Staking bij bagage-afhandelaar Swissport. Wat is er op onze luchthaven aan de hand?

Bagagisten van de luchthaven tijdens een actie in juni 2016. (Foto Solidair)
Bagagisten van de luchthaven tijdens een actie in juni 2016. (Foto Solidair)

Commentaar toevoegen

Reacties

Flexi-jobs in een luchthaven betekent natuurlijk ook flexi-betrouwbaarheid. Idem dito voor interim-arbeid. Daar hadden ze nu niet aan gedacht zie. Geef de werkende klasse volwaardige toekomstperspectieven en alles zal vééééééél beter draaien. Maar neen, het gepeupel onder de knoet houden is de boodschap. Afspraak in 2018 / 2019. We zullen dan eens zien wat die fameuze MANTRA in petto heeft.

De conservatieve partijen (CD&V, N-VA, cdH, Vlaams Belang en een deel van de liberalen) hielden vandaag de stemming over het wetsvoorstel om abortus uit het strafwetboek te halen en de termijn te verlengen, tegen. Daarom herpubliceren we vandaag een interview dat eind vorig jaar werd afgenomen, nadat dit wetsvoorstel werd goedgekeurd in de commissie Justitie van het federaal parlement.

“Hij was slecht voor de zwarten, maar wel goed voor de blanken”, hoor je soms van mensen die het opnemen voor Leopold II.

“Er klopt iets niet”, dacht de Vlaamse kinderrechtencommissaris bij het begin van de lockdown.

De crisis in de luchtvaart is al sinds het begin van de coronacrisis voorpaginanieuws.

We zijn vandaag 60 jaar na de onafhankelijkheid van Congo.

De wereld beleeft momenteel de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

De uitbraak van het coronavirus in het Duitse vleesbedrijf Tönnies wijst op problemen in de lokale vleesproductie.

Het Instituut voor Marxistische Studies (IMAST) organiseert al meer dan twintig jaar de Marxistische Universiteit.

Donderdag 18 juni zou in het federaal parlement een voorstel gestemd worden zodat cultuurwerkers die momenteel zonder sociaal vangnet zitten, tijdelijk een werkloosheidsuitkering zouden kunnen krijgen. Extra zuurstof voor mensen die al 100 dagen zonder inkomen zitten. Een maatregel die meer dan nodig is en ook de nodige steun leek te hebben bij politici.

Het coronavirus heeft ook de hoge financiële kringen en miljardairs getroffen, maar dankzij de actieve steun van de regeri