Coronavirus, berichten van de frontlinie (1): de spoedarts

Spoedarts Natalie Eggermont: "Hopelijk nemen politici een voorbeeld aan de mensen op de werkvloer."
Spoedarts Natalie Eggermont: "Hopelijk nemen politici een voorbeeld aan de mensen op de werkvloer."

Commentaar toevoegen

Reacties

Zo ziet men maar wat het allemaal meebrengt met al die besparingen in de ziekenhuizen, verpleegkundigen te kort zodat ze nu gepensioneerde verpleegkundigen moeten optrommelen wat eigenlijk op zich een schande is maar elke verpleegkundige gepensioneerd of niet kunnen ze nu zeer goed gebruiken in deze Corona crisis, hopelijk kunnen we het hoofd bieden aan al de Corona patiënten maar ik vrees ervoor, we zitten nog maar in de beginfase, de volgende weken zullen zeer cruciaal worden al hoop ik dat alles meevalt.
Hopelijk eindelijk respect en vergoeding voor de risico's die we dagelijks nemen. Elke dag hopen dat er plaats genoeg zal zijn bij ons op iz, das dagelijkse kost. Owv plaatsgebrek op de gewone diensten moeten patiënten blijven, of eventueel onnodig opgenomen worden. Hopelijk wordthier iets mee gedaan!
Een dikke dank je wel voor jullie inzet, idd, je hebt gelijk, op gezondheidszorgen mag er niet bespaard worden.
Hey nathalie We hebben veel respect voor jullie zorg, hopelijk gaat alles vlug veranderen met de maatregelen die ze nu getroffen hebben zodat jullie rust terug keert Zou graag komen helpen maar zijn momenteel Technisch werkloos door dit virus Verder vele groetjes aan jou en Sabrina en jou vele collega s Van Johan decoene
Al die besparingen in de gezondheidszorg (heb de start van de witte woede meegemaakt..) ontploft nu in ons gezicht.. We zullen door de regering wel BEDANKT worden voor onze inzet, maar de dankbaarheid van onze medemens in nood is 1000 keer meer waard! Dus: politiekers als jullie niet van zin zijn om ons au serieux te nemen , stop dan maar met uw bedankingskes..
Respect.ik word er stil van.
Zelf verpleegassistente geweest gedurende 40jaar. Ben gestopt op 60jarige leeftijd. Dan waren we nog met personeel die naar Brussel ging om te betogen, om meer personeel om te zorgen voor de patiënten.
Als ieder zelfstandige een premie krijgt om te sluiten dan zou het echt niet te veel zijn om de mensen die er nu staan ook eens onder de aandacht te brengen
Chapo voor jullie in de zorg sectoren. Zodus minster Debloc GEBRUIK U GELD VOOR DEZE MENSEN IN PLAATS VAN ALTIJD TE BESPAREN ❤
Proficiat doe wat je kan. Wij zijn nog nergens. Veel moed
Dankbaar aan alle zorgverleners, dokters, verpleegsters die zich 100 % inzetten. Hopelijk geraken we allen door deze heel stressvolle periode met jullie steun en hulp. BEDANKT!!
Respect!
Respect! Een terechte vingerwijzing naar de politici@
Zorgsector kampt reeds lang met tekorten,jonge mensen zien weinig in een onderbetaalde carrière. Ik hoop dat die crisis daar iets in verandert,hou de zorg en de warmte voor zieken hoog, veel courage!
U hebt inderdaad groot gelijk. Hoe is het mogelijk in een land zoals Belgïe er zoveel besparingen op ziekenzorg ???? Ik hoop dat de regering het nu wel begrepen heeft. Veel moed aan jullie en nog een dikke merci voor alles
Beste Nathalie, Ik en vele mensen hebben echt heel veel respect voor jou en allen die in het ziekenhuis werken en zijn jullie heel dankbaar voor jullie moed en inzet. Hopelijks krijgen jullie wat meer loon en respect van al deze te vele regeringen. Ik denk aan jou en alle collegas in mijn gebed tot de Heer. Met oprechte groet en dank. Alain-Julien en Arlette
Bij ons zijn ze zich beter voorbereid. Een week eerder alle niet dringende op’s uitgesteld. Alles staat paraat, Corona ptn worden gegroepeerd en liggen niet bij andere afdelingen. En er wordt nu zeker niet bespaard, in tegendeel, er zijn reserves voor eventuele toevloed. Dus blijkbaar is niet overal hetzelfde en is het afhankelijk hoe de leidinggevende het aanpakken
Eerste betoging "De witte woede" in 1989... Gaan we nu eindelijk eens respect tonen voor deze mensen die nu eindelijk door iedereen beschouwd worden als een onmisbaar deel van de ruggegraat van onze welvaartstaat??? Dank u voor jullie wilskracht,doorzettingsvermogen en onbaatzuchtigheid!

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.