Duitsland: alweer een fiasco bij de liberalisering van het spoorvervoer

Met het failliet van een spoorwegoperator in Duitsland zullen veel reizigers lang mogen wachten op hun trein ... (Foto Shutterstock)
Met het failliet van een spoorwegoperator in Duitsland zullen veel reizigers lang mogen wachten op hun trein ... (Foto Shutterstock)

Reageren op dit artikel? Mail naar redactie@solidair.org.

Émilienne Brunfaut was een pionier in een omgeving die lange tijd bijna uitsluitend door mannen werd gedomineerd.

In het land van Karl Marx wordt het steeds lastiger om het marxisme te verdedigen.

"Les nouveaux chiens de garde". Dit boek, dat in 1997 uitkwam, zette de Franse journalist en schrijver Serge Halimi op de kaart. Het gaat over de banden tussen journalisten in de ʼgroteʼ media en politieke en zakelijke leiders. Het had vandaag geschreven kunnen zijn. Tijdens een bezoek aan Brussel interviewden we hem over de media, oorlogspropaganda en de opkomst van extreem rechts. En vooral over de verbanden tussen dit alles.

De bevolking reageerde massaal nadat militaire troepen naar het centrum van La Paz waren getrokken en er de zetel van de regering hadden omsingeld.

In Rio Grande do Sul (Brazilië) worden miljoenen mensen getroffen door extreme overstromingen.

Het personeel de Volkswagenfabriek in Chattanooga, Tennessee stemde midden april met 73 procent voor aansluiting bij de Un

Militaire strategie gaat ook over communicatie.

30.000 doden, waaronder 25.000 vrouwen en kinderen.

Maria Vindevoghel en Greet Daems, federaal volksvertegenwoordigers voor de PVDA, zetelen in de onderzoekscommissie naar se

Leerkrachten worden dagelijks geconfronteerd met lege brooddozen. Hoe kunnen we dat oplossen?

Magazine