Krijgen de VS de grootste sociale beweging sinds tientallen jaren te zien? | Het coronavirus in de wereld

Commentaar toevoegen

Reacties

"Nederland – dat land dat iedere solidariteit weigert". Let op wat je schrijft. De Nederlanders staan toch bekend om hun gulheid wanneer er ergens in de wereld een ramp gebeurt. Niets wijst erop dat de Nederlanders echt veranderd zijn, wél hun regering. We moeten de internationale solidariteit koesteren. Dat zal nodig zijn om te winnen tegen de krachten die de gevolgen van deze crisis willen afwentelen op de werkende bevolking. Dat koesteren doe je niet door volk en regering over één kam te scheren.
het eerste wat men moet trachten te mulr bereiken is de solidaritet onder de massa en die mag zich niet uit elkaar laten spelen door hen die het zo gezegd het goed met hun voor hebben zoals de politiek en alle aanverwanten verenigingen en natuurlijk de multinatieunals niet te vergeten
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda