Coronavirus, berichten van de frontlinie (5): de spoedarts

Commentaar toevoegen

Reacties

Dat je tegen de regering bent, ben ik mee akkoord, te weinig hulpmiddelen, maar kritiek op maggy de block, aanvaard ik niet. Stel u voor in haar plaats a.u.b., dan moet je hetzelf doen als je het beter kunt. Verder nog veel sterkte deze dagen
Je mag Maggie Deblock niet verwijten dat ze de strategische voorraad maskers heeft laten vernietigen zoals ik toch begrepen heb? We hebben het laatste decennium nochtans al verschillende uitbraken van besmettelijke en erg dodelijke infektieziekten gehad. Alleen nog niet in Europa. Als arts in een politiek verantwoordelijke functie had ze toch beter moeten weten. Dat is niet eens een besparing, wel een waanzinnige verspilling. Hadden we ook niet beter de overtollige ministerposten geruimd! Dat zijn efficiënte besparingen.
Ik krijg bijna tranen in de ogen als ik dit lees en vervloek nog meer die zogezegde minister voor gezondheid als zij met uitgestreken gezicht op tv komt vertellen hoe goed ze voor ons zorgt!
Heel veel respect voor jullie werk ...zo boos op maggi de block...maar ook op die regering die de wet heeft goedgekeurd van die besparingen...veel sterkte nog voor u en uw team
RESPECT RESPECT RESPECT Draag zorg voor jezelf en voor elkaar
ik ben het volledig met u eens en wens jullie allemaal veel sterkte
Wat een verhaal! Dank daarvoor. Ik wil je een dikke knuffel geven. Ik zou heel graag helpen ook. Mogen vrijwilligers meewerken? Ik woon in provincie Luik. Je bericht raakt me! Dank dank dank
Heb veel respect voor iedereen die nu in de ziekenhuizen en verzorginstellingen werken , hoop dat alle verantwoordelijke uit deze situatie hun lessen trekken ,en de tekorten aanvullen . Veel sterkte în deze zware periode.
Respect Nathalie en collega’s voor jullie inzet om de mensen te helpen ,ten koste ook van jullie gezondheid,hopelijk komt er gauw een ende aan dit fenomeen genaamd corona,zodat ook jullie wat rust gegund word .Ik kan heel goed begrijpen dat jullie op de koppen lopen en soms zelf niet meer weten wat te doen door die toevloed.Ik wens jullie allen heel veel sterkte in jullie strijd.Rosita❤️❤️❤️
Wat de spoedarts beschrijft is het gevolg van onze politiek! Men zegt dat politiek naar rotte eieren stinkt! Nog erger als de politiekers het maar goed hebben en de rest kan stikken! Nu moeten we allemaal solidair zijn, zijn de politiekers dat geweest? Nu zitten we met de gebakken peren en nog zijn de ogen en oren van de politiekers doof en blind. Het is allemaal boter aan de galg!
Veel respect voor het zorgend personeel! Heel mooi artikel! Het is echt straf om te horen dat men plots dubbel zo lang een mondmasker moet dragen en dat er recent velen werden vernietigd zonder ze te vervangen. Alleen had ik moeite met 1 deel van dit artikel! Betreft die economische crisis! Ik begrijp de kant van het zorgend personeel dat men dit uiteraard ziet al een extra stroom van zieke mensen. Julloe beroep is essentieel, zonder twijfel. Maar ik voel ook wel enige vorm van essentieel te zijn. Mensen die verhuizen omdat hun contract beindigd is. Ik moet hun plaatsbeschrijving maken zodat ze in hun nieuwe woning kunnen intrekken. Ik heb totaal geen bescherming, en moet toch het werkveld op. Amgstvallig met handgel ga ik tewerk, maar ik ken de “regels” of volgorde van juist ontsmetten niet. Blijven werken kan soms ook leven en dood betekenen denk ik. Want als enkel zorgpersoneel, voedings en transport sector verder “mag” blijven werken om zo de instroom van nieuwe zieken te bepreken, gaat iedere zelfstandige of grotere bedrijven over de kop! Dat gaat niet gewoon over kapitalisme! Een inkomen hebben en houden IS essentieel! Metaal producten lijken misschien momenteel overbodig, maar als die man op spoed straks geen inkomen meer heeft, dan zullen er ook “accidenten” gebeuren! Het is natuurlijk van grootste belang een balans te vinden tussen veiligheid/gezondheid en economische gezondheid, maar gewoon de vinger wijzen naar kapitalisme vind ik persoonlijk kort door de bocht. Bedankt!
Heel veel respect voor jullie! DANK U! Veel sterkte en draag zorg voor jezelf en elkaar!
en zeggen dat Cuba als klein landje koploper is in virusonderzoek en nog dokters uitstuurt naar getroffen landen,,,,, chapeau en begrijpe wie begrijpe kan,,,,
Liefs and take care.
Al die politiekers,al jaren lang,altijd alles voor zichzelf,ten kosten van de gewone mens.Hopelijk trekken de politici,of leren ze nu eens eindelijk,door het corona virus,dat het land niet door hun draait,maar door de gewone werkende mens.
We zullen proberen om de " diverse feiten" een juiste plaats te geven binnen het "totaal beeld" ! Kwestie van te helpen wie echt hulp nodig heeft. Slimmeriken en..... zijn niet altijd op de juiste plaats wat dat betreft!
Bij het lezen tranen in de ogen. Pakkend! Respect!
Ik ben akkord met wat Van Buynder (Sint-Niklaas) zegt..maar verder..écht om te beginnen wenen dit, ..en de realiteit overstijgd de fictie ruimschoots (té ruimschoots, zoals gewoonlijk zeker in ons (veel te gepolitiseerd) 'wereldje'.. (!!!!)..waarin ping, ping en pong de enige 3 zijn die tellen..maar..'Keep On Fighting (!)..,..Don't Give Up.., ..Never Give Up..,..For The Life Of So Many Good And Beautifull People (!)..
De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.

"We gaan deze zomer toch niet op vakantie", liet de voorzitter van de Vlaamse werkgeversvereniging Voka, zich deze week ontvallen. Een uitspraak die kadert in een groter offensief van Voka om ons meer, flexibeler en voor minder geld te laten werken. Zijn Waalse tegenhanger sloot er zich meteen bij aan. Als het aan hen ligt, zijn het de helden van de coronacrisis die hem zullen moeten betalen. Het wordt tijd om die logica te verwerpen en om een Belgisch politiek taboe te laten sneuvelen: de multimiljonairs laten betalen.

Wie moet deze crisis betalen?

De bekende linguïst, filosoof en linkse militant Noam Chomsky geeft zijn visie op de coronapandemie, de ontsporingen van h

In de nasleep van de coronapandemie heeft de Braziliaanse regering opnieuw werkvergunningen uitgereikt aan 150 Cubaanse artsen. Die waren onder meer wegens familiale redenen in het land gebleven, nadat Havana in 2018 een groot aantal artsen had teruggetrokken omwille van bedreigingen van de fascistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro.