Coronavirus, berichten van de frontlinie (5): de spoedarts

Commentaar toevoegen

Reacties

Dat je tegen de regering bent, ben ik mee akkoord, te weinig hulpmiddelen, maar kritiek op maggy de block, aanvaard ik niet. Stel u voor in haar plaats a.u.b., dan moet je hetzelf doen als je het beter kunt. Verder nog veel sterkte deze dagen
Je mag Maggie Deblock niet verwijten dat ze de strategische voorraad maskers heeft laten vernietigen zoals ik toch begrepen heb? We hebben het laatste decennium nochtans al verschillende uitbraken van besmettelijke en erg dodelijke infektieziekten gehad. Alleen nog niet in Europa. Als arts in een politiek verantwoordelijke functie had ze toch beter moeten weten. Dat is niet eens een besparing, wel een waanzinnige verspilling. Hadden we ook niet beter de overtollige ministerposten geruimd! Dat zijn efficiënte besparingen.
Ik krijg bijna tranen in de ogen als ik dit lees en vervloek nog meer die zogezegde minister voor gezondheid als zij met uitgestreken gezicht op tv komt vertellen hoe goed ze voor ons zorgt!
Heel veel respect voor jullie werk ...zo boos op maggi de block...maar ook op die regering die de wet heeft goedgekeurd van die besparingen...veel sterkte nog voor u en uw team
RESPECT RESPECT RESPECT Draag zorg voor jezelf en voor elkaar
ik ben het volledig met u eens en wens jullie allemaal veel sterkte
Wat een verhaal! Dank daarvoor. Ik wil je een dikke knuffel geven. Ik zou heel graag helpen ook. Mogen vrijwilligers meewerken? Ik woon in provincie Luik. Je bericht raakt me! Dank dank dank
Heb veel respect voor iedereen die nu in de ziekenhuizen en verzorginstellingen werken , hoop dat alle verantwoordelijke uit deze situatie hun lessen trekken ,en de tekorten aanvullen . Veel sterkte în deze zware periode.
Respect Nathalie en collega’s voor jullie inzet om de mensen te helpen ,ten koste ook van jullie gezondheid,hopelijk komt er gauw een ende aan dit fenomeen genaamd corona,zodat ook jullie wat rust gegund word .Ik kan heel goed begrijpen dat jullie op de koppen lopen en soms zelf niet meer weten wat te doen door die toevloed.Ik wens jullie allen heel veel sterkte in jullie strijd.Rosita❤️❤️❤️
Wat de spoedarts beschrijft is het gevolg van onze politiek! Men zegt dat politiek naar rotte eieren stinkt! Nog erger als de politiekers het maar goed hebben en de rest kan stikken! Nu moeten we allemaal solidair zijn, zijn de politiekers dat geweest? Nu zitten we met de gebakken peren en nog zijn de ogen en oren van de politiekers doof en blind. Het is allemaal boter aan de galg!
Veel respect voor het zorgend personeel! Heel mooi artikel! Het is echt straf om te horen dat men plots dubbel zo lang een mondmasker moet dragen en dat er recent velen werden vernietigd zonder ze te vervangen. Alleen had ik moeite met 1 deel van dit artikel! Betreft die economische crisis! Ik begrijp de kant van het zorgend personeel dat men dit uiteraard ziet al een extra stroom van zieke mensen. Julloe beroep is essentieel, zonder twijfel. Maar ik voel ook wel enige vorm van essentieel te zijn. Mensen die verhuizen omdat hun contract beindigd is. Ik moet hun plaatsbeschrijving maken zodat ze in hun nieuwe woning kunnen intrekken. Ik heb totaal geen bescherming, en moet toch het werkveld op. Amgstvallig met handgel ga ik tewerk, maar ik ken de “regels” of volgorde van juist ontsmetten niet. Blijven werken kan soms ook leven en dood betekenen denk ik. Want als enkel zorgpersoneel, voedings en transport sector verder “mag” blijven werken om zo de instroom van nieuwe zieken te bepreken, gaat iedere zelfstandige of grotere bedrijven over de kop! Dat gaat niet gewoon over kapitalisme! Een inkomen hebben en houden IS essentieel! Metaal producten lijken misschien momenteel overbodig, maar als die man op spoed straks geen inkomen meer heeft, dan zullen er ook “accidenten” gebeuren! Het is natuurlijk van grootste belang een balans te vinden tussen veiligheid/gezondheid en economische gezondheid, maar gewoon de vinger wijzen naar kapitalisme vind ik persoonlijk kort door de bocht. Bedankt!
Heel veel respect voor jullie! DANK U! Veel sterkte en draag zorg voor jezelf en elkaar!
en zeggen dat Cuba als klein landje koploper is in virusonderzoek en nog dokters uitstuurt naar getroffen landen,,,,, chapeau en begrijpe wie begrijpe kan,,,,
Liefs and take care.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Hamza El Moukhtari is eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Ook hij zag zich midden maart genoodzaakt zijn praktijk helemaal anders aan te pakken. Patiënten in de kou laten staan, is geen optie. Met de hulp van veel vrijwilligers is de nodige opvolging verzekerd.

Een paar uur voor de stemming over de bijzondere machten in België baart de stemming over haar grote zus in Frankrijk (wet

"Ik verbind mij ertoe om alleen beslissingen te nemen om de crisis aan te pakken”, zei premier Sophie Wilmes. Maar op 18 maart vaardigt ze een ministerieel besluit uit waardoor winkels van 7 tot 22 uur open kunnen zijn. Ze krabbelde dan wel terug, toch wordt gevreesd dat achter de strijd tegen het virus een asociale agenda schuilt.

Iedereen moet zich zoveel mogelijk afzonderen, maar zorgverleners blijven dag en nacht door de gangen van het rusthuis lopen om onze bejaarden te verzorgen, ondanks de risico’s. In dit vierde luik van onze reeks Berichten van de frontlinie kijken we naar de dagelijkse realiteit in de rusthuizen.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.