Recht op water: de Ieren versus regering en Europa

Foto Andreas Bock / Campact / Flickr
Foto Andreas Bock / Campact / Flickr

Commentaar toevoegen

Reacties

Wanneer zal er hier eens een 'gezonde volkswoede ontstaan die de elite terug met de beide voeten op de grond brengt. De Ieren weigerden hun factuur te betalen of dat hier zou lukken is zeer de vraag. We klagen en zuchten liever met de eeuwige dooddoener van we kunnen er toch niets aan doen. De rijkdommen van de aarde zijn van iedereen en water is een noodzaak. Gezinnen zonder water zetten is een schande en een misdaad! En dan zijn ze verwonderd als mensen agressief worden en kiezen voor het geweld.
Kunnen wij tamme Belgen nog iets van leren...

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

Elke dag is op het nieuws te zien hoe Trump en zijn hofhouding een boeltje maken van de aanpak (of het gebrek eraan) van d

Het COVID-19 virus verspreidt zich razendsnel en heeft ook Gaza en de Palestijnse gebieden bereikt.

Een team van vijftig Cubaanse gezondheidswerkers is naar Italië getrokken om daar bij te springen in de strijd tegen het coronavirus. Het Caraïbische eiland stuurt al bijna zestig jaar medisch personeel uit naar ongeveer de hele wereld. “Cuba geeft niet weg wat het te veel heeft, maar deelt wat het heeft”, zegt Norma Goicochea, de Cubaanse ambassadrice in België.