Peeters maakt in volle vakantie een lege doos van de 38-urenweek

Commentaar toevoegen

Reacties

na een lange dag hard onmenselijk opgejaagd afbeulen want werken kan je het niet meer noemen maar steeds top onmenselijk te moeten presteren van 8 uur per dag 5 dagen lang wil ik als werkmens op zijn minst nog wat tijd en vrijheid en energie om te leven en te ontplooien als mens. Veel arbeiders moeten dan nog soms meer dan 1 uur vrijheidstijd aan verplaatsing bij inboeten. Als je als hard werkende mens niets meer overhebt van energie of vrije tijd om naar uit te kijken. Dan betekent het leven van de arbeider niets meer dan productie en winstmarge voor aandeel houders: kortom moderne slavernij. Een wijze levenszin van een troubadour voor Peeters wanneer je de snaren van muziek instrument te slap aanspant komt er geen klank uit maar als je ze te hard aanspant knakken ze door. TROUWENS DE GANSE HUIDIGE REGERING MICHEL KAN DAAR IETS UIT LEREN.
Laat al deze mensen die daar zitten, het werk eens doen die de gewonen werkende mens, in de hete zon,of koude, regen.of mensen die zelf al minder goed kunnen omwille van hun gezondheid, dan zouden ze wel anders piepen, voor de zelfde loon als deze mensen, ik wil dan hun gezicht weleens zien. Het is gemakkelijk alles maar op te slaan als je een dik loon hebt.
Hier kan ik niet mee akkoord gaan. Het is duidelijk dat dhr Peeters en de collega's van nva en vld geen voeling meer hebben met het leven van een gewone burger.
ben ik blij dat ik op rust ben , want wat minister peeters nu wil klaar krijgen is geheel maar dan ook geheel in h het nadeel van de werkende mens en geheel in het voordeel van de werkgevers , en dan zeggen dat cd&v het sociaal gezicht van de regering denkt te zijn.
Als ik mij goed herinner, hield Kris Peeters zich vroeger bezig met de middenstand/zelfstandigen. Sinds zijn overstap is hij onbetrouwbaar en onberekenbaar geworden ... zijn vriendelijk lachje is naar mijn gevoel er eentje van politieke schijnheiligheid en onbetrouwbaarheid.
Blijkbaar zijn de katholieken niet veel anders dan de nva en de vld. Terug naar de jaren dertig binnekort is het toegelaten om te schieten op stakers. Turkije is niet zo ver af.
Het is niet te geloven dat de arbeiders op deze partijen blijven stemmen. Ik ben zelf syndicaal afgevaardigde op het werk en weet hoe moeilijk het is om mensen te interesseren en te laten luisteren naar wat er ons nog allemaal boven het hoofd hangt, laat staan om mee te staken (behalve als dit een extra vakantiedag betekend). Soms wil ik er het bijltje bij neergooiën en denk dan dat ze hun verdiende loon zullen krijgen. Dat duurt echter nooit lang want ik kan niet tegen de onrechtvaardige, egoïstische denkwijze en handelingen van onze regering en de vele machthebbers. Wanneer gaan de niet rijken eindelijk eens opstaan en zeggen: stop, het is genoeg geweest? Wij werken HARD EN LANG, wij willen ook een stukje beleg tussen onze boterham. Het is wel te merken dat ik me dooderger zeker? Alle tips om dit misdadig gedrag tegen de mensheid tegen te gaan zijn meer dan van harte welkom. Ik wil graag een nog leefbare toekomst voor mijn 2 kleinkinderen.

Met Pinksteren konden de Duitsers een korte vakantie nemen. In toeristische gebieden mogen hotels en restaurants opengaan. Duitsland gaat door zijn strategie en zijn systeem van gezondheidszorg beter om met de coronacrisis dan veel buurlanden. Maar speelde de federale structuur ook een rol?

Woensdag stelde de Europese Commissie haar Europees herstelpakket voor: NextGenerationEU.

De protestbeweging die de Verenigde Staten op hun grondvesten doet daveren, is van een zelden geziene omvang.

De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka pakte half mei uit met haar "Relanceplan arbeidsmarkt: 13 maatregelen om sociaal bloedbad te vermijden". Het plan kreeg meteen bijval van de Franstalige tegenhanger, l’ Union Wallonne des Entreprises (UWE). Op 2 juni nam het VBO uit dit plan maatregelen over voor zijn “4x4-relanceplan". Het Voka-plan geeft de nationale richting aan die de werkgevers willen volgen om de werknemers te laten betalen voor de crisis.

De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.