Nederland : treinen met vertraging en 50 % duurder. Het model voor onze regering ?

Foto Louis Espéret, Flickr
Foto Louis Espéret, Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik ben sowieso een voorstander van het openbaar vervoer in handen van de overheid. Gezien de huidige Vivaldi-coalitie, zitten er ook liberalen. En die komen enkel op voor privébedrijven en willen besparen op overheidsbedrijven. SP.A is niet zoals vroeger een linkse partij, alsook de PS - Groen en Ecolo zijn ook geen linkse partijen meer, ze zijn dus pseudo-linkse partijen. Van de MR is het wel duidelijk dat die net zoals Open-VLD een liberale partij is. Die laatste twee hoeven we ook niet te verwonderen dat ze de spoorwegen en ander openbaar vervoer willen liberaliseren (het eufemisme van privatiseren) of privatiseren. Dus schiet in actie, extreemlinkse mensen om de liberalisering of privatisering tegen te houden!

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda