Waarom de ereloonsupplementen moeten worden afgeschaft

Foto Alex Proimos / Flickr
Foto Alex Proimos / Flickr
Thema's
Gezondheid

Commentaar toevoegen

Reacties

Waarschijnlijk een goed artikel, maar vergeet niet om ook uit te leggen hoe het allemaal in elkaar zit. Wie betaalt dat allemaal? Wat is de rol van ziekenfonds? Wat zijn hospitalisatieverzekeringen? Wie heeft zo'n verzekering en wie niet? Wat betalen die? ... Geconventioneerd of niet, lonen, erelonen, supplementen op erelonen, riziv-tarieven, ... Ik snap er eerlijk gezegd geen **** van.
awel , dat heb ik gedurende 43 jaar travakken nooit gekregen ereloonsupplementen, alleen sigaren gekregen , maar omdat ge toch niet moogt roken op het werk heb ik mij daar niets van aangetrokken
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda