Organiseert België zelf oneerlijke loonconcurrentie?

(Foto Solidair, Vinciane Convens)
(Foto Solidair, Vinciane Convens)
 

Commentaar toevoegen

Reacties

Dank u, Benjamin, voor duidende beoordeling. Het gaat bij de ondernemers nooit over het welzijn van de werknemers natuurlijk, En de nieuwe regering(en) in Belgie helpt de ondernemers alleen maar zo veel mogelijk om..................... zo veel mogelijk alleen maar aan hun eigen te denken. Maar er bestaat nog een grotere "schurkenstreek" vanwege de federale overheid : TERWIJL EEN RECHTVARDIGE VERMOGENSBELASTINGEN AFGEWEZEN WORDT, KRIJGT EEN GROTE GROEP ALLEENSTAANDE GEPENSIONEERDEN EEN MARGINALE AANSLAGVOET VAN 100% ( honderd !!! ) OVER ZICH HEEN. Het lijkt wel een stom verzinsel of wat onnozele praat , maar ik daag u uit om het te weerleggen !!! Lees AUB even onderstaande brief , waarmee ik CD&V heb gevraagd om "iets te doen". Ik kan u hun antwoord er bij voegen (het klopt, maar allemaal niet zo erg om hier onmiddellijk werk van te maken) Eigenlijk zou ik u het volledig geillustreerde tekst moeten kunnen toesturen (als bijlage van en e-mail bv) . In deze antwoorvormvan de website van Solidair lukt dit niet. Met veel dank bij voorbaat voor uw antwoord P.S. Ik stuur dus een mail met de brief aan CD&V fractieleider S Verherstraeten als bijlage

Het was veel meer dan een boekvoorstelling, zondagmiddag in de Roma. Het was een feest. Zo’n 1300 mensen trotseerden de stormwind om leven en engagement van dokter Dirk Van Duppen te vieren. “Verdriet en blij zijn gaan samen”, zei Lieve Seuntjens, al veertig jaar lang soulmate van Dirk. Zo werd het zondag een feest van hoop, liefde en strijdvaardigheid.

Het cordon sanitaire tegen de extreemrechtse neonationalisten van AfD is doorbroken in de Duitse deelstaat Thüringen. De liberaal Thomas Kemmerich wist de linkse minister-president af te zetten met de steun van de christendemocratische CDU en de AfD. Even later werd hij zelf gedwongen af te treden.

“Zo verliep de tijd die me toegemeten was", een boek dat nooit voorzien was. De plotse en bikkelharde confrontatie met een ongeneeslijke kanker dwong dokter Dirk Van Duppen terug te blikken en te reflecteren op zijn leven. Het boek wordt alom geprezen, overal weerklinkt oprechte waardering voor het levenswerk waarover Dirk met zoveel liefde vertelt. Het succes is een meer dan verdiend applaus voor een leven dat geheel gewijd is aan de strijd tegen onrecht.

Ons land heeft in principe alles in huis om een koploper te zijn in een roodgroene klimaattransitie. Toch slaagt ons land er niet in die rol waar te maken. Hoe komt dat?

De nieuwe Europese Commissie stelde een groots klimaatplan voor, de European Green Deal. In de VS blijven Bernie Sanders en zijn aanhangers ook hun Green New Deal verdedigen. Mooi, aan twee kanten van de oceaan een groene deal. Toch zijn er belangrijke verschillen.

Door een technisch probleem met een app liep de Democratische caucus in de Amerikaanse staat Iowa uit op een sisser. De resultaten zijn nog altijd niet volledig gekend. Maar het is ondertussen wel duidelijk dat Bernie Sanders een koploper is. Opnieuw schudt hij de Amerikaanse politieke wereld grondig door mekaar. Jongeren en werkende mensen kiezen massaal voor het authentiek linkse verhaal van Sanders.

De Spaanse hoofdstad Madrid was eind vorig jaar gaststad voor alweer een internationale klimaatconferentie. Ook deze keer kwam het niet veel verder dan wat holle verklaringen. Ondertussen gaat de handel in schone lucht onverminderd verder.

“Cultuur is het eerste wat we moeten redden,” zei Fidel Castro toen Cuba in het begin van de jaren 1990 een zware economische crisis doormaakte. Het socialistische eiland is beroemd vanwege zijn gezondheidszorg en zijn onderwijssysteem, maar over het cultuurbeleid weten we veel minder. We spraken met Abel Prieto, voormalig Cubaans minister van Cultuur.

Het ABVV organiseerde dinsdag 28 januari in Brussel een betoging voor de versterking van de sociale zekerheid. De betoging bracht 20.000 mensen op de been. Waarom willen ze de sociale zekerheid verdedigen en versterken? Solidair vroeg het aan enkele deelnemers.

75 jaar geleden,op 27 januari 1945, werd Auschwitz door het Rode Leger bevrijd. De soldaten ontdekten er de meest ondenkbare gruwel.