PVDA: “Pensioenhervorming van parlementairen: het blijft twee maten, twee gewichten”

Commentaar toevoegen

Reacties

Als onze regeringen bezig blijven zoals ze nu bezig zijn , denk ik dat er wel eens iets anders zou kunnen ontploffen , en niet alleen maar Twitter ! DIT IS HET ZOVEELSTE BEWIJS DAT DEZE REGERINGEN GÉÉN RESPECT HEEFT VOOR DE WERKNEMERS ÉN HUN KIEZERS!
Een parlementslid met meer dan 20 jaar anciënniteit kan nog altijd met 55 jaar op pensioen. Ik ben al meer dan 20 jaar leerkracht (secundair onderwijs), dus moet ik ook met 55 jaar op pensioen kunnen! Laat rechtvaardigheid geschieden!
Parlementariers hebben een zodanig zwaar leven dat we hen onder de" zware beroepen" zouden kunnen klasseren ware het niet dat het geen beroep is en enkel een mandaat. Op een mandaat wordt geen "loon" betaald waar RSZ kan worden afgehouden om deze riante pensioenen te financieren.Er worden enkel "werkingskosten" betaald en ik betwijfel of daar RSZ wordt afgehouden. Heelder dagen van de ene receptie naar de andere rijden en daar zuipen en fretten à volonté op kosten van de belastingbetaler is geweldig belastend voor menselijk lichaam en blijkbaar ook voor de verstandelijke vermogens, de arrogantie echter zwelt er geweldig van aan . Langs de ene kant is het geweldig unfair dat onze parlementariers ervoor gezorgd hebben dat iedereen tot 67 moet gaan werken terwijl ze zelf op 52 jaar van hun parlementair pensioen kunnen genieten. Langs de andere kant zorgt deze regeling er misschien wel voor dat dit parlement verjongd word en dat het land niet langer bestuurd hoeft te worden door fossielen die op de rand van seniliteit zweven.We moeten enkel zorgen dat dit parlementair pensioen laag genoeg is om hen te dwingen om buiten de politiek nog tot hun 67ste te werken.
Ik werk als poetsvrouw in een ziekenhuis en zal tot mijn 67 moeten werken iets dat ik waarschijnlijk niet zal halen. Heb nu al pijn aan de polsen van al dat wringen. Wanneer gaan wij nu eindelijk eens wakker worden deze regering maakt de gewone werkmens kapot!
"De varkens blijven groeien, de boeren blijven kweken", zo reageerde Jos Claeys, directeur van Westvlees, in april op vragen over het besmettingsgevaar in zijn bedrijf. Vandaag blijkt dat een derde van de mensen die in de versnijderij werken, positief testten. Uit getuigenissen van personeelsleden blijkt dat de werkomstandigheden aan de basis van de uitbraak liggen. Bovendien is Westvlees lang geen alleenstaand geval.
De directie van de groep Nissan-Renault kondigde in mei de sluiting van de fabriek in Barcelona aan, maar het personeel en de vakbonden sleepten een akkoord uit de brand om de 3.000 banen te redden. Eens te meer het bewijs dat strijd loont, zelfs in tijden van pandemie.
Drie rijke speculanten hebben een ware financiële hold-up gepleegd op de rug van 1.400 werknemers. Vandaag zijn de drie miljonairs. Maar 1.400 mensen zijn hun job kwijt. Deze oplichting mag niet ongestraft blijven.
De tweede coronagolf is een feit. En de situatie is ernstig, maar er is geen reden tot paniek, zegt Anne Delespaul van Geneeskunde voor het Volk. Al moeten enkele punten wel dringend beter.
Het voorjaar van 2020 was in ons land ongewoon warm en droog. Sommige mensen zullen daar blij mee zijn. Maar niet de boeren, die het risico lopen tot 50% van hun gewassen te verliezen. Of de gezinnen die het gevaar lopen zonder drinkwater te vallen. Toch valt er in België het hele jaar door genoeg regen. Hoe leg je dat uit en vooral, welke oplossingen zijn er?

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S