Waterschaarste dreigt nog groter te worden: bij wie gaat de kraan dicht?

Water wordt stilaan een kostbaar goed in onze contreien
Water wordt stilaan een kostbaar goed in onze contreien
Thema's
Milieu

Commentaar toevoegen

Reacties

Ik lees vaak over dreigend watertekort, maar NOOIT lees ik dat 1 KILO VLEES 15.000 LITER WATER KOST. Dat wordt beschouwd als collateral dammage en daar hoeft blijkbaar niet over te worden gesproken. VLEES maakt het nog erger als je weet dat 1 KILO VLEES 100 KILO GROEN KOST. Dat betekent dat vlees gewoon 99% voedselverspilling is. Als je dan ook weet dat we er nauwelijks iets uithalen is vlees zelfs de titel van voeding niet waardig. En dan zwijg ik nog over het transport en her dierenleed dat ermee gepaard gaat. Durven jullie de vleesmaffia aan? Greenpeace alvast niet, maar die durven nog meer niet, en vandaar dat ik mijn lidmaatschap ben gestopt. Groetjes van Bert
Ik ben tegen het privatisering van waterbeheersmaatschapijen en belastingdrukt op waterfactuur.

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

In oktober 2019 werd Chili na decennia van ongebreideld neoliberalisme wakker geschud.

Sinds de dood van George Floyd – door de politie – schudt woede het land door elkaar.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask