Winkels open tot 22 uur: virus bestrijden of rechten van werknemers afbreken?

"De verlenging van de openingstijden van winkels is een oude eis van de supermarktbazen", zegt Irène Pêtre, voormalig nationaal bestendig secretaris van ACV voor de handel.
"De verlenging van de openingstijden van winkels is een oude eis van de supermarktbazen", zegt Irène Pêtre, voormalig nationaal bestendig secretaris van ACV voor de handel.

Commentaar toevoegen

Reacties

Onder voorwendsel uitzonderlijke situaties vragen uitzonderlijke maatregelen worden werknemers getroffen op hun verworven rechten en aangesproken om zogenaamd hun bijdrage te doen als extra's uit solidariteit... schandaleus dat overheid hiermee sociale akkoorden met de voeten treedt.
Maak het de werknemers niet nog moeilijker dan ze al hebben met deze toestanden PVDA , jullie zorgen er wel voor
Het paard dat de haver verdiend, krijgt het meestal niet. Wordt tijd dat er rekening gehouden wordt met diegenen die zich nog ten volle smijten, aan hen dikke merci. Geef hen ook eens 'n fatsoenlijke BONUS. Dat moedigt aan en motiveert :-) Blijf gezond en blijf in uw KOT ( zoveel mogelijk)

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda

Franklin Delano Roosevelt, de 32ste president van de Verenigde staten, ging de geschiedenis in als de man die het Amerikaa