“Winst maken op de behandeling van Covid-19? Dat mogen we niet toelaten”

Sofie Merckx en Anne Delespaul, dokters voor het volk
Sofie Merckx en Anne Delespaul, dokters voor het volk

Commentaar toevoegen

Reacties

principieel juist standpunt: geen patentrecht en kennis delen. is het mogelijk om een "stand van zaken" in de race naar vaccin in te voeren? eventueel rechtstreeks vanuit de onderzoekscentra die er mee bezig zijn in china, in cuba, in Europa, in belgië, als we daar directe getuigenissen van zouden hebben. wetenschap is hot topic, hoop op vaccin = het smeersel dat mensen hoop blijft geven om vol te houden vandaag en te hopen op gezonde post-coronatijden
Het aanrekenen van €20 bij een zorgverlener/tandarts is echt profiteren van een corona crisis en bijgevolg een schande .. Voorheen droeg de tandarts ook handschoenen , mondmasker en veiligheidsbril zonder hiervoor een extra kost aan te rekenen .Het gebruik van materiaal in de praktijk is volledig aftrekbaar , wat is dan het probleem ? het doekje om de stoel te ontsmetten ? Onverantwoord gedrag noem ik dat .

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda

Franklin Delano Roosevelt, de 32ste president van de Verenigde staten, ging de geschiedenis in als de man die het Amerikaa