Wat leert de ervaring van China ons in de strijd tegen het coronavirus, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie?

Commentaar toevoegen

Reacties

Goeiedag Wim, Bedankt voor deze info. Hou jezelf gezond. Hartelijke groeten, Fons
Hoe kunnen we afdwingen dat we ook getest worden? Ik had milde symptomen. Goed ik bleef thuis en zag geen dokter. Nu 12 dagen later lijk ik vrij van deze symptomen. Had ik corona of niet? Indien ik het had, zouden er gegevens zijn over hoe genezen... Heb ik het niet en moet ik nog extra oppassen als oudere risico-persoon? En verder: mijn pleegdochters vragen steeds op nieuw of ik getest ben? Nee, dus. Hoe lang ga ik dan nog dat sociaal contact met hen moeten missen?
De vervuiler betaald voor de geleden schade,wereldwijd. Dus de Chinese overheid. Ze hadden in het verleden al te maken met S.A.R.S en nu met die nieuwe variant Corona deed de overheid dat die Chinese docter fout was. En werd die zijn onderzoek afgewezen met alle gevolgen vandien ! Denkelijk met het oogmerk voor de economie niet te ondergraven. Dus de Chinese overheid betaald alle geleden schade van de hele wereld.Maar dat is te gigantisch en zal het verdeeld moeten worden doormiddel van solidariteit,overal ter wereld. Maar grotendeels toch van China !
De regering buigt zich over de vraag van de Amerikaanse president Trump om Belgische gevechtsvliegtuigen in te zetten in Syrië en Irak. “Ons land zit in de zwaarste economische crisis ooit gezien sinds de jaren 1930. Om dan te beslissen om nog eens een dure oorlog te gaan voeren, is bijzonder cynisch”, zegt PVDA-volksvertegenwoordigster Nadia Moscufo.

Westerse landen mogen dan al overweldigd zijn door de coronapandemie, ontwikkelingslanden staan voor nog hetere vuren.

Door de vernietiging van het milieu zullen pandemieën zoals die van het coronavirus zich waarschijnlijk vermenigvuldigen.

In Spanje speelt de coronacrisis zich af in een ongekende politieke context. Een linkse coalitie leidt er de regering.

In de VS vond alweer een Afro-Amerikaan de dood bij een politieoptreden.

De coronapandemie is de ernstigste gezondheidscrisis uit de recente wereldgeschiedenis. De aanpak ervan leert ons heel veel over een land? . Niet alleen over zijn gezondheidszorg, maar ook over hoe het land georganiseerd is, wat de prioriteiten zijn, hoe efficiënt het beleid is, … Covid-19 is dus een keiharde stresstest. We passen die test toe op de twee grootmachten van dit moment: China en de VS.

"We gaan deze zomer toch niet op vakantie", liet de voorzitter van de Vlaamse werkgeversvereniging Voka, zich deze week ontvallen. Een uitspraak die kadert in een groter offensief van Voka om ons meer, flexibeler en voor minder geld te laten werken. Zijn Waalse tegenhanger sloot er zich meteen bij aan. Als het aan hen ligt, zijn het de helden van de coronacrisis die hem zullen moeten betalen. Het wordt tijd om die logica te verwerpen en om een Belgisch politiek taboe te laten sneuvelen: de multimiljonairs laten betalen.

Wie moet deze crisis betalen?

De bekende linguïst, filosoof en linkse militant Noam Chomsky geeft zijn visie op de coronapandemie, de ontsporingen van h

In de nasleep van de coronapandemie heeft de Braziliaanse regering opnieuw werkvergunningen uitgereikt aan 150 Cubaanse artsen. Die waren onder meer wegens familiale redenen in het land gebleven, nadat Havana in 2018 een groot aantal artsen had teruggetrokken omwille van bedreigingen van de fascistische Braziliaanse president Jair Bolsonaro.