Yanis Varoufakis: “Wij willen het koloniale regime van de trojka niet meer”

Foto Belga.
Foto Belga.

Commentaar toevoegen

Reacties

het ministaatje europa gelegen in brussel die 10 miljard loon /j geeft aan 60.000 ambtenaren die niks produceren geen belasting betalen en leven vd bijdragen vd eurolanden waar mensen grofveel belasting betalen en overleven voor hongerlonen, 500euro/m voor griekse arbeiders, tov 4000 euro/m voor europese kuisvrouw , hoe kunnen mensen zoiet goedkeuren europa is een parasiet die rijkelijk leeft zoals de nazis in de jaren 30 terwijl t volk kreunt onder armoede, indignado total zeker na 1 jaar dit volkje geschaduwd te hebben voor detektieve buro weet ik genoeg over deze nieuwe aristokratie

We spraken met David Verstockt, programmabegeleider van Belgische NGO FOS in Bolivia.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda