trump en zijn hofhouding een boeltje maken van de aanpak (of het gebrek eraan) van d

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.