Peeters maakt in volle vakantie een lege doos van de 38-urenweek

Commentaar toevoegen

Reacties

na een lange dag hard onmenselijk opgejaagd afbeulen want werken kan je het niet meer noemen maar steeds top onmenselijk te moeten presteren van 8 uur per dag 5 dagen lang wil ik als werkmens op zijn minst nog wat tijd en vrijheid en energie om te leven en te ontplooien als mens. Veel arbeiders moeten dan nog soms meer dan 1 uur vrijheidstijd aan verplaatsing bij inboeten. Als je als hard werkende mens niets meer overhebt van energie of vrije tijd om naar uit te kijken. Dan betekent het leven van de arbeider niets meer dan productie en winstmarge voor aandeel houders: kortom moderne slavernij. Een wijze levenszin van een troubadour voor Peeters wanneer je de snaren van muziek instrument te slap aanspant komt er geen klank uit maar als je ze te hard aanspant knakken ze door. TROUWENS DE GANSE HUIDIGE REGERING MICHEL KAN DAAR IETS UIT LEREN.
Laat al deze mensen die daar zitten, het werk eens doen die de gewonen werkende mens, in de hete zon,of koude, regen.of mensen die zelf al minder goed kunnen omwille van hun gezondheid, dan zouden ze wel anders piepen, voor de zelfde loon als deze mensen, ik wil dan hun gezicht weleens zien. Het is gemakkelijk alles maar op te slaan als je een dik loon hebt.
Hier kan ik niet mee akkoord gaan. Het is duidelijk dat dhr Peeters en de collega's van nva en vld geen voeling meer hebben met het leven van een gewone burger.
ben ik blij dat ik op rust ben , want wat minister peeters nu wil klaar krijgen is geheel maar dan ook geheel in h het nadeel van de werkende mens en geheel in het voordeel van de werkgevers , en dan zeggen dat cd&v het sociaal gezicht van de regering denkt te zijn.
Als ik mij goed herinner, hield Kris Peeters zich vroeger bezig met de middenstand/zelfstandigen. Sinds zijn overstap is hij onbetrouwbaar en onberekenbaar geworden ... zijn vriendelijk lachje is naar mijn gevoel er eentje van politieke schijnheiligheid en onbetrouwbaarheid.
Blijkbaar zijn de katholieken niet veel anders dan de nva en de vld. Terug naar de jaren dertig binnekort is het toegelaten om te schieten op stakers. Turkije is niet zo ver af.
Het is niet te geloven dat de arbeiders op deze partijen blijven stemmen. Ik ben zelf syndicaal afgevaardigde op het werk en weet hoe moeilijk het is om mensen te interesseren en te laten luisteren naar wat er ons nog allemaal boven het hoofd hangt, laat staan om mee te staken (behalve als dit een extra vakantiedag betekend). Soms wil ik er het bijltje bij neergooiën en denk dan dat ze hun verdiende loon zullen krijgen. Dat duurt echter nooit lang want ik kan niet tegen de onrechtvaardige, egoïstische denkwijze en handelingen van onze regering en de vele machthebbers. Wanneer gaan de niet rijken eindelijk eens opstaan en zeggen: stop, het is genoeg geweest? Wij werken HARD EN LANG, wij willen ook een stukje beleg tussen onze boterham. Het is wel te merken dat ik me dooderger zeker? Alle tips om dit misdadig gedrag tegen de mensheid tegen te gaan zijn meer dan van harte welkom. Ik wil graag een nog leefbare toekomst voor mijn 2 kleinkinderen.

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren te. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.

Politiegeweld is sinds de gefilmde dood van George Floyd weer actueel.

Op 30 juni ontving koning Filip een brief van Juliana Amato Lumumba, in naam van de familie Lumumba.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor