Coronavirus, berichten van de frontlinie (5): de spoedarts

Commentaar toevoegen

Reacties

Dat je tegen de regering bent, ben ik mee akkoord, te weinig hulpmiddelen, maar kritiek op maggy de block, aanvaard ik niet. Stel u voor in haar plaats a.u.b., dan moet je hetzelf doen als je het beter kunt. Verder nog veel sterkte deze dagen
Je mag Maggie Deblock niet verwijten dat ze de strategische voorraad maskers heeft laten vernietigen zoals ik toch begrepen heb? We hebben het laatste decennium nochtans al verschillende uitbraken van besmettelijke en erg dodelijke infektieziekten gehad. Alleen nog niet in Europa. Als arts in een politiek verantwoordelijke functie had ze toch beter moeten weten. Dat is niet eens een besparing, wel een waanzinnige verspilling. Hadden we ook niet beter de overtollige ministerposten geruimd! Dat zijn efficiënte besparingen.
Ik krijg bijna tranen in de ogen als ik dit lees en vervloek nog meer die zogezegde minister voor gezondheid als zij met uitgestreken gezicht op tv komt vertellen hoe goed ze voor ons zorgt!
Heel veel respect voor jullie werk ...zo boos op maggi de block...maar ook op die regering die de wet heeft goedgekeurd van die besparingen...veel sterkte nog voor u en uw team
RESPECT RESPECT RESPECT Draag zorg voor jezelf en voor elkaar
ik ben het volledig met u eens en wens jullie allemaal veel sterkte
Wat een verhaal! Dank daarvoor. Ik wil je een dikke knuffel geven. Ik zou heel graag helpen ook. Mogen vrijwilligers meewerken? Ik woon in provincie Luik. Je bericht raakt me! Dank dank dank
Heb veel respect voor iedereen die nu in de ziekenhuizen en verzorginstellingen werken , hoop dat alle verantwoordelijke uit deze situatie hun lessen trekken ,en de tekorten aanvullen . Veel sterkte în deze zware periode.
Respect Nathalie en collega’s voor jullie inzet om de mensen te helpen ,ten koste ook van jullie gezondheid,hopelijk komt er gauw een ende aan dit fenomeen genaamd corona,zodat ook jullie wat rust gegund word .Ik kan heel goed begrijpen dat jullie op de koppen lopen en soms zelf niet meer weten wat te doen door die toevloed.Ik wens jullie allen heel veel sterkte in jullie strijd.Rosita❤️❤️❤️
Wat de spoedarts beschrijft is het gevolg van onze politiek! Men zegt dat politiek naar rotte eieren stinkt! Nog erger als de politiekers het maar goed hebben en de rest kan stikken! Nu moeten we allemaal solidair zijn, zijn de politiekers dat geweest? Nu zitten we met de gebakken peren en nog zijn de ogen en oren van de politiekers doof en blind. Het is allemaal boter aan de galg!
Veel respect voor het zorgend personeel! Heel mooi artikel! Het is echt straf om te horen dat men plots dubbel zo lang een mondmasker moet dragen en dat er recent velen werden vernietigd zonder ze te vervangen. Alleen had ik moeite met 1 deel van dit artikel! Betreft die economische crisis! Ik begrijp de kant van het zorgend personeel dat men dit uiteraard ziet al een extra stroom van zieke mensen. Julloe beroep is essentieel, zonder twijfel. Maar ik voel ook wel enige vorm van essentieel te zijn. Mensen die verhuizen omdat hun contract beindigd is. Ik moet hun plaatsbeschrijving maken zodat ze in hun nieuwe woning kunnen intrekken. Ik heb totaal geen bescherming, en moet toch het werkveld op. Amgstvallig met handgel ga ik tewerk, maar ik ken de “regels” of volgorde van juist ontsmetten niet. Blijven werken kan soms ook leven en dood betekenen denk ik. Want als enkel zorgpersoneel, voedings en transport sector verder “mag” blijven werken om zo de instroom van nieuwe zieken te bepreken, gaat iedere zelfstandige of grotere bedrijven over de kop! Dat gaat niet gewoon over kapitalisme! Een inkomen hebben en houden IS essentieel! Metaal producten lijken misschien momenteel overbodig, maar als die man op spoed straks geen inkomen meer heeft, dan zullen er ook “accidenten” gebeuren! Het is natuurlijk van grootste belang een balans te vinden tussen veiligheid/gezondheid en economische gezondheid, maar gewoon de vinger wijzen naar kapitalisme vind ik persoonlijk kort door de bocht. Bedankt!
Heel veel respect voor jullie! DANK U! Veel sterkte en draag zorg voor jezelf en elkaar!
en zeggen dat Cuba als klein landje koploper is in virusonderzoek en nog dokters uitstuurt naar getroffen landen,,,,, chapeau en begrijpe wie begrijpe kan,,,,
Liefs and take care.
Al die politiekers,al jaren lang,altijd alles voor zichzelf,ten kosten van de gewone mens.Hopelijk trekken de politici,of leren ze nu eens eindelijk,door het corona virus,dat het land niet door hun draait,maar door de gewone werkende mens.
We zullen proberen om de " diverse feiten" een juiste plaats te geven binnen het "totaal beeld" ! Kwestie van te helpen wie echt hulp nodig heeft. Slimmeriken en..... zijn niet altijd op de juiste plaats wat dat betreft!
Bij het lezen tranen in de ogen. Pakkend! Respect!
Ik ben akkord met wat Van Buynder (Sint-Niklaas) zegt..maar verder..écht om te beginnen wenen dit, ..en de realiteit overstijgd de fictie ruimschoots (té ruimschoots, zoals gewoonlijk zeker in ons (veel te gepolitiseerd) 'wereldje'.. (!!!!)..waarin ping, ping en pong de enige 3 zijn die tellen..maar..'Keep On Fighting (!)..,..Don't Give Up.., ..Never Give Up..,..For The Life Of So Many Good And Beautifull People (!)..

Overal in Europa zijn het rechtse krachten die rechten van mensen uit de LGBT+ gemeenschap aanvallen.

“Wij hebben met z’n allen de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat kwetsbare jongeren de mogelijkheid krijgen om zich volwaardig te ontplooien”, stelt Myriam Joos overtuigd. Vandaag lijkt de politiek die verantwoordelijkheid onvoldoende op te nemen.

De 450.000 langdurig zieken moeten van de Vivaldi-coalitie terug aan het werk, omdat ze streeft naar dat fameuze cijfer van 80% werkzaamheidsgraad. Bovendien wil ze ook 200 miljoen euro besparen via het re-integratiebeleid. Maar waarom het probleem niet aanpakken bij de wortel: het slechte (einde)loopbaanbeleid en de ziekmakende werkdruk in ons land?

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.