Testen, opsporen en isoleren: onmisbaar om het virus onder controle te houden

Commentaar toevoegen

Reacties

mijn grote bezorgdheid omtrent de versoepeling van de Covid 19 maatregelen is de volgende : de tijdspanne tussen de verschillende data. 4 mei bedrijven die terug opstarten - 11 mei niet-essentiële winkels openen terug - 15/18 mei beperkte heropening van de scholen. de tijdspanne tussen deze data lijken me veel te kort. had men niet beter 14 dagen tussen elke data gelaten, zodat de gevolgen beter op te volgen zijn ? ik volg de informatie van de experten op de voet en hetgeen ik begrepen heb nl. iemand die besmet is, is de eerste 3 dagen besmettelijk voor anderen zonder dat er symptomen merkbaar zijn. de symptomen vertonen zich binnen de 14 dagen. Ik vind deze versoepeling van maatregelen een onverstandige maatregel van deze Crisisregering. Bijkomend vind ik de vragen van Peter Mertens in het parlement dd. 30 april zeer terecht.
De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.

Julia Salazar, de socialistische verkozene en activiste uit New York benadrukt dat de universele toegang tot de zorg vanda