Draaien wij straks op voor hervorming vennootschapsbelasting?

Foto Belga
Foto Belga

Commentaar toevoegen

Reacties

We kunnen niet langer dulden dat werknemers de voordelen voor bedrijven moeten betalen!
U spreekt over multinationals, maar welke kiezer wil de regering hier bedienen ? Al jaar en dag omzeilen de hoge inkomens (notarissen, dokters, apothekers, directieleden in ondernemingen, informaticaspecialisten, ...) de personenbelasting door een managementvennootschap op te richten (eventueel naast hun werkingsvennootschap). Met constructies als vruchtgebruik, recht van opstal of via voordeel in natura, hebben deze mensen geen eigen woning, geen eigen personenwagen en nauwelijks een inkomen. Ik vrees dat ze soms zitten in de cijfers van de mensen die onder de armoedegrens leven (en wellicht hebben hun kinderen die met een BMW van de firma naar de lessen komen, recht op een studiebeurs, ...). Met hun eigen woning ingebracht in de vennootschap heeft de vennootschap recht op notionele-intrestaftrek. Aangezien het de bedoeling is om weinig wedde uit te keren, hebben ze geen recht op verlaagde vennootschapsbelasting. Dus daar moet men iets aan doen ! De goedkoopste manier om geld uit de vennootschap te trekken is niet via loon, maar via dividend. Dus aan de roerende voorheffing op dividenden moet er ook een aanpassing komen ! Dan nog mooi alle kosten (verhoogde electriciteitsrekening, ...) verwerken in de boekhouding en zorgen dat er te weinig ambtenaren zijn om de correctheid van dit alles na te zien ..

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren te. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.

Politiegeweld is sinds de gefilmde dood van George Floyd weer actueel.

Op 30 juni ontving koning Filip een brief van Juliana Amato Lumumba, in naam van de familie Lumumba.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor