Topbaas bereidt nieuwe aanval op de lonen voor, terwijl dividenden nooit zo hoog waren

Foto Solidair, Karina Breys
Foto Solidair, Karina Breys
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Als kleine aandeelhouder wil ik er wel op wijzen je vandaag in België kosten betaalt voor aankoop en verkoop van aandelen en daarnaast gaat de Belgische staat ook nog lopen met 33% van je dividend winst. Dus meer dan 4 miljard vloeit terug naar de staatskas. Andere mensen lopen ook niet het risico eraan te verliezen, Zo is 2018 een slecht jaar als je vorig jaar aandelen gekocht hebt, Belgische aandelen zijn op enkele jonge klimmers na vooral gezakt. Ipv zich al te richten op wie er veel geld verdient zouden jullie je ook mogen richten op het verminderen van het staatsapparaat en ambternaarrij. De verstikkende kostprijs van overheid en diensten haalt de hele middenklasse onderuit. Stop met al die organen, besturen, commissies en exotische diensten voor zelfgecreëerde problemen.

Het decreet dat een einde maakte aan de brandstofsubsidies is ingetrokken.

In Mechelen werd vorige donderdag, zoals op veel andere plaatsen in het land, stilgestaan bij het probleem van de armoede. Dat hoort zo op 17 oktober, werelddag van verzet tegen armoede. Bijna tweehonderd mensen verzamelden daarvoor op de Grote Markt en trokken in optocht naar het nieuwe CAW-gebouw.

Nu Europa een commissievoorzitter “voor de bescherming van onze Europese levenswijze” heeft, zou je verwachten dat het EU-cultuurbudget stijgt om de vrijheid en diversiteit van het kunstenveld in de lidstaten te versterken. Dat valt tegen.

"Pepperspray. Waterkanon. Waterstok. Geschreeuw. De laarzen van de politie..." Matilde De Cooman is militante van Comac, de studentenbeweging van de PVDA, in Gent. Zaterdag 12 oktober nam ze deel aan de vreedzame klimaatactie van Extinction Rebellion in Brussel. Die werd door de politie gewelddadig onderdrukt. Lees haar getuigenis.

Enorme mobilisaties, stakingen, een avondklok voor 60 dagen en het presidentiële paleis geëvacueerd: sinds 2007 heeft Ecuador niet meer zoveel sociale onrust gekend. De reden: de neoliberale hervormingen die president Morena met de hulp van het IMF en Washington heeft doorgevoerd.

De demonstranten eisen het aftreden van de Iraakse regering. De regering neemt een aantal maatregelen die de werkloosheid en het woningtekort moeten terugdringen.
Jambon I maakt een ruk naar rechts en gaat frontaal in de aanval tegen het kritisch middenveld. Burgers die zich verenigen om tot verandering te komen zijn echter cruciaal om de welvaartsstaat en onze fundamentele rechten te verdedigen en uit te diepen. Een overzicht van de reacties.

Hoe Bruce Wayne de misdaad bestrijdende Batman werd, dat verhaal hebben tal van blockbusters ons al verteld. Maar hoe zijn aartsvijand The Joker tot gewelddadige griezel werd, was nooit het thema van een film. Tot regisseur Todd Phillips met het personage aan de slag ging en het beklijvende, tegendraadse en bijzonder maatschappijkritische Joker maakte.

Sinds 27 september zijn de cipiers in de gevangenis van Antwerpen in staking. De omstandigheden en het onderbezetting zijn al jaren een aanslepend probleem. Maar de laatste weken loopt het echt de spuigaten uit.