PVDA: “Pensioenhervorming van parlementairen: het blijft twee maten, twee gewichten”

Commentaar toevoegen

Reacties

Als onze regeringen bezig blijven zoals ze nu bezig zijn , denk ik dat er wel eens iets anders zou kunnen ontploffen , en niet alleen maar Twitter ! DIT IS HET ZOVEELSTE BEWIJS DAT DEZE REGERINGEN GÉÉN RESPECT HEEFT VOOR DE WERKNEMERS ÉN HUN KIEZERS!
Een parlementslid met meer dan 20 jaar anciënniteit kan nog altijd met 55 jaar op pensioen. Ik ben al meer dan 20 jaar leerkracht (secundair onderwijs), dus moet ik ook met 55 jaar op pensioen kunnen! Laat rechtvaardigheid geschieden!
Parlementariers hebben een zodanig zwaar leven dat we hen onder de" zware beroepen" zouden kunnen klasseren ware het niet dat het geen beroep is en enkel een mandaat. Op een mandaat wordt geen "loon" betaald waar RSZ kan worden afgehouden om deze riante pensioenen te financieren.Er worden enkel "werkingskosten" betaald en ik betwijfel of daar RSZ wordt afgehouden. Heelder dagen van de ene receptie naar de andere rijden en daar zuipen en fretten à volonté op kosten van de belastingbetaler is geweldig belastend voor menselijk lichaam en blijkbaar ook voor de verstandelijke vermogens, de arrogantie echter zwelt er geweldig van aan . Langs de ene kant is het geweldig unfair dat onze parlementariers ervoor gezorgd hebben dat iedereen tot 67 moet gaan werken terwijl ze zelf op 52 jaar van hun parlementair pensioen kunnen genieten. Langs de andere kant zorgt deze regeling er misschien wel voor dat dit parlement verjongd word en dat het land niet langer bestuurd hoeft te worden door fossielen die op de rand van seniliteit zweven.We moeten enkel zorgen dat dit parlementair pensioen laag genoeg is om hen te dwingen om buiten de politiek nog tot hun 67ste te werken.
Ik werk als poetsvrouw in een ziekenhuis en zal tot mijn 67 moeten werken iets dat ik waarschijnlijk niet zal halen. Heb nu al pijn aan de polsen van al dat wringen. Wanneer gaan wij nu eindelijk eens wakker worden deze regering maakt de gewone werkmens kapot!

“Liberalisme is vrijheid”, zo horen we vaak uit de mond van de verdedigers van deze stroming. Het voorbeeld van Chili laat echter zien, hoe een school van rechtse economen een dictatuur gebruikte om het neoliberalisme op te leggen.

Bij het chemisch bedrijf Ineos Phenol zijn alle werknemers van de productie al meer dan een week in staking. Ze pikken het niet dat de directie hun personeelsafgevaardigde Chris De Wachter heeft ontslagen. Ze pikken sowieso het gedrag van directeur Hugo Piot niet. Hij gedraagt zich als een echte Trump, zeggen ze.

Een historisch regeerakkoord tussen de sociaaldemocratische PSOE van Pedro Sánchez en Unidas Podemos (UP) van Pablo Iglesias leidde op 7 januari tot een nieuwe regering in Spanje, met de steun van Catalaanse en Baskische regionalisten. Na jaren van toenemende nationalistische spanningen kan het linkse Unidas Podemos de strijd tegen bezuinigingen weer op de agenda zetten.

Nadat ze eerste regeerde met extreemrechts zetten de conservatieven (ÖVP, Oostenrijkse Volkspartij) hun asociale beleid voort, nu met de groenen. Op het menu: lagere vennootschapsbelastingen, meer macht voor verhuurders versus huurders en een stevig migratiebeleid. Dit alles overgoten met een groen laagje vernis. Interview met journalist Benjamin Opratko.

Ralia is 50 jaar. Ze werkt al 26 jaar bij Sodexo, waar ze ook vakbondsafgevaardigde is. Bij de volgende sociale verkiezingen zal ze weer kandidaat zijn op de lijsten van het ACV. Een portret.

Tussen 11 mei en 24 mei 2020 kiezen 1,8 miljoen arbeiders en bedienden op hun bedrijf of kantoor hun afgevaardigden in ondernemingsraad en veiligheidscomité. De sociale verkiezingen vinden om de vier jaar plaats, volgend jaar in 7.000 bedrijven. Ze zijn een hoogtepunt voor de democratie.

De rechter had amper zijn vonnis voorgelezen, of er barstte een uitbundig applaus uit bij de vele milieu-activisten in de zaal. Twaalf jongeren hadden in november 2018 een dag de kantoren van de bank Crédit Suisse in Zwitersland bezet en daarvoor in eerste aanleg vrij zware geldboetes gekregen. Maar nu oordeelde de rechter anders: “Ik besluit dat hun actie noodzakelijk en proportioneel was.”

Een toename van het busvervoer met 85% in één jaar, minder autogebruik, minder asociaal gedrag en tevreden reizigers. Duinkerke toont dat beter en gratis openbaar vervoer wel degelijk werkt.

Parlementsleden die meer dan 11.000 euro per maand verdienen, een Europese Commissie die de multinationals op handen draagt … Welkom in de wondere wereld van de Europese Unie. Marc Botenga, europarlementslid voor de PVDA, leert die wereld van binnenuit kennen en deelt zijn eerste ervaringen met ons.

In april 2017 lanceerde de Kroatische regering een plan om de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar op te trekken en de voorwaarden voor vervroegd pensioen te verstrengen. Het parlement keurde dat plan goed. Maar de werkende mensen niet en die dwongen de regering op haar stappen terug te keren. Het relaas van een succesverhaal.