Pianolessen volgen? 4 minuten per week moet volstaan volgens minister Crevits

Foto MIKI Yoshito / Flickr
Foto MIKI Yoshito / Flickr
Thema's
Onderwijs

Commentaar toevoegen

Reacties

Geachte mevrouw de minister IK speel al 55 jaar professioneel muziek in het lichte genre. Als je niets van muziek kent , muziek niet voelt of begrijpt stop er dan mee en maak de getalenteerde leerlingen hun leven ni zuur , meer nog onmogelijk. Schoenmaker, in naam van alle Belgische leerlingen, blijf bij uw leest en doe een andere job aub vriendelijke groeten
Recent met pensioen zie ik de teloorgang als een tsunamiegolf over wat ooit mijn roeping was. Nog platter op de buik gaan en vervlakking ten top.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers.

De strijd tegen de coronapandemie wordt vaak vergeleken met een oorlog. De omvang van de uitdaging is inderdaad enorm. Maar wie naar het front trekt, kan maar beter alert, weerbaar en goed uitgerust zijn, en niet op voorhand al uitgeput. Onze westerse gezondheidszorg heeft al tientallen jaren te kampen met bezuinigingen en privatiseringen. Onze economie hing al in de touwen toen ze er deze onvoorziene uppercut bovenop kreeg. Na de crisis van 2008, moeten we uit deze coronacrisis echte conclusies trekken en ons systeem drastisch omgooien. Dat is cruciaal voor onze gezondheid, voor onze sociale toekomst, en voor het klimaat.

In de lijst van al die helden die ons door coronatijden helpen zijn niet van de minsten: het personeel in supermarkten.

Elke dag maakt Solidair een selectie van nieuwsberichten uit de internationale pers. De stand van zaken over het aantal slachtoffers, maar ook over hoe de werkende klasse strijdt tegen het establishment dat de winst laat primeren op gezondheid.

Allianties in tijden van de coronapandemie: de klimaatbeweging Fridays for Future is solidair met zorgverleners en buschauffeurs. Een gesprek met Tom Patzelt, woordvoerder van Fridays for Future in Berlijn.

Afscheid van Dirk Van Duppen | Een leven lang geëngageerd dokter voor het volk

Huisarts Leen Vermeulen verdeelt haar kostbare tijd tussen de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk in Hoboken en het triage-centrum in Vilvoorde. Het zijn lange en vermoeiende dagen voor iedereen. Maar de samenhorigheid en solidariteit houden de energie en het optimisme levend. Zorgen voor patiënten én voor elkaar is meer dan ooit een teamjob.