Vlaming voelt zich weer meer Belg

 

Commentaar toevoegen

Reacties

Als de oorzaken verdwijnen dan komt het goed...België is nu een drietalig land inplaats van opgelegd Franstalig. Nu nog aan het systeem van de transfers sleutelen en Filip zit vaster op zijn troon...
België zal pas een drietalig land zijn wanneer het een unitair land is. Als we morgen een bindend referendum zouden organiseren onder alle Belgen over de gewenste staatsstructuur van ons kleine mooie landje, dan worden we overmorgen gegarandeerd wakker in een unitair België, zonder al die overbodige en peperdure gewesten, deelregeringen, parlementen en bijhorende diensten en postjes, waar niemand, buiten bepaalde politici, om gevraagd heeft. Eerste minister Bart De Wever van de gelijknamige regeringen I, en I bis, liet alvast weten tegen zo een referendum te zijn. Hij, zijn ultrarechtse duisterblauwe neoliberale partij en hun aanhang zouden natuurlijk overbodig worden wegens geen draagvlak meer, wat er nu, buiten wat populistisch gezwam en hun eeuwige Thatcheriaanse VOKA mantra's, eigenlijk ook al niet is... Dus moeten we gaan voor een federale kieskring, en een unitair, sociaal en solidair België. Wie heeft zoveel "politieke" moed?
Tussen 2021 en 2027 zal de EU via een nieuw Europees Defensiefonds (EDF) 13 miljard euro uitgeven voor defensieonderzoek, een compleet nieuw Europees beleidsdomein. Waar is dat allemaal voor nodig?

75 jaar geleden werd Europa bevrijd van het nazisme.

Het huidige Vlaams Belang is nog altijd de partij die in 2004 werd veroordeeld voor het aanzetten tot haat en racisme. Het personeel is hetzelfde, het programma is hetzelfde, en de doelstellingen zijn dezelfde. Het blijft onze taak om het vals profiel van het Vlaams Belang, dat zich wil voordoen als sociale partij, te ontmaskeren, en te strijden tegen de normalisering van die partij.

Met meer dan 100 miljoen verkochte platen is Salvatore Adamo een absolute wereldtopper van het Franse chanson.

Kapitalisme voor beginners schetst bijzonder overtuigend welke kracht er ontstaat als een consequent linkse partij en de vakbonden de handen ineenslaan. Het boek van Amerikaans socioloog Vivek Chibber vult de leemte die jonge mensen ervaren wanneer ze zoeken naar recente boeken over het marxisme, geschreven in hun taal, over hun leefwereld. Een absolute aanrader
Eind juni ontsnapte de wereld nipt aan een open conflict tussen de VS en Iran. Trump twitterde achteraf nog trots dat de oorlogsvliegtuigen al in de lucht hingen, maar dat hij tien minuten voor de aanval op Iran toch besliste alles te annuleren. Het minste wat je kunt zeggen, is dat de relatie tussen de VS en Iran de voorbije weken onder serieuze hoogspanning staat. Maar hoe is het (opnieuw) zo ver kunnen komen?
Daar is de zomer weer. Vakantietijd. Eindelijk weer wat meer tijd voor een boek, muziek of een goed programma. De redactie van Solidair sprokkelde voor u wat boeiende tips bij mekaar. We wensen u een fijne zomer.

Na 40 jaar strijd begraven Geneeskunde Voor Het Volk (GVHV) en de Orde van Artsen de strijdbijl.

De arbeiders van het bedrijf Kone blijven vechten tegen het ontslag van hun vakbondsafgevaardigde Eddy Clément. Een overleg tussen de vakbond en de directie vorige maandag bracht geen oplossing. De directie blijft bij haar standpunt. De strijd wordt daarom verder opgevoerd en verbreed. Donderdagmorgen verzamelden arbeiders en delegaties van verschillende sectoren voor het bedrijf in Woluwe.
Brits schrijfster en activiste Rachel Holmes schreef een biografie over Eleanor Marx. De eigenzinnige dochter van Karl Marx kreeg volgens Holmes niet de plaats in de geschiedenisboeken die ze verdient. Holmes is op 21 en 22 september te gast op ManiFiesta.