Topbaas bereidt nieuwe aanval op de lonen voor, terwijl dividenden nooit zo hoog waren

Foto Solidair, Karina Breys
Foto Solidair, Karina Breys
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Als kleine aandeelhouder wil ik er wel op wijzen je vandaag in België kosten betaalt voor aankoop en verkoop van aandelen en daarnaast gaat de Belgische staat ook nog lopen met 33% van je dividend winst. Dus meer dan 4 miljard vloeit terug naar de staatskas. Andere mensen lopen ook niet het risico eraan te verliezen, Zo is 2018 een slecht jaar als je vorig jaar aandelen gekocht hebt, Belgische aandelen zijn op enkele jonge klimmers na vooral gezakt. Ipv zich al te richten op wie er veel geld verdient zouden jullie je ook mogen richten op het verminderen van het staatsapparaat en ambternaarrij. De verstikkende kostprijs van overheid en diensten haalt de hele middenklasse onderuit. Stop met al die organen, besturen, commissies en exotische diensten voor zelfgecreëerde problemen.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.