Winnen tegen extreemrechts, hoe doe je dat?

Links naar rechts: Anna Milojkowic (COMAC), Sarah Scheepers (Ella vzw), Michael Verbauwhede (Solidair), Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten) en en Yuksel Kalaz (delegee bij IVAGO).  (Foto Solidair, Sophie Lerouge).
Links naar rechts: Anna Milojkowic (COMAC), Sarah Scheepers (Ella vzw), Michael Verbauwhede (Solidair), Kati Verstrepen (Liga voor Mensenrechten) en en Yuksel Kalaz (delegee bij IVAGO). (Foto Solidair, Sophie Lerouge).

Commentaar toevoegen

Reacties

1ste Als links (socialisten, groenen, PVDA'S) zich niet dringend unificeren als één sociale front tegenover extreemrechts, zullen ze verder gaan met de afbouw van al ons sociale rechten. 2de links moet dringen investeren in sociale media's activiteiten en dezelfde krachtige aanval doen op extreem rechts. Voorbeeld, na de aanslag in Duitsland, moest linkse partij komen met snijden slogan zoals VB elke keer gebruiken als iets gebeuren veroorzaakt door één migrant o.a. 3de creëren als nodig ook een leger van trollen om de sociale media te overnemen . 4de er wordt dringend tijd dat in Vlaanderen een front wordt gemaakt voor het behoud van België door de echte cijfers naar buiten te brengen, bijvoorbeeld van de migranten enz.....
Beste raadgever,natuurlijk is éénheid belangrijk,maar laat diversiteit ook bestaan,als de kat maar muizen vangt!(beoordeel mensen om hùn engagement niet op politiek etiquette. Veldwerk op de werkvloer,in de straat,op elke activiteiten,whatever! Zet niet té veel in op sociale media, ik twijfel aan het "sociale" aspect op de langere termijn? ( dús vooral géén trollen aub) Verbinden in de grootst mogelijke diversiteit, onderweg zullen we elkaars universele "waarden"versterken,dunkt mij.

De Brusselse regering voert een kilometerheffing in. Nochtans toont een studie die ze zelf heeft aangevraagd, dat zo’n belasting niet efficiënt is. De oorzaak is vooral dat de Brusselse rand niet genoeg openbaar vervoer heeft en dat de vier (!) openbare vervoersmaatschappijen die er lijnen hebben, niet onderling communiceren. Het is een triest beeld. Maar het biedt ook oplossingen. 

Linkse regeringen in verschillende Latijns-Amerikaanse landen waren altijd al een doorn in het oog van westerse grootmachten. Ze aarzelden dan ook nooit om via sancties en politieke inmenging andere leiders in het zadel te helpen. Recent zagen we daarvan voorbeelden in onder meer Brazilië en Bolivia. Maar het tij keert opnieuw. In het hele continent winnen progressieve krachten opnieuw terrein.

Donderdag 5 november is de eerste collectieve griepvaccinatie van 2020 bij Geneeskunde voor het Volk (GVHV) Genk.

Een deel van de werkende klasse in ons land gelooft nog steeds dat Donald Trump haar belangen verdedigt. We moeten dat deel terugwinnen.

In het Duitse Wuppertal staat het jaar 2020 helemaal in het teken van Friedrich Engels (1820-1895), de belangrijke filosoo

Cyprus is vandaag in tweeën gespleten en het zijn de werkende mensen die daar de gevolgen van dragen. Een gesprek met Vera Polycarpou, aan het hoofd van het Bureau voor Internationale Betrekkingen van AKEL (Cypriotisch Progressieve Partij van het Werkende Volk), over de situatie in haar land.

In zijn vijftigjarige politieke carrière was Joe Biden altijd vertegenwoordiger van de Amerikaanse wapenindustrie en militaire interventies. Zal zijn buitenlands beleid iets nieuw brengen of wordt het een variatie op een gekend thema?

Werknemers die in quarantaine moeten, verliezen een aanzienlijk deel van hun loon. Dat brengt veel mensen in moeilijkheden en leidt tot onnodige risico's. Werknemers en vakbonden willen dan ook dat quarantaine niet langer leidt tot loonverlies. Bij koerierdienst UPS en brouwer AB InBev behaalden ze alvast een belangrijke overwinning.

In de strijd tegen het coronavirus is er een zware taak weggelegd voor de mensen in de gezondheidssector. Zij staan als het ware in de vuurlinie en geven dag in dag uit alles wat ze hebben om de crisis te bekampen. Spoedarts Natalie Eggermont noteert een aantal van haar ervaringen.

In de nacht van 17 op 18 mei 2018 werd op een snelweg in Henegouwen een kind gedood met een politiekogel in het hoofd. Haar naam was Mawda Shawri, twee jaar oud. Het proces hierover begint op 23 november 2020. Maar er blijven nog veel grijze zones. De strijd voor waarheid en gerechtigheid gaat door.