Twee miljard winst onbelast: PVDA vraagt democratisch onderzoek

Commentaar toevoegen

Reacties

Opheldering graag van die corrupte boel.
ja ik denk niet dat je ze van gwendolyn DE WEVER gaat krijgen. al hoewel !grote kans dat die momenteel met die 36 multinationals in een luxe restaurant de jobkes en miljarden aan het verdelen zijn
Geachte Heren en Mevrouwen Ministers van Mobiliteit, ER gaat geen dag voorbij of men leest in de kranten of via het Internet dat ze dit en dat Gaan opslaan, en nu weer onlangs van NMBS van de Heer Cornu, Wat bezielt eigenlijk deze regering dat de gewone mens van de straat zich blijft neerbuigen Tot wij in de goot belanden, en dan maar bluffen dat de ”De Armoede” in ons land aan het verdwijnen is, Nu verkondigt hij met veel bla bla dat de abonnementen voor de spitsuren gaan verhogen, daarvoor waren Het de tickets om in de dag aan vervoer te doen met NMBS , Reden …. Weer eens tekorten aan gelden en Personeelskosten te duur. Ik ben zinnens om mij een “””Drooner”” aan te schaffen en volgens mijn info zou er, nu één bestaan waar Ge kunt met rondvliegen en gaan inzitten, ik zou zo wel gemakkelijk op mijn bestemming geraken, want De Lijn heeft mij ook al in de steek gelaten met mijn sociaal Ticket. ik ben een gehandicapt persoon en men heeft mij al alles afgepakt, Zelfs mijn sociaal restaurant waar ik mijn eten kon nuttigen aan een sociale prijs, Met wat voor een Regering zitten wij nu eigenlijk opgeschept, beste Mevrouw en Mijnheer, wanneer gaat U de Super rijken eens laten hun bijdrage betalen en de Miljarden naar binnen halen waar ze met gaan lopen zijn. Alvast mijn beste groeten en bedank U zeker en vast al voor de aandacht die U aan mijn bericht schenkt, Met de meeste Hoogachting,
Overschot van gelijk. Dit moet tot op het bot worden uitgespit.
Het is godgeklaagd dat de grootste bedrijven de minste belastingen betalen. Ik vind het ook vreemd dat blijkbaar enkel de PVDA deze praktijk aanklaagt; Peter Mertens doet dit nochtans al jaren. Ik vind dat hiet hoodringend iets aan gedaan moet worden.
Besten wij kunnen het niet meer opbrengen dat er bedrijven zijn die zo'n winsten maken en toch geen belastingen moeten betalen dit kan gewoon niet , terwijl wij al bijna niet meer kunnen rondkomen en toch alles afgenomen worden dit kan niet meer hopelijk worden de woeker lonen van de sporters ook eens onder de loep genomen ,en wij maar werken tot men er bij neer valt !!!!!!!!!!
Deze regering is een ware schande vooral de alleenstaande moeten de buikriem aantrekken. Diegene die zonnepanelen hebben moeten er zelf voor betalen. De ouderen hebben hard moeten werken en sommige krijgen een klein pensioen. Nu moeten de hoge pensioenen nog eens opslag krijgen! Grote fabrieken betalen geen frank belastingen. De macht van het geld is belangrijk maar de natuur zal wraak nemen op deze toestanden over gans de wereld!!! niet direkt maar langzaam zullen de mensen echt kwaad worden!
Waarde landgenoten, *Particulieren betalen belasting op arbeid prestaties. *Zelfstandige beroepen betalen belasting volgens inkomsten en kunnen btw en relevante onkosten inbrengen. *Multinationals hebben in de vorige regeringsvorming de notionele aftrek constructies verkregen en hiermede één voorkeur positie verschaft t.o.v. andere concurrenten en concurrentiëler landen misschien goede zaak was enerzijds en de bedoeling om te herinvesteren ook in ...? meer en meer anderzijds draait het in deze economieën naar naar vorm van monopolie marktspel en daaraan verbonden woekerwinsten , waarop normaliter deel belasting op aangerekend... en waarom niet hier Staatslieden te moeilijk...? Foei, het is toch o zo gemakkelijk de kleine man te pluimen gezien jullie ongeziene machtsposities en maand lonen dat je de reële werkelijkheid misschien niet meer zo goed kan inschatten. Nu dit even als realiteitswaanzin vb; kwamen gisteren uit supermarkt met in winkel karretje beetje boodschappen met prijskaartje boven 250€(jawel 10.000 oude Belgische franken) als je vroeger met bomvol karretje boodschappen en aan maar 25€(jawel 1000 oude Belgische frank)buiten stapte weet je wel zekers Euroheren...!
Dank zij Europa is dit de bevestiging van wat wij met ons allen eigenlijk reeds wisten. De multinationals bepalen de politiek in materies die hen aanbelangen en niet omgekeerd. Europa , begint aan zulke praktijken dan wellicht een einde te stellen. Dat is min noch meer correct. Wat is een Europa , als de ene lidstaat steeds weer onder de duiven van de andere schiet, en dat onder het mom van " jobs , jobs , .." Arbeiders betalen zich blauw aan belastingen en worden op allerhande vlakken financiële gediscrimineerd , terwijl de groten de zakken vullen op een legale manier en dat via allerhande financiële constructies .

“Heel wat vrouwen zitten in onbevredigende relaties. En als je niet weg kan, omdat je economisch afhankelijk ben van je partner, is dat voor niemand aangenaam.” Kristen Ghodsee praat in haar pas verschenen boek Waarom vrouwen betere seks hebben onder het socialisme over de verworvenheden die Oost-Europese vrouwen hadden onder het socialisme. Van gelijke kansen op de arbeidsmarkt tot gratis crèches en overheden die mannen aanmoedigen hun deel van het huishoudelijk werk te doen.

“Wie weet wat er echt schuilgaat achter de hoge muren van de gevangenissen in Sint-Gillis, Vorst en Berkendael? In december ging ik er naartoe en ik wil jullie graag vertellen wat ik daar geleerd heb.” Nabil Boukili, federaal volksvertegenwoordiger van de PVDA, brengt verslag uit over zijn bezoek aan drie Belgische gevangenissen.

14 juni kwamen er in Zwitserland 500.000 vrouwen en mannen op straat om gelijkheid tussen vrouwen en mannen te eisen. We blikken terug op de grootste sociale beweging in dit land sinds 1918.

In 2019 vierde het wereldwijd gekende kinderprogramma Sesamstraat zijn 50ste verjaardag. In de lage landen werd het een feestje in mineur. Net voor de zomer besliste de Nederlandse openbare omroep dat er geen nieuwe afleveringen meer gemaakt worden.

De berichten over de stiptheidscijfers en het aantal treingebruikers ogen erg positief. De NMBS vervoerde 253 miljoen reizigers en de stiptheid verbeterde van 87,2% in 2018 naar 90,4% in 2019. Maar die cijfers verhullen veel. Want nog altijd rijden veel treinen met vertraging en is er een nijpend tekort aan investeringen.

“Liberalisme is vrijheid”, zo horen we vaak uit de mond van de verdedigers van deze stroming. Het voorbeeld van Chili laat echter zien, hoe een school van rechtse economen een dictatuur gebruikte om het neoliberalisme op te leggen.

Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol zijn alle werknemers van de productie al meer dan een week in staking. Ze pikken het niet dat de directie hun personeelsafgevaardigde Chris De Wachter heeft ontslagen. Ze pikken sowieso het gedrag van directeur Hugo Piot niet. Hij gedraagt zich als een echte Trump, zeggen ze.

Een historisch regeerakkoord tussen de sociaaldemocratische PSOE van Pedro Sánchez en Unidas Podemos (UP) van Pablo Iglesias leidde op 7 januari tot een nieuwe regering in Spanje, met de steun van Catalaanse en Baskische regionalisten. Na jaren van toenemende nationalistische spanningen kan het linkse Unidas Podemos de strijd tegen bezuinigingen weer op de agenda zetten.

Nadat ze eerste regeerde met extreemrechts zetten de conservatieven (ÖVP, Oostenrijkse Volkspartij) hun asociale beleid voort, nu met de groenen. Op het menu: lagere vennootschapsbelastingen, meer macht voor verhuurders versus huurders en een stevig migratiebeleid. Dit alles overgoten met een groen laagje vernis. Interview met journalist Benjamin Opratko.

Ralia is 50 jaar. Ze werkt al 26 jaar bij Sodexo, waar ze ook vakbondsafgevaardigde is. Bij de volgende sociale verkiezingen zal ze weer kandidaat zijn op de lijsten van het ACV. Een portret.