Waterschaarste dreigt nog groter te worden: bij wie gaat de kraan dicht?

Water wordt stilaan een kostbaar goed in onze contreien
Water wordt stilaan een kostbaar goed in onze contreien
Thema's
Milieu

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik lees vaak over dreigend watertekort, maar NOOIT lees ik dat 1 KILO VLEES 15.000 LITER WATER KOST. Dat wordt beschouwd als collateral dammage en daar hoeft blijkbaar niet over te worden gesproken. VLEES maakt het nog erger als je weet dat 1 KILO VLEES 100 KILO GROEN KOST. Dat betekent dat vlees gewoon 99% voedselverspilling is. Als je dan ook weet dat we er nauwelijks iets uithalen is vlees zelfs de titel van voeding niet waardig. En dan zwijg ik nog over het transport en her dierenleed dat ermee gepaard gaat. Durven jullie de vleesmaffia aan? Greenpeace alvast niet, maar die durven nog meer niet, en vandaar dat ik mijn lidmaatschap ben gestopt. Groetjes van Bert
Ik ben tegen het privatisering van waterbeheersmaatschapijen en belastingdrukt op waterfactuur.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Elke dag is op het nieuws te zien hoe Trump en zijn hofhouding een boeltje maken van de aanpak (of het gebrek eraan) van d

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.