“Panama Papers”: PVDA vraagt dat fiscus de 200 grootste Belgische vermogens en de grootbanken aanpakt

Commentaar toevoegen

Reacties

In 1792, vlak voor de Franse revolutie, werd het zo gezegd : "elke rang en stand heeft zijn verplichtingen : de kerk bidt voor ons, het volk betaalt belastingen voor ons, en wij, de adel/elite besturen het land. Het zou toch te gek voor woorden zijn dat wij, evenals het volk, ook belastingen zouden moeten betalen."
Ik sta er volledig achter om dat stinkend rijk volk van belastingontduikers aan te pakken. Toch een bedenking. Je moet die website van dat zogenaamd "International Consortium of Investigative Journalists" eens goed bekijken en dan stinken die lekken toch aan alle kanten. Ik verwijs bv naar het zinnetje "Law firm’s customers include dozens blacklisted by U.S. authorities because of evidence they’d been involved in wrongdoing, such as doing business with drug lords, terrorist organizations or rogue nations like Syria and North Korea." Blacklisted by the US because of ... wrongdoing.... Ik gok erop dat de tactiek erin bestaat om ons allen als progressief te laten mee roepen met de VS om iets te doen. Vooral dan wat betreft die zogenaamd criminele, gemene firma's die iets te maken hebben met het dictatoriale Syrië en Noord-Korea. Bon, in het Westen zijn er ook wel ("mensenrechten liefhebbende") belastingontduikers, maar daar kunt ge niet veel tegen beginnen. De professor op Ter Zake zal het wel even uitleggen dat dat toch niet realistisch is. Ondertussen worden die progressieve mensen in het Westen dan ook weeral duidelijk gemaakt dat ze er niet moeten op hopen dat aan die geneugten van frauderende multinationals iets zal veranderen. Kijk ook eens wie ze bij de VRT als grote fraudeur in beeld brengen. Poetin die met de zaak niks te maken heeft. Natuurlijk geen enkele Amerikaanse firma op de lijst te bespeuren. Panama werd via militaire interventie door de VS bezet toen tegelijkertijd Ceausescu voor de camera werd neergeknald. Ik leg maar enkele verbanden, die misschien tot nadenken doen stemmen, wat betreft de bedoeling van deze "leaks". Wat niet wegneemt dat we ons daar moeten laten door doen, maar de tactiek van de tegenstrever kennen, is een goede zaak en misschien kan het naar buiten brengen ervan een steentje bijdragen aan de bewustwording van de goed menende medemens. En kan het de desillusie verkleinen indien de strijd mislukt, maar kan het liefst nog door klaar bewustzijn de strijd aanwakkeren en in de juiste richting duwen.
Dit wordt me nu écht te gortig. DIT IS ONPROPORTIONEEL SCHANDALIG! Moet je eens kijken wat er gebeurd als IK als belastingsbetaler,mijn belastingen te laat betaal (ook al is het maar één dag!), of ik eens een paar dagen in het zwart ga werken , om de eindjes aan elkaar te kunnen BLIJVEN knopen. LAAT DEZE REGERING VALLEN A.U.B.! Als deze regering aanblijft tot het einde van haar termijn ,dan vrees ik dat er van al onze sociaal verworven rechten NIÉTS meer overblijft! Ik ben het beu dat ik steeds maar moet opdraaien voor al die overgefortuneerden! BEU ! BEU ! BEU !
Aangezien deze fortuinen niet aangegeven worden, zijn ze a.h.w. 'onbestaande'. Dus zou het niet slecht zijn als al dat geld dat op die manier opduikt verbeurd verklaart wordt. Mooie zaak voor de schatkist, in de hoop dat het gebruikt wordt om de lasten voor de 'kleine' en eerlijke burger te verminderen...

6 augustus 1945. Een bom ontploft en doodt 140.000 mensen.

In het havengebied van Beiroet (hoofdstad van Libanon) vonden krachtige explosies plaats die veel gebouwen in de omgeving verwoestten. Volgens overheidsbronnen was ammoniumnitraat (een reukloos wit zout, zoals in veel meststoffen) de reden voor de explosie. Viva Salud, een Belgische NGO, roept op tot solidariteit.

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. De coronacrisis maakt straffe maatregelen noodzakelijk. Toch maakt Karin Verelst, vorser aan de VUB, zich zorgen. In een massaal gedeeld opiniestuk op de website van de VRT zette ze samen met advocaat Jan De Groote haar bezwaren uiteen. Volgens haar vormen maatregelen zoals een een avondklok een precedent dat onze grondrechten in gevaar zou kunnen brengen.  Een interview.

31 juli 2020 viel het gevreesde verdict: Brantano wordt door het moederbedrijf FNG failliet verklaard. Alle winkels in Vlaanderen blijven de volgende dag gesloten. Initiatief van het personeel en hun vakbonden. Drie dagen later sluiten de andere winkels de deuren te. Een gesprek met de werknemers voor wie dit faillissement allesbehalve onvermijdelijk is.

Negen jaar na de oorlog in Libië, geleid door de NAVO-landen met deelname van het Belgische leger, is de situatie in het S

Sanda Dia werd gedood tijdens een doop van studentenclub Reuzegom. Anderhalf jaar na datum kregen de daders van de universiteit enkel 30 uur werkstraf en moesten ze een paper schrijven. Wat is de rol van elitaire studentenclubs zoals Reuzegom? Een niet zo fraaie duik in de onderwereld van de bovenwereld.

Politiegeweld is sinds de gefilmde dood van George Floyd weer actueel.

Op 30 juni ontving koning Filip een brief van Juliana Amato Lumumba, in naam van de familie Lumumba.

Het parlement stemde over een tekst die verschillende hervormingen in justitie bevat.

Verschillende instanties bevestigen dat tijdens en na de pandemie er zich een piek in de zelfmoordgevallen zou kunnen voor