Coronavirus, berichten van de frontlinie (5): de spoedarts

Commentaar toevoegen

Reacties

Dat je tegen de regering bent, ben ik mee akkoord, te weinig hulpmiddelen, maar kritiek op maggy de block, aanvaard ik niet. Stel u voor in haar plaats a.u.b., dan moet je hetzelf doen als je het beter kunt. Verder nog veel sterkte deze dagen
Je mag Maggie Deblock niet verwijten dat ze de strategische voorraad maskers heeft laten vernietigen zoals ik toch begrepen heb? We hebben het laatste decennium nochtans al verschillende uitbraken van besmettelijke en erg dodelijke infektieziekten gehad. Alleen nog niet in Europa. Als arts in een politiek verantwoordelijke functie had ze toch beter moeten weten. Dat is niet eens een besparing, wel een waanzinnige verspilling. Hadden we ook niet beter de overtollige ministerposten geruimd! Dat zijn efficiënte besparingen.
Ik krijg bijna tranen in de ogen als ik dit lees en vervloek nog meer die zogezegde minister voor gezondheid als zij met uitgestreken gezicht op tv komt vertellen hoe goed ze voor ons zorgt!
Heel veel respect voor jullie werk ...zo boos op maggi de block...maar ook op die regering die de wet heeft goedgekeurd van die besparingen...veel sterkte nog voor u en uw team
RESPECT RESPECT RESPECT Draag zorg voor jezelf en voor elkaar
ik ben het volledig met u eens en wens jullie allemaal veel sterkte
Wat een verhaal! Dank daarvoor. Ik wil je een dikke knuffel geven. Ik zou heel graag helpen ook. Mogen vrijwilligers meewerken? Ik woon in provincie Luik. Je bericht raakt me! Dank dank dank
Heb veel respect voor iedereen die nu in de ziekenhuizen en verzorginstellingen werken , hoop dat alle verantwoordelijke uit deze situatie hun lessen trekken ,en de tekorten aanvullen . Veel sterkte în deze zware periode.
Respect Nathalie en collega’s voor jullie inzet om de mensen te helpen ,ten koste ook van jullie gezondheid,hopelijk komt er gauw een ende aan dit fenomeen genaamd corona,zodat ook jullie wat rust gegund word .Ik kan heel goed begrijpen dat jullie op de koppen lopen en soms zelf niet meer weten wat te doen door die toevloed.Ik wens jullie allen heel veel sterkte in jullie strijd.Rosita❤️❤️❤️
Wat de spoedarts beschrijft is het gevolg van onze politiek! Men zegt dat politiek naar rotte eieren stinkt! Nog erger als de politiekers het maar goed hebben en de rest kan stikken! Nu moeten we allemaal solidair zijn, zijn de politiekers dat geweest? Nu zitten we met de gebakken peren en nog zijn de ogen en oren van de politiekers doof en blind. Het is allemaal boter aan de galg!
Veel respect voor het zorgend personeel! Heel mooi artikel! Het is echt straf om te horen dat men plots dubbel zo lang een mondmasker moet dragen en dat er recent velen werden vernietigd zonder ze te vervangen. Alleen had ik moeite met 1 deel van dit artikel! Betreft die economische crisis! Ik begrijp de kant van het zorgend personeel dat men dit uiteraard ziet al een extra stroom van zieke mensen. Julloe beroep is essentieel, zonder twijfel. Maar ik voel ook wel enige vorm van essentieel te zijn. Mensen die verhuizen omdat hun contract beindigd is. Ik moet hun plaatsbeschrijving maken zodat ze in hun nieuwe woning kunnen intrekken. Ik heb totaal geen bescherming, en moet toch het werkveld op. Amgstvallig met handgel ga ik tewerk, maar ik ken de “regels” of volgorde van juist ontsmetten niet. Blijven werken kan soms ook leven en dood betekenen denk ik. Want als enkel zorgpersoneel, voedings en transport sector verder “mag” blijven werken om zo de instroom van nieuwe zieken te bepreken, gaat iedere zelfstandige of grotere bedrijven over de kop! Dat gaat niet gewoon over kapitalisme! Een inkomen hebben en houden IS essentieel! Metaal producten lijken misschien momenteel overbodig, maar als die man op spoed straks geen inkomen meer heeft, dan zullen er ook “accidenten” gebeuren! Het is natuurlijk van grootste belang een balans te vinden tussen veiligheid/gezondheid en economische gezondheid, maar gewoon de vinger wijzen naar kapitalisme vind ik persoonlijk kort door de bocht. Bedankt!
Heel veel respect voor jullie! DANK U! Veel sterkte en draag zorg voor jezelf en elkaar!
en zeggen dat Cuba als klein landje koploper is in virusonderzoek en nog dokters uitstuurt naar getroffen landen,,,,, chapeau en begrijpe wie begrijpe kan,,,,
Liefs and take care.
Al die politiekers,al jaren lang,altijd alles voor zichzelf,ten kosten van de gewone mens.Hopelijk trekken de politici,of leren ze nu eens eindelijk,door het corona virus,dat het land niet door hun draait,maar door de gewone werkende mens.
We zullen proberen om de " diverse feiten" een juiste plaats te geven binnen het "totaal beeld" ! Kwestie van te helpen wie echt hulp nodig heeft. Slimmeriken en..... zijn niet altijd op de juiste plaats wat dat betreft!
Bij het lezen tranen in de ogen. Pakkend! Respect!
Ik ben akkord met wat Van Buynder (Sint-Niklaas) zegt..maar verder..écht om te beginnen wenen dit, ..en de realiteit overstijgd de fictie ruimschoots (té ruimschoots, zoals gewoonlijk zeker in ons (veel te gepolitiseerd) 'wereldje'.. (!!!!)..waarin ping, ping en pong de enige 3 zijn die tellen..maar..'Keep On Fighting (!)..,..Don't Give Up.., ..Never Give Up..,..For The Life Of So Many Good And Beautifull People (!)..
ls we één iets kunnen leren uit de aanpak van de coronacrisis in België, dan is het wel dat de versnippering van de bevoegdheden en de regionalisering van de gezondheidszorg niet werken. Dit was een grote handicap die heeft bijgedragen aan het fiasco van de strijd tegen het virus in ons land. Vandaag denken Paul Magnette en Bart De Wever echter aan een volledige regionalisering van de gezondheidszorg. Het is net alsof ze niet leren uit de crisis. Of hebben ze een andere agenda? Ziehier waarom we hen moeten tegenhouden.
Heb je tieners in huis? Dan keek je vast raar op toen je las dat Trump de populaire video-app TikTok aan banden wil leggen. Wat is er aan de hand? Hint: het heeft met China te maken.
"De varkens blijven groeien, de boeren blijven kweken", zo reageerde Jos Claeys, directeur van Westvlees, in april op vragen over het besmettingsgevaar in zijn bedrijf. Vandaag blijkt dat een derde van de mensen die in de versnijderij werken, positief testten. Uit getuigenissen van personeelsleden blijkt dat de werkomstandigheden aan de basis van de uitbraak liggen. Bovendien is Westvlees lang geen alleenstaand geval.
De directie van de groep Nissan-Renault kondigde in mei de sluiting van de fabriek in Barcelona aan, maar het personeel en de vakbonden sleepten een akkoord uit de brand om de 3.000 banen te redden. Eens te meer het bewijs dat strijd loont, zelfs in tijden van pandemie.
Drie rijke speculanten hebben een ware financiële hold-up gepleegd op de rug van 1.400 werknemers. Vandaag zijn de drie miljonairs. Maar 1.400 mensen zijn hun job kwijt. Deze oplichting mag niet ongestraft blijven.
De tweede coronagolf is een feit. En de situatie is ernstig, maar er is geen reden tot paniek, zegt Anne Delespaul van Geneeskunde voor het Volk. Al moeten enkele punten wel dringend beter.
Het voorjaar van 2020 was in ons land ongewoon warm en droog. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn. Maar niet de boeren, die het risico lopen tot 50% van hun gewassen te verliezen. Of de gezinnen die het gevaar lopen zonder drinkwater te vallen. Toch valt er in België het hele jaar door genoeg regen. Hoe leg je dat uit en vooral, welke oplossingen zijn er?

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.