Volmachten in Frankrijk: een verwittigd man is er twee waard...

Deze noodwet inzake gezondheid is in zekere zin de Franse versie van de "wet op de volmachten" die het Belgische federale parlement donderdag in stemming zal brengen.
Deze noodwet inzake gezondheid is in zekere zin de Franse versie van de "wet op de volmachten" die het Belgische federale parlement donderdag in stemming zal brengen.

Commentaar toevoegen

Reacties

Zie Naomi Wolf's boek over shockliberalisme.misbruik maken van een ingrijpend gebeuren zoals oorlog;natuurrampen etc. Om neo-liberale wetten door de strot van de getraumatiseerde en afgeleide bevolking te duwen.Hier zijn meerdere precedenten van zoals orkaan Katrina,de laatste grote tsunami etc.

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.