Wie verliest bij een brexit?

Foto European Union 2016 - European Parliament / Flickr
Foto European Union 2016 - European Parliament / Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

Great Britain zal er in geval van een Brexit wel bij varen en de huidige stand van zaken in de EU is niet bepaald een voorbeeld van een gezond politiek beleid. België in het bijzonder. Di Rupo was zeker niet het neusje van de zalm maar die deed het toch 'beter'. En men heeft de neiging, nu nog, van alles en nog wat op de 'Sossen' te schuiven. De tijden zijn verandert!
Beste, Gaan we nu de corrupte, zieke ,bankenunie, het Europa van het grootkapitaal, het imperialistische blok allen maar geïnteresseerd in uitbreiding en bereid is ultra rechtse staten op te nemen (Hongarije, Roemenië, Turkije...?) enz goedpraten??? Of is het beter deze unie te vernietigen en een nieuw Europa op te richten dat het ONZE is. De Uk hoort niet in een Europa, zeker niet als het de regels maar half respecteert. Vluchtelingen problematiek, Het Engelse Pond, enz. De Uk is het paard van Troje van de USA in Europa.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.