Zesurendag voor een gezonde samenleving

Foto Mark Adkins / Flickr
Foto Mark Adkins / Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

Afbouwen van animatie in rusthuizen? De situatie is nog erger : mijn schoonvader van 94 mag niet naar een rusthuis omdat hij een A-rating krijgt : hij kan (zogezegd) zichzelf aankleden, zelf opstaan uit zijn stoel en hij spreekt volgens het onderzoek vreemde talen (ja, hij doe soms alsof hij Russisch kan, een trucje dat in de familie al jarenlang bekend is) Nochtans weet hij op maandag niet meer wie hij op bezoek had op zondag. Bovendien heeft hij 8 maanden geleden zijn pols gebroken en kan hij nog steeds geen vork vasthouden met die hand. Beschaafd Vlaanderen NVA? Als je genoeg poen hebt misschien.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.