Wat als ... wonen ècht een recht zou zijn?

Het aantal mensen op de wachtlijsten voor een sociale woning steeg onder de huidige regering met 15.000. (Foto Solidair, Karina Brys)
Het aantal mensen op de wachtlijsten voor een sociale woning steeg onder de huidige regering met 15.000. (Foto Solidair, Karina Brys)
Thema's
Wonen

Commentaar toevoegen

Reacties

Niet alleen sociale woningen, maar ook de gehele huurdersmarkt moet volgens mij bevrozen worden, anders gaat elke indexatie naar de verhuurders.
Beste, Een alleenstaande, voltijdswerkende mens verdiend e 1.200,00 netto per maand maar moet 1/2 maand loon = €600,00 aan huishuur betalen, dat is ONmenselijk OVERDREVEN TE VEEL te betalen, zou maar €120,00 mogen zijn. Een één persoonskamerken in een R.V.T. met nog bijkomende kosten kost nu al €2.225,00 per maand en dus NIET TE BETALEN. Waar blijft dat Bed,Bad,Brood voor deze mensen?.Jean.F.

Terwijl de overgrote meerderheid van de mensen verarmen, worden de grote vermogens jaar na jaar talrijker en groter.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

In oktober 2019 werd Chili na decennia van ongebreideld neoliberalisme wakker geschud.

Onder impuls van Donald Trump herhaalt extreemrechts wereldwijd dezelfde mantra: “China is de schuldige van dit coronaviru