In België anno 2016 zou Al Capone geen dag in de gevangenis zitten

In België anno 2016 zou Al Capone geen dag in de gevangenis zitten.(Foto www.history.com)
In België anno 2016 zou Al Capone geen dag in de gevangenis zitten.(Foto www.history.com)

Commentaar toevoegen

Reacties

Van Overtvelt gedraagt zich als 'The Godfather' van de financiële maffia in België. Hij beschermt alleen maar de 1% rijkste die massaal belastingfraude plegen of belastingen ontwijken. Belastingraude is illegaal en zou zwaar bestraft moeten worden als het aan het licht komt. In plaats daarvan verleent onze huidige Minister van Financiën hen amnestie en worden ze vrijgesteld van strafrechtelijke vervolging. Belastingontwijking is legaal maar is in pricipe even immoreel als belastingfraude. Zij die zich hiermee inlaten gebruiken en misbruiken de gaten en achterpoorten in de wet om zich te onttrekken aan de belastingen. Enkel erg rijke mensen die zich laten bijstaan door erg dure financiële experts en gespecialiseerde advocaten slagen er in om op grote schaal belastingen te ontwijken. De legale belastingontwijking komt dus neer op het plunderen van de staatskas, net zoals belastingfraude! Het resultaat is precies hetzelfde. De superrijken dragen onvoldoende bij tot de staatsfinanciën waardoor er al snel begrotingstekorten ontstaan. Die put moet dan gedelfd worden door het gewone volk. Afbraak van de moeizaam door strijd opgebouwde sociale rechten, verminderde sociale uitkeringen, allerlei nieuwe heffingen (verdoken belastingverhogingen), verhoging van de B.T.W. op nutsvoorzieningen, toename van de armoede en vermindering van koopkracht, ... worden ons voorgeschoteld als de enige mogelijke weg. Dit is een misdadige, maffieuze politiek die bol staat van volksmisleiding en -verachting.
Cijfers kloppen niet. Buskaartje kost minimum 1,40 euro en de boete voor zwartrijden bedraagt 107 euro. Dus is het zelfs iets meer dan 7500%!

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren te. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.

Politiegeweld is sinds de gefilmde dood van George Floyd weer actueel.

Op 30 juni ontving koning Filip een brief van Juliana Amato Lumumba, in naam van de familie Lumumba.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor