Veel solidariteit voor de met ontslag bedreigde jongeren van callcenter Benelux Assist

Foto Flickr / The Open University
Foto Flickr / The Open University
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Dit is totaal niet correct tegenover AL de werkers bij Benelux. Die met vast contract zitten er nog met stress of ze ontslagen gaan worden en of ze indeminiteit gaan krijgen of niet. Weet dat er meer dan 20 interimers zijn ontslagen na veel beloftes en zeker het belofte van een van contract na 6 maand. Die ees maanden kwamen ten einde in maart en in plaats van een vast contract kregen wij (interimerd van Benelux Assist) het goede nieuws dat wij ontslagen zijn op het einde van de maand. Wij als interimers hebben de laatste maand elke dag gewerkt terwijl dat meest van de vast contracten afwezig waren. Wij zijn misscien interimers, maar hebben ook rechten !!!! Ik ben beu van de grote bazen die altijd het recht in handen neemt en ons als vaux riens behandelen. We want justice !!! Steven Criel

Het decreet dat een einde maakte aan de brandstofsubsidies is ingetrokken.

In Mechelen werd vorige donderdag, zoals op veel andere plaatsen in het land, stilgestaan bij het probleem van de armoede. Dat hoort zo op 17 oktober, werelddag van verzet tegen armoede. Bijna tweehonderd mensen verzamelden daarvoor op de Grote Markt en trokken in optocht naar het nieuwe CAW-gebouw.

Nu Europa een commissievoorzitter “voor de bescherming van onze Europese levenswijze” heeft, zou je verwachten dat het EU-cultuurbudget stijgt om de vrijheid en diversiteit van het kunstenveld in de lidstaten te versterken. Dat valt tegen.

"Pepperspray. Waterkanon. Waterstok. Geschreeuw. De laarzen van de politie..." Matilde De Cooman is militante van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, in Gent. Zaterdag 12 oktober nam ze deel aan de vreedzame klimaatactie van Extinction Rebellion in Brussel. Die werd door de politie gewelddadig onderdrukt. Lees haar getuigenis.

Enorme mobilisaties, stakingen, een avondklok voor 60 dagen en het presidentiële paleis geëvacueerd: sinds 2007 heeft Ecuador niet meer zoveel sociale onrust gekend. De reden: de neoliberale hervormingen die president Morena met de hulp van het IMF en Washington heeft doorgevoerd.

De demonstranten eisen het aftreden van de Iraakse regering. De regering neemt een aantal maatregelen die de werkloosheid en het woningtekort moeten terugdringen.
Jambon I maakt een ruk naar rechts en gaat frontaal in de aanval tegen het kritisch middenveld. Burgers die zich verenigen om tot verandering te komen zijn echter cruciaal om de welvaartsstaat en onze fundamentele rechten te verdedigen en uit te diepen. Een overzicht van de reacties.

Hoe Bruce Wayne de misdaad bestrijdende Batman werd, dat verhaal hebben tal van blockbusters ons al verteld. Maar hoe zijn aartsvijand The Joker tot gewelddadige griezel werd, was nooit het thema van een film. Tot regisseur Todd Phillips met het personage aan de slag ging en het beklijvende, tegendraadse en bijzonder maatschappijkritische Joker maakte.

Sinds 27 september zijn de cipiers in de gevangenis van Antwerpen in staking. De omstandigheden en het onderbezetting zijn al jaren een aanslepend probleem. Maar de laatste weken loopt het echt de spuigaten uit.