VRT doelwit van Vlaamse cultuuroorlog en privatisering

Commentaar toevoegen

Reacties

De VRT wordt slachtoffer van haar eigen beleid. Zij heeft zendtijd gegeven aan deze extreem rechtse strekkingen N-VA en VB. Te pas en te onpas liet zij deze partijen hun vergif verspreiden onder de vlamingen. Anderzijds heeft zij geweigerd om anders gezinden een klankbord te geven. Zij hebben géén objectieve aanklacht geboden tegen het hoofddoeken verbod ( omdat het van SP-A er Patrick Janssens kwam, de schijnprocessen van de schijnhuwelijken heeft ze steeds onder mat geschoven. En nu oogst ze wat ze gezaaid hebben. Een publieke opvoeding , een spiegel voorhouden aan de bevolking was er al enkele decennia niet meer bij. En de rechtervleugel maakt nu grote kuis, want zij kunnen het zich nu veroorloven.
Entartete kunst revisited...Meneer Jambon (Ironisch draagt u dan nog een Franstalige achternaam, lol), bent u bezig de geschiedenis te lezen van Propgandamiister Joseph Gubbels?

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

In oktober 2019 werd Chili na decennia van ongebreideld neoliberalisme wakker geschud.

Sinds de dood van George Floyd – door de politie – schudt woede het land door elkaar.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask