Studie: pensioenkloof tussen België en buurlanden loopt op tot 50 procent

Highstreet, Oxford (Foto Kamyar Adl)
Highstreet, Oxford (Foto Kamyar Adl)
Thema's
Pensioenen

Commentaar toevoegen

Reacties

Heb minimum pensioen zou 1500 euro moeten zijn hoe kun je anders overleven als je nog moet huren en alle kosten moet betalen?
Beste, Een schande dat er Ministers, die de wetten maken voor anderen en deze verplichten te gaan werken tot hun 67 jaar, er zelf al op 53 jaar op pensioen kunnen en zullen gaan of al zijn. Ministers hun maandwedde van € 10.000,00 ( = in oude Bfr of x 40,3399 Bfr = 403.399,00 Bfr ) maakt dat zij per maand enorm veel Euro's kunnen sparen, waardoor zij gemakkelijk weken en maanden lang, kampanje kunnen voeren, levend met hun enorm veel spaargeld. Ook hun Minister Pensioen zijn, met enkele jaren werken, al onmenselijk enorm TE hoog. Arbeiders , na 45 jaren voltijds werken: Amper €1225,00 of minder.
Overzicht van de inhoud van ons juli-augustusnummer. Met een abonnement lees je deze artikels niet alleen sneller, je krijgt er ook nog foto's, tekeningen en heel wat extra berichten bovenop.

Terwijl de overgrote meerderheid van de mensen verarmen, worden de grote vermogens jaar na jaar talrijker en groter.

Lydia Chagoll is overleden. Het is nauwelijks te geloven dat ze al 89 was, zo onzichtbaar was het effect van de tijd op haar ijver, haar vurigheid en verontwaardiging. Kind in een jappenkamp, danseres en choreografe, filmmaakster, pleitbezorgster van mishandelde kinderen, auteur, dichteres: de vele levens van Lydia Chagoll. "Om de vernedering als kind achter tralies te vergeten, ben ik altijd vlijtig. Tot diep in de nacht."

In 2016 begon in de Amerikaanse staat Noord-Dakota de strijd van de Sioux-indianen tegen de constructie van een pijpleiding die hun gronden en watervoorraden ernstig zou vervuilen. Vier jaar later boeken ze een belangrijke overwinning. Een rechter besliste dat de pijpleiding onmiddellijk moet worden stilgelegd.

De coronacrisis zet niet alleen onze gezondheid onder druk, maar bedreigt ook democratische rechten. In de zoektocht naar manieren om de economie terug maximaal te doen draaien, blijkt plots alles mogelijk, ook al komen onze rechten in gevaar. Vanaf september zou in België een corona-app beschikbaar zijn om aan contacttracing te kunnen doen. Maar de ontwikkeling van zo’n app roept heel wat vragen op.

Eind mei kondigde Samsonite als een van de eerste bedrijven in het land een herstructurering aan. De reiskofferproducent wil in haar vestiging in Oudenaarde 160 van de 814 jobs schrappen: 94 vaste en 66 tijdelijke jobs. Nochtans is Samsonite een winstgevende multinational.

Het wordt dit jaar een aparte zomer.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

Normaal hadden we nu op het puntje van onze stoel zitten kijken naar “onze” Rode Duivels op het EK 2020, maar het toernooi