Wat leert de ervaring van China ons in de strijd tegen het coronavirus, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie?

Commentaar toevoegen

Reacties

Goeiedag Wim, Bedankt voor deze info. Hou jezelf gezond. Hartelijke groeten, Fons
Hoe kunnen we afdwingen dat we ook getest worden? Ik had milde symptomen. Goed ik bleef thuis en zag geen dokter. Nu 12 dagen later lijk ik vrij van deze symptomen. Had ik corona of niet? Indien ik het had, zouden er gegevens zijn over hoe genezen... Heb ik het niet en moet ik nog extra oppassen als oudere risico-persoon? En verder: mijn pleegdochters vragen steeds op nieuw of ik getest ben? Nee, dus. Hoe lang ga ik dan nog dat sociaal contact met hen moeten missen?
De vervuiler betaald voor de geleden schade,wereldwijd. Dus de Chinese overheid. Ze hadden in het verleden al te maken met S.A.R.S en nu met die nieuwe variant Corona deed de overheid dat die Chinese docter fout was. En werd die zijn onderzoek afgewezen met alle gevolgen vandien ! Denkelijk met het oogmerk voor de economie niet te ondergraven. Dus de Chinese overheid betaald alle geleden schade van de hele wereld.Maar dat is te gigantisch en zal het verdeeld moeten worden doormiddel van solidariteit,overal ter wereld. Maar grotendeels toch van China !

Overal in Europa zijn het rechtse krachten die rechten van mensen uit de LGBT+ gemeenschap aanvallen.

“Wij hebben met z’n allen de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat kwetsbare jongeren de mogelijkheid krijgen om zich volwaardig te ontplooien”, stelt Myriam Joos overtuigd. Vandaag lijkt de politiek die verantwoordelijkheid onvoldoende op te nemen.

De 450.000 langdurig zieken moeten van de Vivaldi-coalitie terug aan het werk, omdat ze streeft naar dat fameuze cijfer van 80% werkzaamheidsgraad. Bovendien wil ze ook 200 miljoen euro besparen via het re-integratiebeleid. Maar waarom het probleem niet aanpakken bij de wortel: het slechte (einde)loopbaanbeleid en de ziekmakende werkdruk in ons land?

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.