Italiaanse staalarbeiders leggen zich niet neer bij ontslag per sms

De werknemers, zowel vakbondsleden als niet-vakbondsleden, organiseerden zich in een Collettivo di Fabbrica (Fabriekscollectief). (Foto Collettivo Di Fabbrica - Lavoratori Gkn Firenze)
De werknemers, zowel vakbondsleden als niet-vakbondsleden, organiseerden zich in een Collettivo di Fabbrica (Fabriekscollectief). (Foto Collettivo Di Fabbrica - Lavoratori Gkn Firenze)

Reageren op dit artikel? Mail naar redactie@solidair.org.

Moskou heeft 100.000 soldaten verzameld aan de grens met Oekraïne en is van plan dat land aan te vallen.

Op 25 oktober 2021 gaven de Soedanese militairen de eerste minister Hamdok en alle burgerministers huisarrest.

Woensdag 22 december. Het Overlegcomité maakt de onbegrijpelijke beslissing om de cultuursector alweer te sluiten.

Vrijdag 10 december vernielden meerdere tornado's hele delen van de Amerikaanse Midwest. Daarbij kwamen meer dan honderd mensen om het leven. De volledige balans is nog niet opgemaakt, maar de rol die de multinationals hebben gespeeld, wordt wel steeds duidelijker. Zij blokkeerden eerder immers een wet die werknemers de kans gaf naar huis te gaan in geval van gevaar.

Terwijl de liberalen de voordelen van de liberalisering van de spoorwegen aanprijzen, dreigt een (particuliere) spoorwegma

Voor hij de trein naar Parijs neemt, maakt Édouard Louis (28) tijd vrij voor een zeldzaam interview. We zitten in een volkscafé vlak bij het Zuidstation in Brussel, een omgeving waar de Franse schrijver zich op zijn gemak voelt. Hij heeft immers nooit gebroken met zijn sociale milieu. 

Op 19 november 2021 kondigde de Indiase premier Narendra Modi aan dat hij drie wetten over de liberalisering van de landbo

Op 15 september ondertekenden Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten het verdrag AUKUS.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is de auteur van de geplande hervorming van het seksueel strafre

“Heb je bij je laatste seksuele daad genot ervaren?” Die vraag stelden onderzoekers aan vrouwen in Oost- en WestDuitsland. Een eerste keer vóór de val van de muur, een tweede keer erna. Telkens waren het de Oost-Duitse vrouwen die vaker met “ja” antwoordden. Daar moet een verklaring voor zijn.

Magazine