Coronavirus, berichten van de frontlinie (1): de spoedarts

Spoedarts Natalie Eggermont: "Hopelijk nemen politici een voorbeeld aan de mensen op de werkvloer."
Spoedarts Natalie Eggermont: "Hopelijk nemen politici een voorbeeld aan de mensen op de werkvloer."

Commentaar toevoegen

Reacties

Zo ziet men maar wat het allemaal meebrengt met al die besparingen in de ziekenhuizen, verpleegkundigen te kort zodat ze nu gepensioneerde verpleegkundigen moeten optrommelen wat eigenlijk op zich een schande is maar elke verpleegkundige gepensioneerd of niet kunnen ze nu zeer goed gebruiken in deze Corona crisis, hopelijk kunnen we het hoofd bieden aan al de Corona patiënten maar ik vrees ervoor, we zitten nog maar in de beginfase, de volgende weken zullen zeer cruciaal worden al hoop ik dat alles meevalt.
Hopelijk eindelijk respect en vergoeding voor de risico's die we dagelijks nemen. Elke dag hopen dat er plaats genoeg zal zijn bij ons op iz, das dagelijkse kost. Owv plaatsgebrek op de gewone diensten moeten patiënten blijven, of eventueel onnodig opgenomen worden. Hopelijk wordthier iets mee gedaan!
Een dikke dank je wel voor jullie inzet, idd, je hebt gelijk, op gezondheidszorgen mag er niet bespaard worden.
Hey nathalie We hebben veel respect voor jullie zorg, hopelijk gaat alles vlug veranderen met de maatregelen die ze nu getroffen hebben zodat jullie rust terug keert Zou graag komen helpen maar zijn momenteel Technisch werkloos door dit virus Verder vele groetjes aan jou en Sabrina en jou vele collega s Van Johan decoene
Al die besparingen in de gezondheidszorg (heb de start van de witte woede meegemaakt..) ontploft nu in ons gezicht.. We zullen door de regering wel BEDANKT worden voor onze inzet, maar de dankbaarheid van onze medemens in nood is 1000 keer meer waard! Dus: politiekers als jullie niet van zin zijn om ons au serieux te nemen , stop dan maar met uw bedankingskes..
Respect.ik word er stil van.
Zelf verpleegassistente geweest gedurende 40jaar. Ben gestopt op 60jarige leeftijd. Dan waren we nog met personeel die naar Brussel ging om te betogen, om meer personeel om te zorgen voor de patiënten.
Als ieder zelfstandige een premie krijgt om te sluiten dan zou het echt niet te veel zijn om de mensen die er nu staan ook eens onder de aandacht te brengen
Chapo voor jullie in de zorg sectoren. Zodus minster Debloc GEBRUIK U GELD VOOR DEZE MENSEN IN PLAATS VAN ALTIJD TE BESPAREN ❤
Proficiat doe wat je kan. Wij zijn nog nergens. Veel moed
Dankbaar aan alle zorgverleners, dokters, verpleegsters die zich 100 % inzetten. Hopelijk geraken we allen door deze heel stressvolle periode met jullie steun en hulp. BEDANKT!!
Respect!
Respect! Een terechte vingerwijzing naar de politici@
Zorgsector kampt reeds lang met tekorten,jonge mensen zien weinig in een onderbetaalde carrière. Ik hoop dat die crisis daar iets in verandert,hou de zorg en de warmte voor zieken hoog, veel courage!
U hebt inderdaad groot gelijk. Hoe is het mogelijk in een land zoals Belgïe er zoveel besparingen op ziekenzorg ???? Ik hoop dat de regering het nu wel begrepen heeft. Veel moed aan jullie en nog een dikke merci voor alles
Beste Nathalie, Ik en vele mensen hebben echt heel veel respect voor jou en allen die in het ziekenhuis werken en zijn jullie heel dankbaar voor jullie moed en inzet. Hopelijks krijgen jullie wat meer loon en respect van al deze te vele regeringen. Ik denk aan jou en alle collegas in mijn gebed tot de Heer. Met oprechte groet en dank. Alain-Julien en Arlette
Bij ons zijn ze zich beter voorbereid. Een week eerder alle niet dringende op’s uitgesteld. Alles staat paraat, Corona ptn worden gegroepeerd en liggen niet bij andere afdelingen. En er wordt nu zeker niet bespaard, in tegendeel, er zijn reserves voor eventuele toevloed. Dus blijkbaar is niet overal hetzelfde en is het afhankelijk hoe de leidinggevende het aanpakken
Eerste betoging "De witte woede" in 1989... Gaan we nu eindelijk eens respect tonen voor deze mensen die nu eindelijk door iedereen beschouwd worden als een onmisbaar deel van de ruggegraat van onze welvaartstaat??? Dank u voor jullie wilskracht,doorzettingsvermogen en onbaatzuchtigheid!

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Hamza El Moukhtari is eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Ook hij zag zich midden maart genoodzaakt zijn praktijk helemaal anders aan te pakken. Patiënten in de kou laten staan, is geen optie. Met de hulp van veel vrijwilligers is de nodige opvolging verzekerd.

Tweede verslag van spoedarts Natalie Eggermont. De nachtshift op spoed. Er is geen zekerheid over hoe de crisis zich verder zal ontwikkelen. Blijven vechten. En stoom aflaten bij elkaar. Over het tekort aan materiaal en de hemeltergende politieke keuzes.

Een paar uur voor de stemming over de bijzondere machten in België baart de stemming over haar grote zus in Frankrijk (wet

"Ik verbind mij ertoe om alleen beslissingen te nemen om de crisis aan te pakken”, zei premier Sophie Wilmes. Maar op 18 maart vaardigt ze een ministerieel besluit uit waardoor winkels van 7 tot 22 uur open kunnen zijn. Ze krabbelde dan wel terug, toch wordt gevreesd dat achter de strijd tegen het virus een asociale agenda schuilt.

Iedereen moet zich zoveel mogelijk afzonderen, maar zorgverleners blijven dag en nacht door de gangen van het rusthuis lopen om onze bejaarden te verzorgen, ondanks de risico’s. In dit vierde luik van onze reeks Berichten van de frontlinie kijken we naar de dagelijkse realiteit in de rusthuizen.