VS: Opstand tegen moordende agenten

Zodra de moord op George Floyd door de politie bekend werd, gaven duizenden mensen in Minneapolis (foto), waar de moord plaatsvond, en in andere steden uiting aan hun woede over het racisme dat mensen doodt omwille van hun huidskleur. (Foto Brad Sigal)
Zodra de moord op George Floyd door de politie bekend werd, gaven duizenden mensen in Minneapolis (foto), waar de moord plaatsvond, en in andere steden uiting aan hun woede over het racisme dat mensen doodt omwille van hun huidskleur. (Foto Brad Sigal)

Commentaar toevoegen

Reacties

sorry maar iedereen is gelijk voor de wet, en voor iedereen dienen dezelfde wetten te gelden, bent u: werkloos, politieker, rechter, jurist, advocaat, politieman, minister; iedereen dient op exact dezelfde manier berecht; en wat die politie in usa betreft: de politie agent die de man vermoord heeft, is moord eerste graad; en de 3 andere politie mensen is evengoed moord. Immers "de politie is er voor de mensen te beschermen" en NIET : "de mensen zijn er niet om de moordpolitie in stand te houden." ; ik kom zelf ook op straat; immers moordenaars dienen gestraft en in gevangenis; de ene is een directe moordenaar; en de drie andere hun functie is , mensen te beschermen, doch zij hebben de ene geholpen de man te doden, derhalve zijn alle schuldig aan doodslag.
bijkomende opmerking wat betreft de usa - agenten; even straf is , de gevangen neming , al was het maar voor 4 uur van de hele CNN- reporters ploeg. Dit is verdomme, laten verdwijnen van bewijslast ; en dan nog door corrupte politie die paar dagen ervoor nog maar eens een man vermoord hebben. En deze kunnen zich nog steeds alles permitteren, zelfs opsluiten van journalisten; dat is belemmering van de bewijslast ; dus die politie mannen dienen per kerende ook opgesloten worden.
George Floyd is the name we’re chanting today. Gisteren was het George Floyd. Eergisteren waren het Breonna Taylor en Ahmaud Arbery. De dagen voordien waren het Botham Jean, Eric Garner, Philando Castile, Walter Scott, Tamir Rice, Michael Brown, Sandra Bland, Alton Sterling, Freddie Gray, Laquan McDonald. Overal in de US is er nu protest tegen deze moorden door het crimineel systeem. Misschien komt er een goede leiding van dit protest zodat het buiten platgebrande politiekantoren ook een alternatief systeem groeit.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor

Overzicht van de inhoud van ons juli-augustusnummer. Met een abonnement lees je deze artikels niet alleen sneller, je krijgt er ook nog foto's, tekeningen en heel wat extra berichten bovenop.

Terwijl de overgrote meerderheid van de mensen verarmen, worden de grote vermogens jaar na jaar talrijker en groter.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.