Wat leert de ervaring van China ons in de strijd tegen het coronavirus, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie?

Commentaar toevoegen

Reacties

Goeiedag Wim, Bedankt voor deze info. Hou jezelf gezond. Hartelijke groeten, Fons
Hoe kunnen we afdwingen dat we ook getest worden? Ik had milde symptomen. Goed ik bleef thuis en zag geen dokter. Nu 12 dagen later lijk ik vrij van deze symptomen. Had ik corona of niet? Indien ik het had, zouden er gegevens zijn over hoe genezen... Heb ik het niet en moet ik nog extra oppassen als oudere risico-persoon? En verder: mijn pleegdochters vragen steeds op nieuw of ik getest ben? Nee, dus. Hoe lang ga ik dan nog dat sociaal contact met hen moeten missen?
De vervuiler betaald voor de geleden schade,wereldwijd. Dus de Chinese overheid. Ze hadden in het verleden al te maken met S.A.R.S en nu met die nieuwe variant Corona deed de overheid dat die Chinese docter fout was. En werd die zijn onderzoek afgewezen met alle gevolgen vandien ! Denkelijk met het oogmerk voor de economie niet te ondergraven. Dus de Chinese overheid betaald alle geleden schade van de hele wereld.Maar dat is te gigantisch en zal het verdeeld moeten worden doormiddel van solidariteit,overal ter wereld. Maar grotendeels toch van China !

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

India telt op 25 maart 2020 562 bevestigde besmettingen van het coronavirus.

Een verhaal dat hoop geeft te midden deze crisis. De 15.000 werknemers van de Seat-autofabriek in Barcelona gaven een andere bestemming aan de productie in hun fabriek. Ze werken nu samen met de werkneemsters van naaiatelier Pronovias. In plaats van trouwjurken en auto’s maken ze nu samen materiaal voor het personeel in de zorgsector.

Een onthaalmedewerker met de slappe lach? Dat wil zeggen dat de stoom er even af moet. Humor houdt de onthaalmedewerkers bij Geneeskunde voor het Volk op de been. De telefoon staat niet stil in wat het zenuwcentrum van de praktijk geworden is.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Hamza El Moukhtari is eerstelijnspsycholoog bij Geneeskunde voor het Volk in Deurne. Ook hij zag zich midden maart genoodzaakt zijn praktijk helemaal anders aan te pakken. Patiënten in de kou laten staan, is geen optie. Met de hulp van veel vrijwilligers is de nodige opvolging verzekerd.

Tweede verslag van spoedarts Natalie Eggermont. De nachtshift op spoed. Er is geen zekerheid over hoe de crisis zich verder zal ontwikkelen. Blijven vechten. En stoom aflaten bij elkaar. Over het tekort aan materiaal en de hemeltergende politieke keuzes.

Een paar uur voor de stemming over de bijzondere machten in België baart de stemming over haar grote zus in Frankrijk (wet

"Ik verbind mij ertoe om alleen beslissingen te nemen om de crisis aan te pakken”, zei premier Sophie Wilmes. Maar op 18 maart vaardigt ze een ministerieel besluit uit waardoor winkels van 7 tot 22 uur open kunnen zijn. Ze krabbelde dan wel terug, toch wordt gevreesd dat achter de strijd tegen het virus een asociale agenda schuilt.

Iedereen moet zich zoveel mogelijk afzonderen, maar zorgverleners blijven dag en nacht door de gangen van het rusthuis lopen om onze bejaarden te verzorgen, ondanks de risico’s. In dit vierde luik van onze reeks Berichten van de frontlinie kijken we naar de dagelijkse realiteit in de rusthuizen.