Voetbalsupporters die gemanipuleerd werden door extreemrechts?

Commentaar toevoegen

Reacties

Zeer correcte paragraaf "In eerste instantie bestempelen veel van deze supporters zich als hooligans. Voor hen is geweld een vertrouwd expressiemiddel. Dat geweld komt regelmatig voor bij de rivaliserende supportersgroepen van de diverse clubs. Hier werd het gebruikt tegen personen van buitenlandse origine en burgers die uiting gaven aan hun rouw voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel." Even verder wordt de analyse: "Ze willen gebruikmaken van de woede die de terroristische aanslagen oproepen om een regering aan te klagen die ... Daarmee doen ze precies wat de terroristen-jihadisten willen: mensen tegen elkaar opzetten, racisme aanwakkeren en nieuwe oorlogen voorbereiden." Mensen tegen elkaar opzetten, racisme aanwakkeren, oorlogen voorbereiden, dat is niet wat ik versta onder de "regering aanklagen" of een fout beleid in het algemeen. Integendeel. De aanslagen passen perfect in de logica van de regering en racisme, verdeeldheid en oorlog ook. De woede van deze mensen is zeer terecht en deze woede en hun "vertrouwd expressiemiddel" worden nu misbruikt en zouden beter gericht worden tegen de ware veroorzakers van terrorisme, o.a. effectief tegen het foute beleid en tegen het systeem in het algemeen. Want het draait uiteraard niet enkel om een foute regering. Een verandering van regering gaat aan de zaak in essentie niks veranderen. Het is goed te begrijpen dat voor bepaalde mensen het niet meer volstaat een paar kaarsen te branden aan de Beurs.
Overzicht van de inhoud van ons juli-augustusnummer. Met een abonnement lees je deze artikels niet alleen sneller, je krijgt er ook nog foto's, tekeningen en heel wat extra berichten bovenop.

Terwijl de overgrote meerderheid van de mensen verarmen, worden de grote vermogens jaar na jaar talrijker en groter.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

Normaal hadden we nu op het puntje van onze stoel zitten kijken naar “onze” Rode Duivels op het EK 2020, maar het toernooi