We hebben nog één week om het Huis van de Mensenrechten te stichten!

Deze vereniging van beide liga's onder één dak is historisch. Zij symboliseert de strijd tegen het terugplooien op de eigen identiteit en illustreert een echte wil om eensgezind samen te werken. (Foto: Liguedh.be)
Deze vereniging van beide liga's onder één dak is historisch. Zij symboliseert de strijd tegen het terugplooien op de eigen identiteit en illustreert een echte wil om eensgezind samen te werken. (Foto: Liguedh.be)
Thema's
Democratie

Commentaar toevoegen

Reacties

En wat is met de duitstaligen in Belgie? Ik denk er zijn toch drie taalgemeenschapen in Belgie. Jullie moeten me niet misverstaan, ik ben een linkse geest. Dus natuurlijk ook tegen ieder vorm van nationalisme (we hebben hier in Duitsland al veel te veel ervan). Trotz alledem! Hoch die Internationale Solidarität!

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda