“Wij eisen dat stoffelijke resten van Patrice Lumumba terug naar Congo worden gebracht”

Juliana Lumumba roept op tot repatriëring van het stoffelijk overschot van de eerste Congolese premier naar Congo.
Juliana Lumumba roept op tot repatriëring van het stoffelijk overschot van de eerste Congolese premier naar Congo.
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Patrice Emery Lumumba , een veel te eerlijk mens ,wint de eerste verkiezingen van Congo in 1960, Maar na enkele maanden , werd hij na inmenging van AMERIKA en BELGIE afgezet ? en uiteindelijk vermoord ? De Belgische regering die" moreel verantwoordelijk"was ?Onze zo geprezen ,en bijna heilige koning Boudewijn en zijn voltallige moordlustige regering , waren de opdracht gevers ? en zeer snel werd Mubutu aangesteld ?en zijn ze begonnen met het schenken van vele miljarden , aan Congo en vooral aan Mubutu ? natuurlijk moesten de heren politiekers van hun geschenken , een deel terug krijgen voor hun eigen zakken ?? Dus onze onbekwame , hypocriete , politieke dieven ? waren toen juist zo slecht ,hypocriet , leugenaars als de bende nu
Nogal normaal zeker, waarom is er nog stoffelijke resten van mr Lumumba in België. Bizar

Nu Spanje een zeer zorgwekkende gezondheidssituatie kent, heeft de regio Madrid onder leiding van de conservatieve rechtse

November 2020 zullen de Amerikanen niet enkel hun toekomstige president kiezen, maar ook hun lokale vertegenwoordigers.

Ook de gevangenissen werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Zoals in alle gemeenschapsstructuren is het risico op besmetting groot. De zopas besliste versoepelingen vormen een gevaar voor het personeel en de gedetineerden. Daarom hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend.

Op 27 september stemt de Zwitserse bevolking in een referendum over de aankoop van zo'n 40 nieuwe gevechtsvliegtuigen. "Nutteloos, duur en te vervuilend", aldus de tegenstanders van deze verspilling. Die zouden wel eens kunnen mobiliseren om dit project af te voeren. Ook in België, waar volgens een peiling van 2018 zes op tien mensen tegen de aankoop van F-35 jachtvliegtuigen zijn, is een democratisch debat waarbij de bevolking wordt betrokken noodzakelijk.

Te midden van de coronapandemie werd hij voorzitter van een van de grote vakbonden in ons land. Met een ongeziene economische crisis voor de deur wacht hem een zware taak. Enkele dagen voor de nationale actiedag in gemeenschappelijk vakbondsfront – de eerste na de lockdown – spraken we met Thierry Bodson.

De Liberty Group dook op uit het niets en werd in een paar jaar tijd een industriële reus. Overal in de wereld kocht hij fabrieken op. Die zijn nu in de handen van één man: Sanjeev Gupta. Duistere rekeningen en gebroken beloften: vertegenwoordigers van de werknemers luiden de alarmbel. Ze maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de vestigingen.

Als het van het voorbereidend advies van het Europees Hof van Justitie afhangt, komt er binnenkort een zeer liberaal arres

De mensen in de zorg zitten erdoor. De voorbije zomer hadden ze nauwelijks de tijd om op adem te komen na die uitputtende eerste coronagolf. En tot vandaag blijft het wurgende personeelstekort bestaan. De woede is groot.
De mensen met een essentieel beroep, die onze samenleving doen draaien, verdienen tot een derde minder dan het gemiddelde loon. Na het applaus is het tijd om na te denken over de lonen van de vrouwen en mannen die tijdens de crisis in de frontlinie stonden.

“Een samenleving die groeit in rijkdom zonder de armoede te laten afnemen, moet verrot zijn tot in haar diepste kern.” PVDA-voorzitter Peter Mertens noteert dit citaat van Karl Marx in zijn jongste boek Ze zijn ons vergeten. Twee recente rapporten van Oxfam tonen aan hoe actueel deze uitspraak nog steeds is. De coronacrisis maakt de gapende kloof tussen arm en rijk nog veel dieper.