Zesurendag voor een gezonde samenleving

Foto Mark Adkins / Flickr
Foto Mark Adkins / Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

Afbouwen van animatie in rusthuizen? De situatie is nog erger : mijn schoonvader van 94 mag niet naar een rusthuis omdat hij een A-rating krijgt : hij kan (zogezegd) zichzelf aankleden, zelf opstaan uit zijn stoel en hij spreekt volgens het onderzoek vreemde talen (ja, hij doe soms alsof hij Russisch kan, een trucje dat in de familie al jarenlang bekend is) Nochtans weet hij op maandag niet meer wie hij op bezoek had op zondag. Bovendien heeft hij 8 maanden geleden zijn pols gebroken en kan hij nog steeds geen vork vasthouden met die hand. Beschaafd Vlaanderen NVA? Als je genoeg poen hebt misschien.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Elke dag is op het nieuws te zien hoe Trump en zijn hofhouding een boeltje maken van de aanpak (of het gebrek eraan) van d

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.