'Vindt Kris Peeters nog steeds dat verplichte gemeenschapsdienst bestaande jobs onder druk zet?'

"Zo verdwijnen er bij de groendienst en bij de stadsreiniging in verschillende steden honderden jobs voor laaggeschoolden." (Foto Solidair, Vinciane Convens)
"Zo verdwijnen er bij de groendienst en bij de stadsreiniging in verschillende steden honderden jobs voor laaggeschoolden." (Foto Solidair, Vinciane Convens)

Commentaar toevoegen

Reacties

In New York is men al jaren met zo’n beleid bezig. Er werden al meer dan 20.000 mensen uit plantsoendiensten en andere onderhoudsfuncties ontslagen. Velen onder hen werden dakloos en worden opgevangen in New Yorkse ‘shelters’. Daar krijgen ze een vuil bed en ongezonde maaltijden. Maar hoera hoera: ze kunnen terug in hun oude job werken als gemeenschapsdienst voor $ 400,00 maand. Reken maar dat dit ook het einddoel van Bart de Wever en zijn vazallenregering is….
Waarom weigeren mensen niet gewoon massaal aan deze slavernij mee te doen! Is er bij de PVDA dan geen jurist die deze mensen gezamenlijk kan bijstaan om hun recht te halen. Te gek voor woorden, mensen hun job afpakken om dat vervolgens door dezelfde persoon, maar dan als een "verplichte vrijwilliger" liefst nog gratis te laten uitvoeren. Ja beste mensen, want anders worden deze diensten allemaal onbetaalbaar, zo houdt men ons keer op keer voor. Weet je wat echt onbetaalbaar is? De vele niet functionerende regeringsfunctionarissen van de belachelijk vele regeringen in een land als België!!! Pak die hun job af en laat het regeren over aan mensen die niet het verlengstuk zijn van het grote geld.... En dat vele geld wat daardoor vrijkomt, wel daarvoor kunnen mensen in de groendienst, in de stadsreiniging, in de verzorging weer gewoon hun job terugkrijgen en behouden zij hun waardigheid en hun positie in de maatschappij. En voor die vele mislukte bestuurders hebben we nog plaatsjes als vrijwilligers in de wegenbouw, tunnelbouw, ophogen van dammen tegen wateroverlast..... en nog zoveel meer. Daarmee pakken we niemands job af, want die werken werden toch al niet uitgevoerd...
Ik ben reeds 15 jaar chronisch rug patiënt dagelijks slik ik massa's pijnstillers om halftijds nog aan het werk te blijven,ik ben het beu dat men bijna dagelijks met een onderzoek of wet afkomt die ons beperkingen oplegd,niks mag meer alles moet , europa gaat omzeep door alle regels die politiekers uitvinden om zichzelf op het podium te plaatsen als het zo doorgaat vraag ik mijn dossier op te starten om euthanasie te plegen ,en dat meen ik ,in een dergelijke "ik" maatschappij wens ik niet verder te leven ,dit is niet leven dit is geleefd worden en ik denk niet dat dit ooit de bedoeling geweest is toen we geboren werden . Deze regering en de europese leiders zijn egocentrische personaliteiten die op alles kritiek hebben en enkel hun eigen winstbejag groter te maken

Nu Spanje een zeer zorgwekkende gezondheidssituatie kent, heeft de regio Madrid onder leiding van de conservatieve rechtse

November 2020 zullen de Amerikanen niet enkel hun toekomstige president kiezen, maar ook hun lokale vertegenwoordigers.

Ook de gevangenissen werden zwaar getroffen door de coronacrisis. Zoals in alle gemeenschapsstructuren is het risico op besmetting groot. De zopas besliste versoepelingen vormen een gevaar voor het personeel en de gedetineerden. Daarom hebben de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend.

Op 27 september stemt de Zwitserse bevolking in een referendum over de aankoop van zo'n 40 nieuwe gevechtsvliegtuigen. "Nutteloos, duur en te vervuilend", aldus de tegenstanders van deze verspilling. Die zouden wel eens kunnen mobiliseren om dit project af te voeren. Ook in België, waar volgens een peiling van 2018 zes op tien mensen tegen de aankoop van F-35 jachtvliegtuigen zijn, is een democratisch debat waarbij de bevolking wordt betrokken noodzakelijk.

Te midden van de coronapandemie werd hij voorzitter van een van de grote vakbonden in ons land. Met een ongeziene economische crisis voor de deur wacht hem een zware taak. Enkele dagen voor de nationale actiedag in gemeenschappelijk vakbondsfront – de eerste na de lockdown – spraken we met Thierry Bodson.

De Liberty Group dook op uit het niets en werd in een paar jaar tijd een industriële reus. Overal in de wereld kocht hij fabrieken op. Die zijn nu in de handen van één man: Sanjeev Gupta. Duistere rekeningen en gebroken beloften: vertegenwoordigers van de werknemers luiden de alarmbel. Ze maken zich ernstig zorgen over de toekomst van de vestigingen.

Als het van het voorbereidend advies van het Europees Hof van Justitie afhangt, komt er binnenkort een zeer liberaal arres

De mensen in de zorg zitten erdoor. De voorbije zomer hadden ze nauwelijks de tijd om op adem te komen na die uitputtende eerste coronagolf. En tot vandaag blijft het wurgende personeelstekort bestaan. De woede is groot.
De mensen met een essentieel beroep, die onze samenleving doen draaien, verdienen tot een derde minder dan het gemiddelde loon. Na het applaus is het tijd om na te denken over de lonen van de vrouwen en mannen die tijdens de crisis in de frontlinie stonden.

“Een samenleving die groeit in rijkdom zonder de armoede te laten afnemen, moet verrot zijn tot in haar diepste kern.” PVDA-voorzitter Peter Mertens noteert dit citaat van Karl Marx in zijn jongste boek Ze zijn ons vergeten. Twee recente rapporten van Oxfam tonen aan hoe actueel deze uitspraak nog steeds is. De coronacrisis maakt de gapende kloof tussen arm en rijk nog veel dieper.