'Volgens Michel zijn Belgen bij meest ambitieuze landen op vlak van klimaat. Boem. Paukeslag.'

Klimaatmars Oostende, zondag 6 december 2015. (Foto Solidair, Karina Brys)
Klimaatmars Oostende, zondag 6 december 2015. (Foto Solidair, Karina Brys)
Thema's
Milieu

Commentaar toevoegen

Reacties

Inderdaad , 1 woord "RIDICUUL" Deze regering lijkt te vergeten dat niet alleen eilandstaten zoals de Filipijnen of de Seychellen ,maar ook Belgie ( lees: Vlaanderen!!!) voor de helft onder water zal verdwijnen.... als de zeespiegel te sterk stijgt.Uplace of niet!!
Geachte, oprechte, realistische reactie! Eén pos. element; ALLE landen hb het klimaatakkoord ondertekend, maar er zijn GEEN concrete afspraken gemaakt! Zelfs een heel grote vervuiler, nml. de luchtvaart, komt niet ter sprake. Om nog maar te zwijgen over de (lucht)vervuiling in China, India,... 31 pagina's die onze maatschappij zal 'decarboniseren' om zo tegen 2050 geen fossiele brandstof meer te gebruiken. Wie gelooft er zoiets..? Money rules the world and the world goes to hell... En tijdens de opwarming zullen CO2, lachgas en methaan alsmaar toenemen!

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.