Trump en Noord-Korea doen aan nucleair opbod, wereld wil nucleaire ontwapening

Amerikaanse en Zuid-Koreaanse troepen houden grootschalige gemeenschappelijke oefeningen aan de grens met Noord-Korea. (Foto EPA/YNA)
Amerikaanse en Zuid-Koreaanse troepen houden grootschalige gemeenschappelijke oefeningen aan de grens met Noord-Korea. (Foto EPA/YNA)

Commentaar toevoegen

Reacties

Oorlog voeren is een triljarden zaak die de Amerikanen gaarne buiten hun grondgebied beginnen. Hoe meer stoken in alle regio's hoe liever.
Al die miljarden uitgeven aan nutteloos geweld en machtsvertoon terwijl er zoveel armoede is in de wereld. De hele wereldbevolking zou er op een normale manier kunnen mee leven moest al dat geld nuttig besteed worden. Helaas wil de mens maar niet bijleren en maakt hij steeds dezelfde fouten van in het verleden.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

“Welk land was er beter voorbereid dan België?”, vraagt Maggie De Block, de minister die de strategische voorraad mondmask

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.