Wordt Euro 2016 voor de Fransen echt een voetbalfeest?

Thema's
Sport

Commentaar toevoegen

Reacties

Spijtig genoeg dekt bij de PS de vlag de lading niet. Ze noemen zichzelf socialistisch maar van Marx hebben ze blijkbaar niets geleerd. De enige partij die nog opkomt voor de kleine man en de kleine vrouw is blijkbaar de communistische. Voor wanneer de (r)evolutie naar een eerlijkere maatschappij waar iedereen mee geniet van het samen opbouwen van de maatschappij omdat ze eerlijk is en iedereen op zijn minst een beetje meer gelijk behandeld? Ik roep iedereen met gezond verstand te stemmen op de PVDAPTB want ze zijn de enige partij die nog geeft om het lot van de mensen. Voetbal is een sport en groot geld is blijkbaar voor sommigen belangrijker dan sport. In Frankrijk is het zover gekomen dat inkomsten en reclame de overhand hebben genomen over het EK. Misschien zou de fairplay titel belangrijker moeten worden in aanzien dan de winnaarstitel, dat is pas sport! Vele mensen kijken graag voetbal en al helemaal als het gaat om een groot festivalspektakel maar ik ben gedegouteert dat de sociale onrust dan maar moet wijken. Schaam U meneer Hollande, U wilt mensen opvorderen om te komen werken. Opvorderen, is dat niet iets voor in tijden van oorlog? Terzijde: Voor wanneer een dossier basisinkomen met de nodige kanttekeningen

Terwijl de overgrote meerderheid van de mensen verarmen, worden de grote vermogens jaar na jaar talrijker en groter.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

In oktober 2019 werd Chili na decennia van ongebreideld neoliberalisme wakker geschud.

Onder impuls van Donald Trump herhaalt extreemrechts wereldwijd dezelfde mantra: “China is de schuldige van dit coronaviru