Catalonië: links veroordeelt repressie en roept op tot dialoog

Op 20 september kwamen duizenden mensen op straat tegen het geweld van de Spaanse politie. (Foto Íñigo Errejón / Twitter)
Op 20 september kwamen duizenden mensen op straat tegen het geweld van de Spaanse politie. (Foto Íñigo Errejón / Twitter)
 

Commentaar toevoegen

Reacties

wij volgen dagelijks het spaans nieuws (rtve.es). wat ons opvalt is dat er altijd geschermd wordt met de zogenaamde onwettigheid van het referendum, maar er wordt nooit, NOOIT, over een wettekst gesproken, laat staan een wetsartikel getoond. Dat betekent volgens mij dat er zomaar wat geheuld wordt, en ingespeeld op de goedgelovigheid der mensen (hier in spanje is 't ni beter dan elders, helaas). Maar de "maatregelen" die genomen worden om het referendum te verhinderen: pure Franquismo. Ongelofelijk hoe de PP (partido popular… heuh???) dictatoriale maatregelen uit de mouw tovert, om tóch maar het referendum te kunnen verhinderen. Pure dictatuur…

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Elke dag is op het nieuws te zien hoe Trump en zijn hofhouding een boeltje maken van de aanpak (of het gebrek eraan) van d

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.