Over de hele lijn gebuisd, het sociaaleconomische rapport van de regering-Michel

Thema's
Regering

Commentaar toevoegen

Reacties

Hallo, Ik ben een PVDA -lid uit Deurne, Antwerpen. Proficiat met dit rapport ! De grote uitdaging waar we voorstaan is zwevende kiezers naar ons toehalen , van bij VB en N-VA . De gegevens , cijfers en statistieken uit dit rapport verwerken in Robers Reich-achtige , makkelijk te begrijpen voor mensen die geen academische graad hebben is volgens een mij een belangrijke tool . Soort samenvatting die je in je hoofd hebt en in discussie aan de toog met een N-VA -er kan oproepen . Rare vergelijking , maar we moeten zoals Jehova's gaan preken , niet voor de eigen linkse kerk ... Maar militanten en sympatisanten ... als ieder van ons 5 mensen kunnen "bekeren " ...

"Wij hebben de boel doen draaien, nu is het aan jullie", dat was de niet mis te verstane boodschap van de vakbond Ver.di.

De linkse ‘Beweging naar het Socialisme’ (MAS) won de Boliviaanse presidentsverkiezingen met een monsterscore. “Niemand zag dit aankomen”, zegt Boliviakenner David Verstockt.

In september kondigde Ryanair aan dat er in België ongeveer 100 banen werden bedreigd.

De positieve test van de Amerikaanse president fungeert als een realiteitscheck. Op minder dan een maand voor de verkiezingen moet hij terugvallen op zijn staat van dienst en zijn - fysiek en politiek - onvermogen om die te verdedigen.

Ondanks de aangekondigde investering in de Belgische spoorwegen, breekt Vivaldi niet met de Europese logica die aandringt op privatisering. Een gemiste kans, ten koste van de gebruikers en de kwaliteit van de dienstverlening.

De coronapandemie wint terrein. De ziekte kan vandaag beter behandeld worden, ze is beter gekend en er werden maatregelen getroffen. Er vallen dus minder doden. Maar dat betekent niet dat het virus weg is. Voor Leïla Belkhir vormt de toename van ziekenhuisopnames nu de grote uitdaging, want die zet de ziekenhuizen nog meer onder druk.

De federale regering wil een proefproject opstarten om de spoorwegen in ons land te liberaliseren.

“Wij hebben de beste jaren van ons leven aan Wibra gegeven en nu worden we als stront behandeld.” Het winkelpersoneel van winkelketen Wibra is boos. De directie lokt een faillissement uit voor een deel van haar winkels, om enkel verder te gaan met de meest winstgevende filialen.

De Duitse postmedewerkers hebben een belangrijke overwinning behaald: een loonsverhoging van 5%, gespreid over twee jaar.