Coronavirus, berichten van de frontlinie (1): de spoedarts

Spoedarts Natalie Eggermont: "Hopelijk nemen politici een voorbeeld aan de mensen op de werkvloer."
Spoedarts Natalie Eggermont: "Hopelijk nemen politici een voorbeeld aan de mensen op de werkvloer."

Commentaar toevoegen

Reacties

Zo ziet men maar wat het allemaal meebrengt met al die besparingen in de ziekenhuizen, verpleegkundigen te kort zodat ze nu gepensioneerde verpleegkundigen moeten optrommelen wat eigenlijk op zich een schande is maar elke verpleegkundige gepensioneerd of niet kunnen ze nu zeer goed gebruiken in deze Corona crisis, hopelijk kunnen we het hoofd bieden aan al de Corona patiënten maar ik vrees ervoor, we zitten nog maar in de beginfase, de volgende weken zullen zeer cruciaal worden al hoop ik dat alles meevalt.
Hopelijk eindelijk respect en vergoeding voor de risico's die we dagelijks nemen. Elke dag hopen dat er plaats genoeg zal zijn bij ons op iz, das dagelijkse kost. Owv plaatsgebrek op de gewone diensten moeten patiënten blijven, of eventueel onnodig opgenomen worden. Hopelijk wordthier iets mee gedaan!
Een dikke dank je wel voor jullie inzet, idd, je hebt gelijk, op gezondheidszorgen mag er niet bespaard worden.
Hey nathalie We hebben veel respect voor jullie zorg, hopelijk gaat alles vlug veranderen met de maatregelen die ze nu getroffen hebben zodat jullie rust terug keert Zou graag komen helpen maar zijn momenteel Technisch werkloos door dit virus Verder vele groetjes aan jou en Sabrina en jou vele collega s Van Johan decoene
Al die besparingen in de gezondheidszorg (heb de start van de witte woede meegemaakt..) ontploft nu in ons gezicht.. We zullen door de regering wel BEDANKT worden voor onze inzet, maar de dankbaarheid van onze medemens in nood is 1000 keer meer waard! Dus: politiekers als jullie niet van zin zijn om ons au serieux te nemen , stop dan maar met uw bedankingskes..
Respect.ik word er stil van.
Zelf verpleegassistente geweest gedurende 40jaar. Ben gestopt op 60jarige leeftijd. Dan waren we nog met personeel die naar Brussel ging om te betogen, om meer personeel om te zorgen voor de patiënten.
Als ieder zelfstandige een premie krijgt om te sluiten dan zou het echt niet te veel zijn om de mensen die er nu staan ook eens onder de aandacht te brengen
Chapo voor jullie in de zorg sectoren. Zodus minster Debloc GEBRUIK U GELD VOOR DEZE MENSEN IN PLAATS VAN ALTIJD TE BESPAREN ❤
Proficiat doe wat je kan. Wij zijn nog nergens. Veel moed
Dankbaar aan alle zorgverleners, dokters, verpleegsters die zich 100 % inzetten. Hopelijk geraken we allen door deze heel stressvolle periode met jullie steun en hulp. BEDANKT!!
Respect!
Respect! Een terechte vingerwijzing naar de politici@
Zorgsector kampt reeds lang met tekorten,jonge mensen zien weinig in een onderbetaalde carrière. Ik hoop dat die crisis daar iets in verandert,hou de zorg en de warmte voor zieken hoog, veel courage!
U hebt inderdaad groot gelijk. Hoe is het mogelijk in een land zoals Belgïe er zoveel besparingen op ziekenzorg ???? Ik hoop dat de regering het nu wel begrepen heeft. Veel moed aan jullie en nog een dikke merci voor alles
Beste Nathalie, Ik en vele mensen hebben echt heel veel respect voor jou en allen die in het ziekenhuis werken en zijn jullie heel dankbaar voor jullie moed en inzet. Hopelijks krijgen jullie wat meer loon en respect van al deze te vele regeringen. Ik denk aan jou en alle collegas in mijn gebed tot de Heer. Met oprechte groet en dank. Alain-Julien en Arlette
Bij ons zijn ze zich beter voorbereid. Een week eerder alle niet dringende op’s uitgesteld. Alles staat paraat, Corona ptn worden gegroepeerd en liggen niet bij andere afdelingen. En er wordt nu zeker niet bespaard, in tegendeel, er zijn reserves voor eventuele toevloed. Dus blijkbaar is niet overal hetzelfde en is het afhankelijk hoe de leidinggevende het aanpakken
Eerste betoging "De witte woede" in 1989... Gaan we nu eindelijk eens respect tonen voor deze mensen die nu eindelijk door iedereen beschouwd worden als een onmisbaar deel van de ruggegraat van onze welvaartstaat??? Dank u voor jullie wilskracht,doorzettingsvermogen en onbaatzuchtigheid!
De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.

"We gaan deze zomer toch niet op vakantie", liet de voorzitter van de Vlaamse werkgeversvereniging Voka, zich deze week ontvallen. Een uitspraak die kadert in een groter offensief van Voka om ons meer, flexibeler en voor minder geld te laten werken. Zijn Waalse tegenhanger sloot er zich meteen bij aan. Als het aan hen ligt, zijn het de helden van de coronacrisis die hem zullen moeten betalen. Het wordt tijd om die logica te verwerpen en om een Belgisch politiek taboe te laten sneuvelen: de multimiljonairs laten betalen.

Wie moet deze crisis betalen?

De bekende linguïst, filosoof en linkse militant Noam Chomsky geeft zijn visie op de coronapandemie, de ontsporingen van h

In de nasleep van de coronapandemie heeft de Braziliaanse regering opnieuw werkvergunningen uitgereikt aan 150 Cubaanse artsen. Die waren onder meer wegens familiale redenen in het land gebleven, nadat Havana in 2018 een groot aantal artsen had teruggetrokken omwille van bedreigingen van de fascistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro.