Winkels open tot 22 uur: virus bestrijden of rechten van werknemers afbreken?

"De verlenging van de openingstijden van winkels is een oude eis van de supermarktbazen", zegt Irène Pêtre, voormalig nationaal bestendig secretaris van ACV voor de handel.
"De verlenging van de openingstijden van winkels is een oude eis van de supermarktbazen", zegt Irène Pêtre, voormalig nationaal bestendig secretaris van ACV voor de handel.

Commentaar toevoegen

Reacties

Onder voorwendsel uitzonderlijke situaties vragen uitzonderlijke maatregelen worden werknemers getroffen op hun verworven rechten en aangesproken om zogenaamd hun bijdrage te doen als extra's uit solidariteit... schandaleus dat overheid hiermee sociale akkoorden met de voeten treedt.
Maak het de werknemers niet nog moeilijker dan ze al hebben met deze toestanden PVDA , jullie zorgen er wel voor
Het paard dat de haver verdiend, krijgt het meestal niet. Wordt tijd dat er rekening gehouden wordt met diegenen die zich nog ten volle smijten, aan hen dikke merci. Geef hen ook eens 'n fatsoenlijke BONUS. Dat moedigt aan en motiveert :-) Blijf gezond en blijf in uw KOT ( zoveel mogelijk)

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Hamza El Moukhtari is eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Ook hij zag zich midden maart genoodzaakt zijn praktijk helemaal anders aan te pakken. Patiënten in de kou laten staan, is geen optie. Met de hulp van veel vrijwilligers is de nodige opvolging verzekerd.

Tweede verslag van spoedarts Natalie Eggermont. De nachtshift op spoed. Er is geen zekerheid over hoe de crisis zich verder zal ontwikkelen. Blijven vechten. En stoom aflaten bij elkaar. Over het tekort aan materiaal en de hemeltergende politieke keuzes.

Een paar uur voor de stemming over de bijzondere machten in België baart de stemming over haar grote zus in Frankrijk (wet

Iedereen moet zich zoveel mogelijk afzonderen, maar zorgverleners blijven dag en nacht door de gangen van het rusthuis lopen om onze bejaarden te verzorgen, ondanks de risico’s. In dit vierde luik van onze reeks Berichten van de frontlinie kijken we naar de dagelijkse realiteit in de rusthuizen.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.