Verwoestende tornado’s in de VS nóg dodelijker door wetten op maat van bedrijven

Het magazijn van Amazon in Edwardsville, Illinois, na de passaga van enkele tornado’s op 10 december. Minstens zes mensen kwamen hier om het leven. (Foto Belga)
Het magazijn van Amazon in Edwardsville, Illinois, na de passaga van enkele tornado’s op 10 december. Minstens zes mensen kwamen hier om het leven. (Foto Belga)
Thema's
WerkRampen

Reageren op dit artikel? Mail naar redactie@solidair.org.

Moskou heeft 100.000 soldaten verzameld aan de grens met Oekraïne en is van plan dat land aan te vallen.

Op 25 oktober 2021 gaven de Soedanese militairen de eerste minister Hamdok en alle burgerministers huisarrest.

Woensdag 22 december. Het Overlegcomité maakt de onbegrijpelijke beslissing om de cultuursector alweer te sluiten.

Terwijl de liberalen de voordelen van de liberalisering van de spoorwegen aanprijzen, dreigt een (particuliere) spoorwegma

Op 9 juli gaan de 422 werknemers van de staalfabriek GKN in Campi Bisenzio (Florence) naar huis. Een paar uur later ontvangen ze een sms: "Sluiting van de fabriek, met onmiddellijke ingang." Dit bericht zal leiden tot het tegenovergestelde van wat de directie wil. Een arbeider doet verslag vanuit zijn fabriek. Een fabriek die open bleef. 

Voor hij de trein naar Parijs neemt, maakt Édouard Louis (28) tijd vrij voor een zeldzaam interview. We zitten in een volkscafé vlak bij het Zuidstation in Brussel, een omgeving waar de Franse schrijver zich op zijn gemak voelt. Hij heeft immers nooit gebroken met zijn sociale milieu. 

Op 19 november 2021 kondigde de Indiase premier Narendra Modi aan dat hij drie wetten over de liberalisering van de landbo

Op 15 september ondertekenden Australië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten het verdrag AUKUS.

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is de auteur van de geplande hervorming van het seksueel strafre

“Heb je bij je laatste seksuele daad genot ervaren?” Die vraag stelden onderzoekers aan vrouwen in Oost- en WestDuitsland. Een eerste keer vóór de val van de muur, een tweede keer erna. Telkens waren het de Oost-Duitse vrouwen die vaker met “ja” antwoordden. Daar moet een verklaring voor zijn.

Magazine