Verkiezingen in Turkije: naar een nederlaag voor president Erdogan?

Commentaar toevoegen

Reacties

Dit artikel is als het ware door een links-Kemalist geschreven. De HDP als een pro-Koerdisch partij definieren is net aan dezelfde kant staan als Erdogan, als onechte linkse (in essentie nationalist/Kemalist) partijen van Turkije (o.a. TKP) en als imperialiste staten. HDP is geen pro-Koerdische partij, maar voert een vrijheidsstrijdsstrijd op legaal domein, verdedigt de rechten van de onderdrukten (alle minderheden, Koerden, werkers). Wat HDP voor de Koerden vraagt, wordt ook voor de andere volkeren gevraagd. HDP is een front van volkeren, werkers, diverse vakbonden, linkse partijen/organisaties, millieubewegingen, feministen/vrouwenbewegingen, socialistische/communistische bewegingen, anti-kapitalistische moslims,anarchisten... HDP = vrijheid + anti-kapitalizme + anti-imperialisme + ecologische productie/economie +komunale/gelijke samenleving. Ik kan voor de revolutionairen van de onderdrukkende naties volgende schrijvers voorstellen: Franz Fanon, Paulo Freire. Mkg Ps: HDP heeft op dit moment 13.12% van de stemmen gekregen en heeft 80 zetels in het parlament.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.