Twee miljard winst onbelast: PVDA vraagt democratisch onderzoek

Commentaar toevoegen

Reacties

Opheldering graag van die corrupte boel.
ja ik denk niet dat je ze van gwendolyn DE WEVER gaat krijgen. al hoewel !grote kans dat die momenteel met die 36 multinationals in een luxe restaurant de jobkes en miljarden aan het verdelen zijn
Geachte Heren en Mevrouwen Ministers van Mobiliteit, ER gaat geen dag voorbij of men leest in de kranten of via het Internet dat ze dit en dat Gaan opslaan, en nu weer onlangs van NMBS van de Heer Cornu, Wat bezielt eigenlijk deze regering dat de gewone mens van de straat zich blijft neerbuigen Tot wij in de goot belanden, en dan maar bluffen dat de ”De Armoede” in ons land aan het verdwijnen is, Nu verkondigt hij met veel bla bla dat de abonnementen voor de spitsuren gaan verhogen, daarvoor waren Het de tickets om in de dag aan vervoer te doen met NMBS , Reden …. Weer eens tekorten aan gelden en Personeelskosten te duur. Ik ben zinnens om mij een “””Drooner”” aan te schaffen en volgens mijn info zou er, nu één bestaan waar Ge kunt met rondvliegen en gaan inzitten, ik zou zo wel gemakkelijk op mijn bestemming geraken, want De Lijn heeft mij ook al in de steek gelaten met mijn sociaal Ticket. ik ben een gehandicapt persoon en men heeft mij al alles afgepakt, Zelfs mijn sociaal restaurant waar ik mijn eten kon nuttigen aan een sociale prijs, Met wat voor een Regering zitten wij nu eigenlijk opgeschept, beste Mevrouw en Mijnheer, wanneer gaat U de Super rijken eens laten hun bijdrage betalen en de Miljarden naar binnen halen waar ze met gaan lopen zijn. Alvast mijn beste groeten en bedank U zeker en vast al voor de aandacht die U aan mijn bericht schenkt, Met de meeste Hoogachting,
Overschot van gelijk. Dit moet tot op het bot worden uitgespit.
Het is godgeklaagd dat de grootste bedrijven de minste belastingen betalen. Ik vind het ook vreemd dat blijkbaar enkel de PVDA deze praktijk aanklaagt; Peter Mertens doet dit nochtans al jaren. Ik vind dat hiet hoodringend iets aan gedaan moet worden.
Besten wij kunnen het niet meer opbrengen dat er bedrijven zijn die zo'n winsten maken en toch geen belastingen moeten betalen dit kan gewoon niet , terwijl wij al bijna niet meer kunnen rondkomen en toch alles afgenomen worden dit kan niet meer hopelijk worden de woeker lonen van de sporters ook eens onder de loep genomen ,en wij maar werken tot men er bij neer valt !!!!!!!!!!
Deze regering is een ware schande vooral de alleenstaande moeten de buikriem aantrekken. Diegene die zonnepanelen hebben moeten er zelf voor betalen. De ouderen hebben hard moeten werken en sommige krijgen een klein pensioen. Nu moeten de hoge pensioenen nog eens opslag krijgen! Grote fabrieken betalen geen frank belastingen. De macht van het geld is belangrijk maar de natuur zal wraak nemen op deze toestanden over gans de wereld!!! niet direkt maar langzaam zullen de mensen echt kwaad worden!
Waarde landgenoten, *Particulieren betalen belasting op arbeid prestaties. *Zelfstandige beroepen betalen belasting volgens inkomsten en kunnen btw en relevante onkosten inbrengen. *Multinationals hebben in de vorige regeringsvorming de notionele aftrek constructies verkregen en hiermede één voorkeur positie verschaft t.o.v. andere concurrenten en concurrentiëler landen misschien goede zaak was enerzijds en de bedoeling om te herinvesteren ook in ...? meer en meer anderzijds draait het in deze economieën naar naar vorm van monopolie marktspel en daaraan verbonden woekerwinsten , waarop normaliter deel belasting op aangerekend... en waarom niet hier Staatslieden te moeilijk...? Foei, het is toch o zo gemakkelijk de kleine man te pluimen gezien jullie ongeziene machtsposities en maand lonen dat je de reële werkelijkheid misschien niet meer zo goed kan inschatten. Nu dit even als realiteitswaanzin vb; kwamen gisteren uit supermarkt met in winkel karretje beetje boodschappen met prijskaartje boven 250€(jawel 10.000 oude Belgische franken) als je vroeger met bomvol karretje boodschappen en aan maar 25€(jawel 1000 oude Belgische frank)buiten stapte weet je wel zekers Euroheren...!
Dank zij Europa is dit de bevestiging van wat wij met ons allen eigenlijk reeds wisten. De multinationals bepalen de politiek in materies die hen aanbelangen en niet omgekeerd. Europa , begint aan zulke praktijken dan wellicht een einde te stellen. Dat is min noch meer correct. Wat is een Europa , als de ene lidstaat steeds weer onder de duiven van de andere schiet, en dat onder het mom van " jobs , jobs , .." Arbeiders betalen zich blauw aan belastingen en worden op allerhande vlakken financiële gediscrimineerd , terwijl de groten de zakken vullen op een legale manier en dat via allerhande financiële constructies .
ls we één iets kunnen leren uit de aanpak van de coronacrisis in België, dan is het wel dat de versnippering van de bevoegdheden en de regionalisering van de gezondheidszorg niet werken. Dit was een grote handicap die heeft bijgedragen aan het fiasco van de strijd tegen het virus in ons land. Vandaag denken Paul Magnette en Bart De Wever echter aan een volledige regionalisering van de gezondheidszorg. Het is net alsof ze niet leren uit de crisis. Of hebben ze een andere agenda? Ziehier waarom we hen moeten tegenhouden.
Heb je tieners in huis? Dan keek je vast raar op toen je las dat Trump de populaire video-app TikTok aan banden wil leggen. Wat is er aan de hand? Hint: het heeft met China te maken.
"De varkens blijven groeien, de boeren blijven kweken", zo reageerde Jos Claeys, directeur van Westvlees, in april op vragen over het besmettingsgevaar in zijn bedrijf. Vandaag blijkt dat een derde van de mensen die in de versnijderij werken, positief testten. Uit getuigenissen van personeelsleden blijkt dat de werkomstandigheden aan de basis van de uitbraak liggen. Bovendien is Westvlees lang geen alleenstaand geval.
De directie van de groep Nissan-Renault kondigde in mei de sluiting van de fabriek in Barcelona aan, maar het personeel en de vakbonden sleepten een akkoord uit de brand om de 3.000 banen te redden. Eens te meer het bewijs dat strijd loont, zelfs in tijden van pandemie.
Drie rijke speculanten hebben een ware financiële hold-up gepleegd op de rug van 1.400 werknemers. Vandaag zijn de drie miljonairs. Maar 1.400 mensen zijn hun job kwijt. Deze oplichting mag niet ongestraft blijven.
De tweede coronagolf is een feit. En de situatie is ernstig, maar er is geen reden tot paniek, zegt Anne Delespaul van Geneeskunde voor het Volk. Al moeten enkele punten wel dringend beter.
Het voorjaar van 2020 was in ons land ongewoon warm en droog. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn. Maar niet de boeren, die het risico lopen tot 50% van hun gewassen te verliezen. Of de gezinnen die het gevaar lopen zonder drinkwater te vallen. Toch valt er in België het hele jaar door genoeg regen. Hoe leg je dat uit en vooral, welke oplossingen zijn er?

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.