Veel solidariteit voor de met ontslag bedreigde jongeren van callcenter Benelux Assist

Foto Flickr / The Open University
Foto Flickr / The Open University
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Dit is totaal niet correct tegenover AL de werkers bij Benelux. Die met vast contract zitten er nog met stress of ze ontslagen gaan worden en of ze indeminiteit gaan krijgen of niet. Weet dat er meer dan 20 interimers zijn ontslagen na veel beloftes en zeker het belofte van een van contract na 6 maand. Die ees maanden kwamen ten einde in maart en in plaats van een vast contract kregen wij (interimerd van Benelux Assist) het goede nieuws dat wij ontslagen zijn op het einde van de maand. Wij als interimers hebben de laatste maand elke dag gewerkt terwijl dat meest van de vast contracten afwezig waren. Wij zijn misscien interimers, maar hebben ook rechten !!!! Ik ben beu van de grote bazen die altijd het recht in handen neemt en ons als vaux riens behandelen. We want justice !!! Steven Criel

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

In oktober 2019 werd Chili na decennia van ongebreideld neoliberalisme wakker geschud.

Onder impuls van Donald Trump herhaalt extreemrechts wereldwijd dezelfde mantra: “China is de schuldige van dit coronaviru

Sinds de dood van George Floyd – door de politie – schudt woede het land door elkaar.