ManiFiesta 2015: “Het beste programma dat we ooit gehad hebben”

Festivaldirecteur Rik Vermeersch
Festivaldirecteur Rik Vermeersch
Thema's
ManiFiesta

Commentaar toevoegen

Reacties

100 jaar geleden werd ' Joe Hill ' een prominent vakbondsmilitant vermoord ( in opdracht van de kopererts-exploitanten van de Amerikaanse staat Utha ). Joe Hill was/is wellicht de eerste singer-(protest)songwriter ( Woody Guthrie was een kleuter van 3 jaar oud toen Joe Hill werd geëxecuteerd ), Woody Guthrie schrijft als eerbetoon aan Joe Hill in 1947 de song ' Joe Hillstrom '( een 14-tal versen........(inclusief) inspiratie voor Bob Dylans ' Song To Woody ' ) Het kan voor talenten als Jan De Smet en Jokke Schreurs toch niet moeilijk zijn om songs als ' Pie In The Sky ', ' Mr. Block ', ' Casey Jones ', ' The Rebel Girl ', ' There Is Power In A Union ', ' The White Slave ' of ' The Tramp ' opnieuw te vertolken.......beschouw het als een eer voor ' pvda / ptb ' ( de twee insignes maken inmiddels deel uit van de wereldwijde insignes van ' Joe Hill's Garden Nedre Bergsgatan 28 Gävle ' ),.......laat " The man who never died " niet sterven.....nooit!! Kameraadschappelijk, Erik en Hildegard

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.