Wordt Euro 2016 voor de Fransen echt een voetbalfeest?

Thema's
Sport

Commentaar toevoegen

You must have Javascript enabled to use this form.

Reacties

Spijtig genoeg dekt bij de PS de vlag de lading niet. Ze noemen zichzelf socialistisch maar van Marx hebben ze blijkbaar niets geleerd. De enige partij die nog opkomt voor de kleine man en de kleine vrouw is blijkbaar de communistische. Voor wanneer de (r)evolutie naar een eerlijkere maatschappij waar iedereen mee geniet van het samen opbouwen van de maatschappij omdat ze eerlijk is en iedereen op zijn minst een beetje meer gelijk behandeld? Ik roep iedereen met gezond verstand te stemmen op de PVDAPTB want ze zijn de enige partij die nog geeft om het lot van de mensen. Voetbal is een sport en groot geld is blijkbaar voor sommigen belangrijker dan sport. In Frankrijk is het zover gekomen dat inkomsten en reclame de overhand hebben genomen over het EK. Misschien zou de fairplay titel belangrijker moeten worden in aanzien dan de winnaarstitel, dat is pas sport! Vele mensen kijken graag voetbal en al helemaal als het gaat om een groot festivalspektakel maar ik ben gedegouteert dat de sociale onrust dan maar moet wijken. Schaam U meneer Hollande, U wilt mensen opvorderen om te komen werken. Opvorderen, is dat niet iets voor in tijden van oorlog? Terzijde: Voor wanneer een dossier basisinkomen met de nodige kanttekeningen

Op 7 februari betoogden in Brussel zo’n duizend werknemers van de Vlaamse woonzorgcentra voor meer personeel en betere zorg voor bewoners. PVDA-leden uit de zorgsector stapten mee en luisterden naar de bezorgdheden van hun collega’s.

Ze kuisen, strijken, schuren ... Elke dag. Toch zijn deze vrouwen nauwelijks zichtbaar. Ze werken als huishoudhulp met dienstencheques en vormen de op een na grootste groep loontrekkenden. Gaëlle Hardy en Agnès Lejeune lieten hen aan het woord in de documentaire “Au bonheur des dames?”

Vrouwenbeweging Femma brengt haar eigen voorstel in de praktijk en start een proefproject met een 30-urige werkweek. “De meerwaarde van het project moet in eerste instantie tot uiting komen in het leven van de mensen en niet op het vlak van bijvoorbeeld productiever werk”, zegt Ilse De Vooght van Femma.

Op de dag van de algemene staking vinden studenten voor het klimaat en syndicalisten elkaar aan het piket. Volgens vakbondsdelegee Tom Joosen hebben beide bewegingen dezelfde vijand. De klimaattransitie zal sociaal zijn, of ze zal niet zijn. De jongeren treden hem daarin volmondig bij.

De werkgeversorganisatie VBO wil minstens twee kerncentrales tien jaar langer openhouden. Ook N-VA verdedigt dat idee. Kernenergie is nochtans niet veilig, niet duurzaam en veel te duur.

Sign for my Future wil de grootste klimaatcampagne ooit zijn in België. Met een petitie vragen bedrijfsleiders, media en middenveldorganisaties een ambitieus klimaatbeleid. Maar de aanwezigheid van een aantal multinationals doet vragen rijzen. Hebben grote vervuilende bedrijven als BNP Paribas Fortis, Unilever of EDF Luminus werkelijk hun plaats in een campagne voor het klimaat?

Venezuela is al dagenlang de speelbal van een enorme krachtmeting tussen grote (en minder grote) machten uit alle hoeken van de wereld. Solidair wil proberen enige klaarheid te scheppen en publiceert daarom enkele artikels uit de kranten L'Humanité en Unsere Zeit waarin de huidige crisis en de inzet ervan geanalyseerd worden.

De gele hesjes komen op tegen de toplonen van politici. En terecht, maar de echt rijken zijn niet de politici. De echt rijken zijn degenen die de politiek naar hun pijpen doen dansen: de CEO’s en aandeelhouders van grote bedrijven. Dat blijkt duidelijk uit een onderzoek van het Japanse gerecht naar een van die hoge pieten: Carlos Ghosn, de topman van de Renault-groep.
Veel mensen zijn woedend over het beleid van de traditionele partijen. Het Vlaams Belang doet alsof het de belangen van het volk verdedigt, maar in haar daden zien we een partij die ten dienste staat van de rijken. Vijf veelzeggende feiten over het Vlaams Belang die je absoluut moet weten.

Duizenden jongeren komen al drie weken na mekaar op straat om van de regering een ambitieuzer klimaatplan te eisen. Tegelijk zien we dat in 2018 slechts één op twee treinen stipt op tijd reed. Kan de minachting van de overheid voor de gerechtvaardigde eisen van de jonge klimaatbeweging nog meer symbolisch zijn? Toevallig werden gisteren in de Kamercommissie Infrastructuur vakbonden en spoordirectie gehoord over de slechte prestaties van de NMBS op het vlak van stiptheid.