Winnen tegen extreemrechts, hoe doe je dat?

Links naar rechts: Anna Milojkowic (COMAC), Sarah Scheepers (Ella vzw), Michael Verbauwhede (Solidair), Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten) en en Yuksel Kalaz (delegee bij IVAGO).  (Foto Solidair, Sophie Lerouge).
Links naar rechts: Anna Milojkowic (COMAC), Sarah Scheepers (Ella vzw), Michael Verbauwhede (Solidair), Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten) en en Yuksel Kalaz (delegee bij IVAGO). (Foto Solidair, Sophie Lerouge).

Commentaar toevoegen

Reacties

1ste Als links (socialisten, groenen, PVDA'S) zich niet dringend unificeren als één sociale front tegenover extreemrechts, zullen ze verder gaan met de afbouw van al ons sociale rechten. 2de links moet dringen investeren in sociale media's activiteiten en dezelfde krachtige aanval doen op extreem rechts. Voorbeeld, na de aanslag in Duitsland, moest linkse partij komen met snijden slogan zoals VB elke keer gebruiken als iets gebeuren veroorzaakt door één migrant o.a. 3de creëren als nodig ook een leger van trollen om de sociale media te overnemen . 4de er wordt dringend tijd dat in Vlaanderen een front wordt gemaakt voor het behoud van België door de echte cijfers naar buiten te brengen, bijvoorbeeld van de migranten enz.....
Beste raadgever,natuurlijk is éénheid belangrijk,maar laat diversiteit ook bestaan,als de kat maar muizen vangt!(beoordeel mensen om hùn engagement niet op politiek etiquette. Veldwerk op de werkvloer,in de straat,op elke activiteiten,whatever! Zet niet té veel in op sociale media, ik twijfel aan het "sociale" aspect op de langere termijn? ( dús vooral géén trollen aub) Verbinden in de grootst mogelijke diversiteit, onderweg zullen we elkaars universele "waarden"versterken,dunkt mij.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

In oktober 2019 werd Chili na decennia van ongebreideld neoliberalisme wakker geschud.

Onder impuls van Donald Trump herhaalt extreemrechts wereldwijd dezelfde mantra: “China is de schuldige van dit coronaviru

Sinds de dood van George Floyd – door de politie – schudt woede het land door elkaar.