Wordt Euro 2016 voor de Fransen echt een voetbalfeest?

Thema's
Sport

Commentaar toevoegen

Reacties

Spijtig genoeg dekt bij de PS de vlag de lading niet. Ze noemen zichzelf socialistisch maar van Marx hebben ze blijkbaar niets geleerd. De enige partij die nog opkomt voor de kleine man en de kleine vrouw is blijkbaar de communistische. Voor wanneer de (r)evolutie naar een eerlijkere maatschappij waar iedereen mee geniet van het samen opbouwen van de maatschappij omdat ze eerlijk is en iedereen op zijn minst een beetje meer gelijk behandeld? Ik roep iedereen met gezond verstand te stemmen op de PVDAPTB want ze zijn de enige partij die nog geeft om het lot van de mensen. Voetbal is een sport en groot geld is blijkbaar voor sommigen belangrijker dan sport. In Frankrijk is het zover gekomen dat inkomsten en reclame de overhand hebben genomen over het EK. Misschien zou de fairplay titel belangrijker moeten worden in aanzien dan de winnaarstitel, dat is pas sport! Vele mensen kijken graag voetbal en al helemaal als het gaat om een groot festivalspektakel maar ik ben gedegouteert dat de sociale onrust dan maar moet wijken. Schaam U meneer Hollande, U wilt mensen opvorderen om te komen werken. Opvorderen, is dat niet iets voor in tijden van oorlog? Terzijde: Voor wanneer een dossier basisinkomen met de nodige kanttekeningen

Voor Anne-Emmanuelle Bourgaux, een gepassioneerde grondwetspecialiste met een passie, was het algemeen stemrecht een funda

Ruim zeshonderd kunstenaars uit diverse disciplines trokken vanochtend van station Brussel Centraal naar het Vlaams Parlement. Daar stelde de Vlaamse Minister-President zijn fel betwiste cultuurnota voor. “Cultuur is solidair”, klonk het eensgezind. De sector verbindt zijn strijd uitdrukkelijk aan die van alle sectoren die door de besparingswoede worden getroffen.

Tweeduizend mensen uit de cultuursector verzamelden gisteren in de Brusselse Beursschouwburg. Op initiatief van State of the Arts werd overlegd over mogelijke antwoorden op de drastische besparingen die de regering Jambon aan de cultuursector oplegt.

“Wij vragen geen wonderen en al helemaal niet meer loon, we vragen gewoon dat onze job van chauffeur weer aangenaam wordt”, zo vat een chauffeur/vakbondsman van de stelplaats Grimbergen het probleem bij De Lijn samen. Hij is er zeker van dat de staking van morgen woensdag in heel Vlaanderen een succes wordt. “Elke chauffeur zal het je vertellen: er moet nu dringend iets gebeuren of het gaat helemaal ontploffen.”

Begin oktober begon in Chili een protestbeweging tegen de verhoging van de prijzen van het openbaar vervoer in de hoofdstad Santiago. Op 28 oktober haalden de actievoerders hun slag thuis: de aangekondigde prijsverhoging gaat niet door. Maar dat is niet het enige gevolg van de beweging.

Evo Morales, huidig president van Bolivia, werd op zondag 10 november gedwongen om af te treden, door een staatsgreep. Geconfronteerd met straatgeweld en muiterij van de politie had hij de keuze tussen verder escalerend conflict of ontslag. Maar wat is de echte inzet van deze staatsgreep?

De vakbonden bij de VRT komen in verzet en roepen iedereen die de democratie wil verdedigen op om zich daarbij aan te sluiten.

Overzicht van de inhoud van ons november-decembernummer. Met een abonnement lees je deze artikels niet alleen sneller, je krijgt er ook nog foto's, tekeningen en heel wat extra berichten bovenop.

In Chicago zijn de leerkrachten en het onderwijspersoneel, samen 35.000 mensen, voor de tweede keer in zeven jaar in staking. Opnieuw is de lerarenvakbond de motor van een sociale beweging. De stakers zijn het niet eens met het sinds lang gehanteerde principe dat vakbonden alleen eisen mogen stellen rond arbeidsomstandigheden, loon en vergoedingen.

Het Deense model is voor een aantal Vlaamse politici een voorbeeld. Verschillende maatregelen van de recent gevormde Vlaamse regering zijn er door geïnspireerd. Theo Francken en het Vlaams Belang lopen er mee te koop en zelfs sommige sp.a'ers zien er wel iets in, in navolging van de Deense sociaaldemocraten. Sommigen zien het zelfs als een inspiratiebron voor een federale regering met N-VA en socialisten. Reden te meer om dat “model” eens onder de loep te nemen.