Winnen tegen extreemrechts, hoe doe je dat?

Links naar rechts: Anna Milojkowic (COMAC), Sarah Scheepers (Ella vzw), Michael Verbauwhede (Solidair), Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten) en en Yuksel Kalaz (delegee bij IVAGO).  (Foto Solidair, Sophie Lerouge).
Links naar rechts: Anna Milojkowic (COMAC), Sarah Scheepers (Ella vzw), Michael Verbauwhede (Solidair), Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten) en en Yuksel Kalaz (delegee bij IVAGO). (Foto Solidair, Sophie Lerouge).

Commentaar toevoegen

Reacties

1ste Als links (socialisten, groenen, PVDA'S) zich niet dringend unificeren als één sociale front tegenover extreemrechts, zullen ze verder gaan met de afbouw van al ons sociale rechten. 2de links moet dringen investeren in sociale media's activiteiten en dezelfde krachtige aanval doen op extreem rechts. Voorbeeld, na de aanslag in Duitsland, moest linkse partij komen met snijden slogan zoals VB elke keer gebruiken als iets gebeuren veroorzaakt door één migrant o.a. 3de creëren als nodig ook een leger van trollen om de sociale media te overnemen . 4de er wordt dringend tijd dat in Vlaanderen een front wordt gemaakt voor het behoud van België door de echte cijfers naar buiten te brengen, bijvoorbeeld van de migranten enz.....
Beste raadgever,natuurlijk is éénheid belangrijk,maar laat diversiteit ook bestaan,als de kat maar muizen vangt!(beoordeel mensen om hùn engagement niet op politiek etiquette. Veldwerk op de werkvloer,in de straat,op elke activiteiten,whatever! Zet niet té veel in op sociale media, ik twijfel aan het "sociale" aspect op de langere termijn? ( dús vooral géén trollen aub) Verbinden in de grootst mogelijke diversiteit, onderweg zullen we elkaars universele "waarden"versterken,dunkt mij.
Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Hamza El Moukhtari is eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Ook hij zag zich midden maart genoodzaakt zijn praktijk helemaal anders aan te pakken. Patiënten in de kou laten staan, is geen optie. Met de hulp van veel vrijwilligers is de nodige opvolging verzekerd.

Tweede verslag van spoedarts Natalie Eggermont. De nachtshift op spoed. Er is geen zekerheid over hoe de crisis zich verder zal ontwikkelen. Blijven vechten. En stoom aflaten bij elkaar. Over het tekort aan materiaal en de hemeltergende politieke keuzes.

Een paar uur voor de stemming over de bijzondere machten in België baart de stemming over haar grote zus in Frankrijk (wet

"Ik verbind mij ertoe om alleen beslissingen te nemen om de crisis aan te pakken”, zei premier Sophie Wilmes. Maar op 18 maart vaardigt ze een ministerieel besluit uit waardoor winkels van 7 tot 22 uur open kunnen zijn. Ze krabbelde dan wel terug, toch wordt gevreesd dat achter de strijd tegen het virus een asociale agenda schuilt.