VRT doelwit van Vlaamse cultuuroorlog en privatisering

Commentaar toevoegen

Reacties

De VRT wordt slachtoffer van haar eigen beleid. Zij heeft zendtijd gegeven aan deze extreem rechtse strekkingen N-VA en VB. Te pas en te onpas liet zij deze partijen hun vergif verspreiden onder de vlamingen. Anderzijds heeft zij geweigerd om anders gezinden een klankbord te geven. Zij hebben géén objectieve aanklacht geboden tegen het hoofddoeken verbod ( omdat het van SP-A er Patrick Janssens kwam, de schijnprocessen van de schijnhuwelijken heeft ze steeds onder mat geschoven. En nu oogst ze wat ze gezaaid hebben. Een publieke opvoeding , een spiegel voorhouden aan de bevolking was er al enkele decennia niet meer bij. En de rechtervleugel maakt nu grote kuis, want zij kunnen het zich nu veroorloven.
Entartete kunst revisited...Meneer Jambon (Ironisch draagt u dan nog een Franstalige achternaam, lol), bent u bezig de geschiedenis te lezen van Propgandamiister Joseph Gubbels?

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.